Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Syn męża

Polecane posty

Gość gość

Gdy poznałam swojego męża to był w trakcie rozwodu ze swoją byłą żoną. Mają 9-letniego syna. Mąż zarabia bardzo mało - 2000zł i niewiadomo czy mu w firmie nie zmniejsza pensji do 1200zł bo jest kryzys. Prawdopodobnie tak bedzie. Płaci 350zł alimentów. Zabiera dzieciaka na ferie i na wakacje ( 2 tyg). Jak jest u niego to musi go wyzywic i zapewnic atrakcje czyli jakies wycieczki ( w te wakacje wydał na niego 1000zł) i jeżdzi do niego co miesiac bo dzieciak mieszka 100km od nas. Ja jestem w ciaży i niedługo przeprowadzam sie do niego. ja zarabiam najnizsza krajowa. Poinformowałam meża że nie ma mowy aby ten dzieciak dalej przyjezdzał do nas. Po pierwsze nie stac nas na to a po drugie ma mi pomóc z naszym dzieckiem. Teraz bedzie sie liczył każdy grosz. Mąż nic nie powiedział jak mu to powiedziałam, ale chyba nie zdaje sobie sprawy z tego ze jestesmy w kryzysowej sytuacji. Jak nadejda ferie i ten dzieciak jednak przyjedzie to ja sie pakuje i wyprowadzam do rodziców z dzieckiem.

Gość gość
Trzrba bylo lapac na dziecko bezdzietnego a nie alimenciarza

Gość gość
No i dobrze krowo zazdrosna... tamten dzieciak jest gorszy od twojego? nie wiedziałas w co się pakujesz?

Gość gość
Tamten syn tez jest jego. Należy mu się uwaga ojca .kropka . Jesli tego nie akceptujesz wyprowadź sie do mamusi tak jak mówisz

Gość gość
Twój dzieciak ma mieć ojca, a tamten to już nie, bo jest gorszy? A cóż to biedne dziecko jest winne? Mogłaś szukac kawalera...

Gość gość
Dziecko ma prawo przebywać z ojcem i ty nie powinnaś tak ostro stawiać sprawy bo możesz przedobrzyć i zostać sama jeżeli facet się wkurzy.

Gość gość
Ojciec napewno kocha swego syna, a ty jak go zdenerwujesz, to sobie znajdzie bardziej wyrozumiała kobietę i wtedy twoje dziecko będzie żebrać o względy ojca...

Gość gość
Zwiazala sie z dzieciatym i ma pretensje ze on ma dziecko - to tak jak zwiazac sie z murzynem i miec do niego pretensje ze jest czarny!

Gość gość
Co za porąbana baba... autorko czy ty jestes normalna?

Gość gość
Boze co za patologia ,oboje za najniższą krajową robią, kobiecie jeszcze ujdzie ale facet zeby zarabial 1200 to jakas cipa a nie facet

Gość gość
To chyba kiepska prowokacja. A jak nie to masz za swój wredny charakter nauczkę. Jak się jest źle nastawionym do innych to i tobie źle się powodzi. Hihihihihihihi

Gość gość marza
Oj autorko trzeba bylo znalezc lepsza platna prace zanim zdecydowaliscie sie na dziecko. Czemu twoj pasierb nie ma widziec ojca bo macie za malo pieniedzy?

Gość gość
Uuu coś nowego. Małżeństwo i ze sobą nie mieszka :P

Gość gość
Aaa i nie do 1200, tylko do 1350, czy jakoś tak. Postaraj się lepiej pisać historyjki.

