Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na 1 miesiaczke wata, lignina, podpaska, tampon

Polecane posty

Gość gość

Nie chce jej proponowac tamponow, bo uwazam ze tylko rozpychaja wszystko tam na dole. Podpaska nie bedzie pasowac. WATA? lIGNINA?

Gość gość
wata na okres????????????? co to, "mamy cię" ?! co za średniowiecze!!!!!

Gość gość
Ale dlaczego podlaska nie będzie pasować?

Gość gość
Wata, i proponuję jeszcze taką lnianą szmatkę, kilka na zmianę, żeby miała taką stałą na okres, pokaż jej jak ją przeprać żeby się nauczyła dbać o higienę. Ewentualnie druga szmatka zwinięta do środka pierwszej. Jeszcze jakieś zioło można było w pasie, pod fartuszkiem przewiązać, doczytaj.

Gość gość
*podpaska

Gość gość
no ewentualnie materiałowe podpaski albo jeszcze szybciej kawałki starych szmat. Aż mi się "Carrie" S. Kinga przypomniała i matka która nie uświadomiła córki że dostanie okres więc córka myślała że umiera gdy zaczęła krwawić. :O

Gość gość
podkłady tetrowe jej zrób. wielokrotnie będzie mogła uzywac ;/

Gość gość
Przecież są takie cieniutki podpaski, czemu nie miałyby pasować :)? Chyba, że nie pasują do waszego indiańskiego stylu życia

Gość gość
Tampon rozpycha? Pierwsze słyszę.

Gość gość
A do szmatki może sznureczki przyszyć, obszyć ją- niech się wprawia, potem wyprawę jej mama uszyje? I na pasie do podwiązek nosić. Przynajmniej naturalnie, a nie jakieś folie z wybielaną chemicznie watą, tampony nie dość że rozpychają, to jeszcze mogą błonę dziewiczą uszkodzić, zresztą w ogóle nie ma potrzeby żeby taka dziewczynka sobie coś tam wpychała i gmerała sobie.

Gość gość
Tampon rozpycha? Podpaska nie będzie pasować?? To pewnie ta mama pisze, która nie chce córce pozwolić na użycie antyperspirantu.

Gość gość
wata to nie średniowiecze, tylko najlepszy materiał higieniczny . ja od samego początku używam tylko watę i jakoś bielizna nie pobrudzona , a na pierwszy okres polecam watę owinąć pieluszką tetrową ,później takie pieluchy można stosować w domu i na noc.

Gość gość
Podpaska, wszystko inne odpada.

Gość gość
tylko wata ,jest mięciutka delikatna i nie czuć tak w majtkach, a poza tym możliwa jest regulacja długości i grubości od potrzeb. Ja osobiście nadal używam watę - jest znakomita

Gość gość
tampon dla dziewczynki???

Gość gość
wata ...?? ludzie ... lignina ? można takie coś jeszcze kupić, jak lignina..?! mam córkę, skończyła 10 lat w lutym. na 1 okres dostanie podpaski, pojdziemy razem wybrać ... jakieś małe cienkie ...

Gość gość
tylko wata dla takich 10-13 letnich dziewczynek,sama tak miałam i nie żałuję i polecam - w szkole wata jest najlepsza na te dni

Gość gość
Nie śmiejcie sie ...wata była powszechna jeszcze nie tka dawno przy pierwszej @ pamiętam starszą kuzynkę, w wieku 13 lat miała worek waty w szafce w kiblu naszykowany "w pogotowiu".

Gość gość
Lisc kapusty zwiniety w gałganek,ewentualnie korek z szampana

Gość gość
Gdzie wata była powszechna niedawno? W Pcimiu Dolnym? Nawet moja starsza siostra w latach 90 używała już podpasek, a nie waty, od pierwszej miesiączki.