Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ponad 2 lata i ciągle się slini .

Polecane posty

Gość gość

Czy wasze dzieci też miały z tym problem ? Ciagle slinienie sie dziecka .Byliśmy u laryngologa i niby wszystko ok . Nie wiem z czego to wynika . Może Mialyscie podobnie ? Proszę o odpowiedz

Gość gość
w mojej rodzinie jest dzieciaczek ktory ma teraz 3 lata i od kiedy sięgam pamięcią ciągle widziałam go zaślinionego...nie pisze Ci tego, żeby Cie przestraszyć tylko uczulić, że może z tego być problem, jednak wcale problemu być nie musi(może wyrośnie, może to wina jakiegoś jeszcze nie przebitego ząbka)...po prostu obserwuj i nie przegap, reaguj gdy będzie to konieczne... Maly pozno zaczął mówic, widać było, że mowa jest opozniona, ale nie jakos wyjatkowo wiec nie wzbudziło to niepokoju u rodziców dziecka.. mały kiepsko jadl, ciągle sie ślinił, wiecznie mokre koszulki aż po pępek, często zwracał pokarm...ale tlumaczono sobie to tym, że "ten typ tak ma po prostu" kiedy zaczął czesto chorowac, zasugerowałąm rodziom dziecka, ze to może kłopot z trzecim migdałem, bo z moją córka przechodziłam piekło bezdechów nocnych, chrapania, angin, szpitali itp...więc już troche bylam w temacie oblatana... aktualnie maly jest po usunięciu 3ciego migdała, podcieciu podniebiennych, drenażu uszu, slini sie dalej- laryngolog powiedział, ze to problem naurologiczny...afazja jakiegoś mięsnia w aparacie mowy...mały przelyka gdy go sie upomina, ale sam nieswiadomie tego nie robi...na bank go rehabilitują specjalnymi ćwiczeniami...czy bierze jakies leki? tego nie wiem, bo to troche temat tabu:/ nie chce Cie straszyć, po prostu chce zebys nie przegapila tego momentu bo...im młodszemu dziecku włączy się odpowiednie ćwiczenia, tym szybciej odniesiecie sukces i pozbędziecie się kłopotu :) 3mam za was kciuki, oby wszystko sie poukładało pozytywnie :)