Gość gość
Tu autorka. Tamten dzieciak to nie mój syn i tak nie lubie go. Dlaczego mam go lubic i myśleć o nim skoro to dla mnie obce dziecko. I chce dla mojego dziecka jak najlepiej. To chyba normalne. nie obchodzi mnie ze to jego syn, nie bedzie przyjezdzał do nas koniec i kropka. a jesli chodzi o jezdzenie do syna raz w miesiacu to jezdziłam z nim bo on sam bał sie jechac 100km pksem. braliśmy dzieciaka do galerii na obiad i na jakies zakupy( koszt 200-300zł) troche posiedzielismy w mieszkaniu przy kawie z jego byłą żoną a teraz jak urodze to na pewno nie pojade z nim tym pksem . jak bedzie chciał i bedzie go na to stac a nie bedzie to niech sobie jedzie sam

Gość gość
Woow matko. Autorko jaka patologia . Szkoda słów

Gość gość
a jesli chodzi o jezdzenie do syna raz w miesiacu to jezdziłam z nim bo on sam bał sie jechac 100km pksem. xxx To zdanie upewniło mnie, że to prowo, więc nie będę się produkować w tym temacie.

Gość gość
Debilko, najniższa krajowa wynosi 1460 na rękę, więc jeśli chcesz się zabrac za prowo, to najpierw sprawdź pewne fakty

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego uważacie ze to jakas prowakacja? Najniższa krajowa wynosi 1350zł na reke.. a ja dostaje 1300zł nie wiedziec czemu. czy mam wiecej czy mniej godzin przepracowane to zawsze przelewaja mi 1300zł

Gość gość
Jestem przedsiębiorcą prywatnym i uwierz mi, ze najniższa wynosi 1460, więc pracodawca robi cie w bambuko

Gość gość
Jezuuuu to znowu ta co musi placic 1000 zl raz rodzicom, a raz tesciom za mieszkanie u nich. Gubi cie dziecinko jedna rzecz. Ciagle piszesz o 350 zl alimentów wiec nawet dobrej prowokacji nie umiesz zrobic

Gość gość
No to jestes kiepskim przedsiebiorcą Jak poinformowało Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, od 1 stycznia 2016 roku wysokości minimalnego miesięcznego wynagrodzenia osoby zatrudnionej w pełnym wymiarze czasu pracy wzrosła o 100 zł do poziomu 1850 złotych brutto. W stosunku do najniższej krajowej obowiązującej w 2015 roku (1 750 zł) jest to wzrost o 5,7 proc. Oznacza to, że od 2016 roku pracownik zarabiający najniższą krajową otrzyma do ręki ok. 1355 złotych. Niższa pensja jest naruszeniem praw pracowniczych.

Gość gość marza
Autorko niech twoj maz wroci do bylej zony i syna a z twoim dzieckiem niech widuje sie 2 tygodnie w wakacje i ferie i niech placi ci 350 zl alimentow

Gość gość
a dlaczego ma wracać do nieroba? jego żonka nigdy w życiu nie pracowała. utrzymuje sie z alimentów ( drugie dziecko ma z innym facetem ) i zasiłku z mopsu skoro chciał miec ze mna dziecko bo to jest planowana ciaża( z tamta to była głupia wpadka) to wiedział że nie bedzie go stać na dotychczasowe życie.. musi teraz wybrać.. a ja i tak wiem ze wybierze nasze dziecko

Gość gość
-bo twoje dziecko jest lepsze? głupia krowa...

Gość gość
Oj, nie mów Hop... nigdy nie wiadomo co los zgotuje.... może mąz tez cie kopnie w d**e...

Gość gość marza
W czym twoje dziecko jest lepsze? Tak byla zona to zawsze nierob i patologia a druga wrecz przeciwnie. Jak w ciazy zioniesz takim jadem ta strach na jakiego lajdaka lub s... wyrosnie twoje dziecko.

Gość gość marza
Wspolczuje Ci faceta co z niego za facet ze decyduje sie na drugie dziecko wiedzac ze nie bedzie stac by utrzymac swoje dzieci.

Gość gość
Tu autorka piszcie co chcecie ja i tak wiem swoje nawet jeśli tamten dzieciak przyjedzie do nas to ja sie wyprowadzam do rodziców a rodziców mam zamożnych którzy mi pomoga a on dziecka nie zobaczy

Gość gość marza
No i brawo to juz jak ktos ma byc pozbawiony ojca to niech bedzie to twoj bachor niz syn twojego meza.