Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny prośba o ocene, pomysł na biznes.

Polecane posty

Gość gość

Chciałam Was sie zapytać co myslicie o pomysle zalozenia budki francuskimi makaronikami i innymi praktycznie niedostępnymi w Polsce słodyczami ( samifreddo, malutkie ptysie) do tego bułeczki i rogaliki francuskie z prawdziwego ciasta francuskiego, nie z głebokiego mrożenia i z masą ulepszaczy (jak sprzedają w cukierniach i marketach). Jednak główne nastawienie na makaroniki w kilkunastu smakach i kolorach (mniejsze na wagę, wieksze na sztuki). Właśnie wróciłam z Paryża gdzie takie sklepy są bardzo popularne, chcialam kupic makaroniki w Polsce i w mieście gdzie mieszkam (>500 000) oprócz Lidla w tygodniu francuskim makaroniki dostepne są w jednym sklepie w bardzo ogranicoznych smakach w jednym zestawie 10 sztuk i cenie okolo 30 zł za zestaw, w żadnych Almach, Piotrach i Pawłach też nie ma. Zasmucona mówie do męża, ze będe musiala zrobić chyba bo mam na nie taką ochotę (robilam już kilkakrotnie i wychodzily pyszne), na co on stwierdził, że to byłby niezly interes zalozyc z tym taką małą budkę. A co Wy myślicie? Kupowałybyście w takiej budce?

Gość zacierpoeta
O ocenę pomysłu na biznes warto poprosić profesjonalistów, szczególnie, gdy nasz pomysł uważamy za innowacyjny. Być może masz szansę na dofinansowanie z NCBiR (Narodowe Centrum Badań i Rozwoju) na działalność badawczo-rozwojową. Skontaktuj się z firmą Nobilitus (www.nobilitus.pl) i umów się na spotkanie. Jeśli uwierzą w Ciebie, pomogą ci z wnioskiem i rozliczeniem ewentualnej dotacji. Pozdrawiam.

Gość gość
Jeżeli jest to oryginalny pomysł w twojej okolicy, to myślę, że może się przyjąć. Na pewno odpowiednia kampania reklamowa i nagłośnienie pomogą pozyskać klientów. Sprawdź co i jak http://anee.pl/

Gość gość
Fajna sprawa, jak ma talent i smykałkę to pewnie, niech w to wchodzi :) Może nawet pokusić sie o ekstrawagancje i elegancje i udekorować niektóre jadalnym złotem. Można je kupić np. w http://edan.krakow.pl/. Więc nie jest to jakoś trudno dostępny towar.

Gość gość
Bardzo fajne dodatki do cukierni znajdziesz w http://decorest.pl/. Kupowałam u nich i sama zamawiałam takie zindywidualizowane, więc z czystym sumieniem mogę polecić :)

Gość spójka
Jeśli nie ma w dużych sklepach to zastanowiłabym się dlaczego? Choć do niedawna nie było też takich litewskich słodkich batoników, a teraz każdy supermarket je ma. Radzę: - zorientować się gdzie takie rzeczy w Polsce można kupić i wybadać jak wygląda sprzedaż - zorientować się jak w ogóle wygląda sprzedaż w tej branży (dorwać jakąś cukiernie, szczególnie w okolicy miejsca gdzie Ty chcesz prosperować) i zobaczyć ile w ciągu godziny ludzi wchodzi i wychodzi. Przetestować w różnych porach. - skalkulować jakie będziesz miała ceny i czy te ceny są akceptowalne dla klientów - nawet jeśli będzie zainteresowanie produktem, to cena może położyć sprzedaż

Gość gość
Jeżeli chcesz je sama robić to na pewno będziesz potrzebowała dobrych maszyn produkcyjnych takich jak używa się w cukiernictwie i piekarstwie. Dobrym dostawcą takich maszyn jest firma www.geth.pl.

Gość gość
Ja też w www.geth.pl zaopatrywałam swoją cukierenkę. Nie wiedziałam w jednym miejscu tylu maszyn i urządzeń potrzebnych w cukiernictwie coś fantastycznego.

Gość gość
jeśli francuskie specjały to tylko oral