Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elisska

Z którego kuriera korzystacie?

Polecane posty

Gość elisska

Wysyłaliście już coś kurierem? Jeśli tak, to czy orientujecie się u jakiego nie zapłacę fortuny za przesłanie 4-5 paczek? Chcę żeby to była jakaś pewna firma, która dostarczy te paczki na czas. Podpowiedzcie coś, bo ja w tym temacie jestem zielona.

Gość Mazurkiewicz
To zależy co dla Ciebie oznacza zapłacić fortunę za paczkę :P Ja wielokrotnie korzystałam już z wysyłaj taniej. Cennik sama sprawdź na stronie to wtedy ocenisz czy to dla Ciebie dużo czy mało http://www.wysylajtaniej.pl/ Wg mnie mają tanio ;) Co do dostarczania paczek na czas, to paczki są u odbiorcy (w Polsce) na drugi dzień po nadaniu.

Gość elisska
Sprawdziłam cennik i wydaje się być ok w porównaniu do jednej firmy, której cennik też sprawdziłam w necie. Może to głupie pytanie, ale czy załatwienie z nimi formalności odnośnie wysyłki jest jakieś trudne? Na coś trzeba zwrócić szczególną uwagę?

Gość Mazurkiewicz
Doczytaj sobie wszystko w zakładce "nadaj paczkę" ;) Wg mnie formalności banalne, no ale ja już wysyłałam wiele razy ;) Wszystko robisz przez formularz na ich stronie. Podajesz wymiary i wagę paczki, adresy, potem płacisz on line i czekasz na kuriera. Żadnej filozofii tu nie widzę :P

Gość StefanOo
Jeśli miałabyś jeszcze jakieś wątpliwości to też popisuję się pod dobrą opinią o kurierze wysyłaj taniej. Korzystam od roku i wszystko bezproblemowo przebiega.

Gość gość
Akurat co do wyboru firmy kurierskiej to musi spełniać dwa warunki, być solidna, terminowa i bezpiecznie doręczyć przesyłkę do drugiej osoby, tutaj mogę polecić LatajacePaczki.pl szczególnie jeżeli zależy nam na przesyłkach międzynarodowych.

Gość Onaona67
Zajrzyj sobie na Give Your Box. Wpisujesz sobie skąd i dokąd chcesz coś przewieźć, znajdujesz kierowcę, który planuje podróż w tym samym kierunku i chętnie coś przewiezie po drodze, żeby mieć kasę na paliwo, zdzwaniacie się i już. Dużo taniej niż kurier, bez papierologii i masy ograniczeń.Ja przewoziłam mebelki. Kurierem wyszedł by majątek, a tu 100zł.

Gość gość
4-5 paczek to żadna ilość dla większości firm kurierskich w Polsce, zostają Ci te mało znane firmy które proponują inni forumowicze.

Gość gość
Albo wycieczka na bazę DPD oni nie mają wysokich cen jak samemu dostarczysz paczki.

Gość gość
Firma kurierska z Warszawy Riders, http://riders.com.pl, ma bardzo fajną ofertę. Do tego są naprawdę rzetelni, jeśli zależy Ci na terminowym i bezproblemowym dostarczeniu paczki pod wskazany adres, to serdecznie polecam :)