Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pesel dla dziecka bez meldunku, pomocy !!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam właśnie przyjechaliśmy z narzeczonym z uk do polski ochrzcić naszą. 4 mies. Córeczkę i wyrobic jej dokumenty ( pesel, meldunek itd, planujemy za 2-3 lata wracać do polski)umiejscowilismy angielski akt urodzenia w USC i dostaliśmy polski akt urodzenia, z tym aktem i tymczasowym paszportem malej ( wydanym w Anglii) pojechalismy do gminy aby ją zameldować, okazalo sie cos tam moja teściowa po śmierci teścia nie zalatwila i teraz sprawa spadkowa wygląda tak ze całą ziemię odziedziczył mój facet, a dom jest wspólna własnością wszystkich jego wujków, kuzynów itd, pani w urzędzie powiedziała nam ze musimy miec akt notarialny dot. Posiadania tego domu ale my nic takiego niemamy k żeby zameldować dziecko potrzebna jest zgoda wszystkich właścicieli lokalu ( to okolo 40 osób rozsianych po calej Polsce z czego polowy nie znamy), i stad moje pytanie czy możemy uzyskać numer pesel bez meldunku????dodam ze moi rodzice mieszkają w domu którego właścicielem jest mój wujek wiec on na pewno nie zgodzi sie na meldunek małej, czytałam też ze dziecko automatycznie otrzymuje meldunek tam gdzie matka????? Jesli to prawda to da sie to jakos sprawdzic???