Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w czym chodzą wasze dzieci?bo w moim mieście nie ma kurtkę jesiennych!

Polecane posty

Gość gość

No oszaleli chyba..już jest chlodno rano 7-10 stopni kurtka z wiosny za małą na zimową za ciepło..nic nie ma w tych sklepach !!miasto 30tys mieszkańców.

Gość gość
Dodam tylko że za kurtka rozglądam się już jakiś czas..i nie było totalnie nic..zrobiło się zimno i też nic nie ma..i wychodzi na to że w weekend szykuje się wyjazd do.miasta 100km stąd bo w tej dziurze nic nie ma

Gość gość
Nie możesz kupić przez Internet??? Ja już chyba od 10 lat nie kupuję ciuchów typu kurtki, spodnie stacjonarnie bo nie mam na to czasu ani ochoty :D

Gość gość
Mam 40 lat, późne macierzyństwo, mieszkam w ścisłym centrum Wrocławia i nigdy nie kupiłam dziecku kurtki w sklepie stacjonarnym, choćby dlatego że mi się one nie podobają względem ceny-bo niestety, ale w sieci widzę dużo ładniejsze i cenowo atrakcyjniejsze. Zwłaszcza tutaj fejcebok.pl/rt_TImAGoOVIC - i co z tego że każą mi czekać te 3 tygodnie, skoro ceną są tak urokliwe rzeczy. Stacjonarne sklepy nie są w stanie mnie zadowolić.

Gość gość
Mam 40 lat, późne macierzyństwo, mieszkam w ścisłym centrum Wrocławia i nigdy nie kupiłam dziecku kurtki w sklepie stacjonarnym, choćby dlatego że mi się one nie podobają względem ceny-bo niestety, ale w sieci widzę dużo ładniejsze i cenowo atrakcyjniejsze. Zwłaszcza tutaj http://fejcebok.pl/rt_TImAGoOVIC - i co z tego że każą mi czekać te 3 tygodnie, skoro są to tak urokliwe rzeczy. Stacjonarne sklepy nie są w stanie mnie zadowolić.

Gość gość
Żeby te rozmiary były normalne w sensie 110 to 110 to ok ale każdy ma swoją rozmiarowke a jak się założy to przynajmniej widać efekt fajna. Czy nie..a co tu się bawić w odsylanie ?bezsens

Gość gość
Bo kurtki przejściowe kupuje się wiosną! I wybierając rozmiar trzeba zwrócić uwagę aby była dobra na jesień. Tak samo z kurkami dla dorosłych. Kupowałam kiedyś kurtek przejściowa N jesieni??? Jeśli tak to i tak była to kolekcja wiosenna. Kurtki dla dzieci mają zazwyczaj na ankietach jakiś ściągacz rzep łup nap właśnie po to żeby nie kupować na styk ale żeby te 3-4 cm luzu było, na jesień kurtka jest na styk a wiosną znów kupujesz nową.

Gość gość
Mówisz jak moja mama. Że takie kurtki kupuję się wiosną ..czy to nie chore ??w tym świecie tyle szmat tyle wszystkiego i jakieś pieprz one zasady. Kurtka na jesień zakupiona wiosna..a co jak dziecko nagłe wy rośnie..nie zawsze przewidzisz..zaraz buty zimowe będziemy kupować latem..chory kraj !!!!!

Gość gość
Kurtki przejściowe wiosną? Ja dla siebie zeszłą wiosnę próbowałam kupić kurtkę przejściową. Bez szans. Po ximowej kolekcji od razu wkracza letnia i cieńkie materiałowe kurteczki. To samo z butami. Chciałam kupić wiosną buty do kostki i nic nie było. Same resztki z jesieni. W moim mieście takie ciuchy są właśnie jesieniĄ

Gość gość
Jak można kupować ubrania w sklepie-a co z jakimkolwiek wyborem? Kupujesz to co jest? Zupełnie jak w latach 80 ubiegłego stulecia!

Gość gość
Ja zawsze kupuję na początek jesieni, bez sensu wiosną, przecież to latem dzieci najbardziej rosną a nie zimą. Kupiona na jesień, na wiosnę będzie jeszcze dobra (plus przechodzi w niej cieplejsze zimowe dni, bo bywa 10-15 st i w zimie), kupiona na wiosnę nie wiadomo ile posłuży a po lecie jak dzieciak wyrośnie może być za mała. Z butami mam tak samo, nie zdarzyło mi się jeszcze żeby te które były dobre na wiosnę, pasowały też po wakacjach, mały ma 5 lat. Nie wierzę że zupełnie nic nie ma w sklepach- Tesco ma właśnie całkiem fajne ubranka, Carrefour zresztą też,jak masz jakąś bluzę żeby przymierzyć jakiej teraz potrzebuje to przez internet też można. Po prostu poszukać dokładnych wymiarów. Poza tym nie wierzę że nie masz żadnych ciuszków z tych sieci które mają sprzedaż przez internet, porównaj jaki rozmiar danej firmy teraz ma i tyle. Już nie mówiąc o używanych ciuszkach z Olx, Allegro, ciucholandów.

Gość gość
Autentycznie nic nie ma.w Tesco!!właśnie w tak tym roku kupiłam bardzo fajna..a w tym roku wywieszone zimowe z poprzedniego sezonu porazka

Gość gość
Moja łazi w tej samek kurtce w której łaziła rok dwa lata i trzy lata temu-kupiłam ją w lidlu i to najlepsza kurtka jaką w życiu miała-nie dosyć że wygląda w niej jak milon dolarów, to jeszcze ma stujkę i kaptur pod który zmieści się z czapą i całą ją przysłoni -Kurtka ma ładny fason wcięcie kieszenie na zamki i rośnie z dzieckiem bo żaden chińczyk nie pożałował na nią materiału a odszyto ją niezwykle starannie-kupiłam ją ni w pizdę nie oko w połowie któregoś z zimowych sezonów była kurtką przejściową, leżała w koszu w ilości hurtowej-nikt się nią nie interesował-chwała Panu!

