Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poczatek ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam obecnie jestem w 5tc. Zawsze przed @ pojawiała mi się mleczna wydzielina i zaczynało mnie szczypac tam i piec, lekarze twierdzili ze to nie infekcje tylko taka moja uroda, że tak reaguje na zmiany hormonów itp. Teraz przed terminem również tak miałam ale im bliżej terminu to przeszło samo a okres nie pojawił się. Ciąża jaj na razie potwierdzona przez test i bhcg. Od trzech dni znów jest ta wydzielina i szczypie mnie

Gość gość
C.D. boje się ze zacznie się miesiączka. Do tego pobolewa mnie brzuch ale to dosłownie kilka sekund trwa taki skurcz i puszcza. Żadnych tabl nie biorę. Czy to normalne na początku czy któraś z was tak miała?

Gość gość
Poradźcie coś to moja pierwsza ciaza

Gość gość
Czasami na początku ciąży w czasie potencjalnego okresu dochodzi do niewielkiego krwawienia więc może i ty tak będziesz miała .

Gość gość
Podbijam

Gość gość
brzuch mnie pobolewał jak na okres ale nie były to skurcze. Poczytaj sobie: "Pod wpływem wzrostu poziomu hormonów do narządów rodnych dopływa więcej niż zwykle krwi, przez co są obrzmiałe i bardzo tkliwe. Dlatego możesz początkowo mieć wrażenie pełności w jamie brzusznej i odczuwać pobolewania w podbrzuszu. Wiele kobiet porównuje je do dolegliwości pojawiających się przed miesiączką. Rosnąca macica rozciąga trzymające ją więzadła, co może powodować uczucie „ciągnięcia”, szczególnie w pachwinach. Ponadto zaczyna uciskać na inne narządy leżące w pobliżu, np. pęcherz moczowy, co też często wywołuje pobolewania w podbrzuszu. Nie zapominaj, że w pierwszym trymestrze ciąży jest największe ryzyko poronienia. Dlatego nie wolno ci uznać, że ból w dole brzucha – nawet niezbyt dokuczliwy – jest objawem normalnym. Jeśli budzi on twój niepokój lub wątpliwości, zawsze lepiej skontaktuj się z ginekologiem, żeby rozwiać obawy. A gdy bóle mają charakter bolesnych, regularnych skurczów, sytuacja prawdopodobnie jest poważna i powinnaś jak najszybciej trafić pod opiekę lekarza. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/bol-brzucha-w-ciazy-norma-czy-powod-do-niepokoju_35115.html"