Gość gość
Ciekawa jestem jaka to kurtka z Lidla w której dziecko chodzi czwarty sezon i jest dalej dobra, tzn. ma dobry rozmiar... no chyba że "dziecko" ma 16 lat i już nie rośnie :D Chociaż, widzę czasem dzieciaki z podwiniętymi rękawkami, w ciuchach jak po starszym bracie, rozumiem że z oszczędności można jedna na dwa lata, ale chętnie dowiem się która to kurtka tak cudownie się powiększa.

Gość gość
Ja na szczęście kupiłam na letniej wyprzedaży córce kurtkę dwu stronną :) przecenioną z 189zł na 69zł z dobrej firmy .ale to była ostatnia sztuka i ostatni rozmiar akurat przypadkiem nam się trafiło,też dłuuugo szukałam

Gość gość
Moje dziecko, niespełna 4 letnie (styczeń), bardzo małe, drobne, nie nosi jeszcze kurtki. Jeśli już coś zakłada (od kilku dni dopiero) to po prostu bluzę dresową (rozpinaną). Owszem dziecko zawożone jest do przedszkola samochodem, ale gdyby jechało np. autobusem, a dziecku byłoby chłodno, to po prostu założyłabym jeszcze cienki bezrękawnik, albo cienką bluzeczkę (i zabrałabym to ze sobą do domu). Przy takich temperaturach jakie są w środku dnia (14-19 stopni) nie wyobrażam sobie zostawić dziecka w przedszkolu z kurtką. Potem wyjdzie na podwórko u się zgrzeje. Bez przesady.

Gość gość
Albo mieszkasz na totalnym zadupiu gdzie nie ma sklepów, albo jesteś przesadnie wybredna.

Gość gość
Ktoś jeszcze kupuje w sklepach stacjonarnych? Serio??? :D

Gość gość
Ja dla syna odkupiłam od koleżanki bo rzeczywiście w tych sklepach nic nie ma.

Gość gość
Nosz k***a nie widzisz że piszę że jest temp taka a nie inna..nie napisałam że jest 14-19!!! Kurtkę można zawsze zdjąć czy w twoim mniemaniu jest na stałe już ?? Nie mieszkam na zadupiu tak wielkim jak myślisz jest Tesco pepsi itp małe sklepiki ale na serio nic nie ma..może że dwie kurtki średnio ładne w cenie 80 zł z rozmiarem chińskim .kupilabys taka?

Gość gość
Nigd juz nie zamowie z neta,prawie wszystko mussialam odsylac,czy to dla mnie czy dla dziecka. Nie wszystko złoto co sie świeci. Na ekranie,piękny,super ciuch a na żywo nadziew i nie lezy jak potrzeba. A tak dotkniesz,przymierzysz i widzisz.

Gość gość
Jak było 14 stopni to też chodził w bluzkę i było ok. Ale wyobraz sobie że pogoda w całej Polsce jest zróżnicowana. Może u ciebie jest ciepło u mnie jest zimno !

Gość gość
Autorko, jak syn był młodszy, to miałam takie same problemy. Nie było kurtek na chłodną jesień. Były cieniutkie letnie a potem od razu zimowe. nawet na allegro trudno coś znaleźć, bo kurtki nazywane przejściowymi są najczęściej cienkie, ewentualnie ocieplone polarem. Mimo wszystko najlepiej kupić na allegro, choć trzeba przekopać mnóstwo stron, aby coś znaleźć. Zmierz aktualna kurtkę, dodaj kilka centymetrów do wymiarów i na pewno kupisz dobry rozmiar. Ostatecznie kurtka to nie żakiet i nie musi być dobrze dopasowana.

Gość gość
Właśnie zamówiłam z 5 10 15 . Ale oczywiście e sklepie stacjonarnym nie było. A w necie cała kolekcja i rozmiarowka!

Gość gość
moja chodzi w kurtce juz lekko ocieplanej. Jest 15stopni i wieje sredni wiatr,niebo zachmurzone. Mi tam jest zimno w cienkiej kurtce i sweterku. Wczoraj bylo slonecznie,14stopni,wiatr sredni. Corka miala bluze,koszulke z dl.rekawem i koszulke na ramiaczka,a dzis rano sie zaczela smarkac. Takze ja podziekuje,ale wole zalozyc dziecku cienka koszulke i kurtke.A kurtki zamawiac przez internet. W moim malym miescie tez niestety nie ma wyboru,3 kurtki na krzyz w 4 roznych rozmiarach. Kurtki zamawiam jak tylko wejdzie kolekcja jesienna do sklepow.Pozniej to juz wszytskie ciekawe modele sa wykupione.Co roku to samo.

Gość gość
Jeśli masz tylko pepco i Tesco blisko i małe sklepiki to faktycznie trochę lipa. W Tesco, jeśli jest duże, to wybór spory, ale ceny wysokie.

Gość gość
Nie pisałam o temperaturze 14-19 stopni z rana, tylko w dzień...po 11 godzinie.. Wiadomo, że rano jest chłodno. Ale nie dam dziecku kurtki, bo potem wyjdą o 12 czy 15 na podwórko, temperatura w miarę ok, a on będzie w kurtce ganiał??? Bluza starczy..