Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomyłka lekarza jeśli chodzi o płeć

Polecane posty

Gość gość

Czy w 22 tyg ciąży lekarz mógł się pomylić jeśli chodzi o płeć? Jak było u Was? Mi powiedział że będzie dziewczynka. Ale nie wiem czy mam się cieszyć czy nie. Mamy już synka.

Gość ciężarna19
U mnie lekarz w 13 tygodniu stwierdził, że będzie chłopiec i tej wersji się trzyma ;) A obecnie już 38 tydzień i poród na dniach.

Gość gość
U mnie w 18 tygodniu ciąży stwierdził ze syn i tak zostało. Więc nie powinno się zmienić

Gość gość
Tak, mógł się pomylić. Zwłaszcza jeśli stwierdził, że jest dziewczynka. Przy chłopcach jest łatwiej.

Gość gość
U mnie od 19 tygodnia dziewczyna i tak jest do teraz- 29 tydzien.

Gość gość
Myślę ze nie, u mnie w 20 tygodniu ciąży miał być syn i tak zostało. urodziłam synka

Gość gość
u mnie 3 razy między 19 a 21 tygodniem powiedział, że dziewczynka i 3 razy się sprawdziło

Gość gość
U mnie w 19 tygodniu powiedział lekarz ze będzie syn i tak jest do tej pory a jestem w 37 tygodniu ciąży już :-) . Więc myślę ze już się nie zmieni nic :-)

Gość gość
Mojej bratowej uparcie twierdził, że dziewczynka, a potem trafiła na podtrzymanie i jej w szpitalu powiedzieli, że chłopak. No i chłopak.

Gość gość
Ja ani w 1 ani w 2 ciąży nie spotkałam się z pomyłką i w obu przypadkach lekarz od początku twierdził, że dziewczynka, za drugim razem również i potwierdziło się. Moja bratowa i 2 koleżanki chodziły na NFZ, lekarz nawet nie miał USG w gabinecie i badanie wykonywano w innym terminie i w 3 z tych przypadków źle określono płeć. Bratowej uparcie wmawiano dziewczynkę do 40 tyg. już nawet zdążyła skompletować wyprawkę, zamówić wózek z domieszka różu, a na porodówce okazało się, że chłopak.

Gość gość
Na. Polowkowym usg mało kiedy zdarzają się pomyłki. U mnie nic nie zmieniło. Miałam urodzic synka i urodziłam. Mały ma już 2 latka.

Gość gość
U mnie lekarz w 4 msc stwierdzil,ze dziewczynka i tak zostalo.

Gość gość
lezalam na patologii ciąży z dziewczyną której w 18tc powiedział lekarz ze dziewczynką, potem trafiła na podtrzymanie i ten sam lekarz w 21tc przyznał ze się pomylił i jednak będzie chłopiec. lekarze to też ludzie a dziecko na ust czasem nie chce się dobrze odsłonić. teoretycznie jak mówią płeć to powinni dobrze widzieć no ale czasem jest presja pacjentki i trochę znajdują bo nie widzieli dokładnie i stąd pomyłki.

Gość gość
Moze sie pomylic. Jednak na tym etapie ciazy jest to malo prawdopodobne.

Gość gość
u mnie w 22 tyg powiedzial ze chlopak - urodzilam corke ale to bylo 20 lat temu teraz pewnie sprzet lepszy

Gość gość
Idź do innego lekarza na usg(i udawaj ,że nie znasz płci) podczas badania zapytaj :) ja tak zrobiłam jednak potwierdzone przez 2lekarzy że dziewczynka i urodziłam córkę :)

Gość gość
U mnie się lekarz nie pomylił i urodziłam synka

Gość gość
U mnie syn się ujawnił w 19 tygodniu i tak zostało. Urodziłam zdrowego syna :-)

Gość gość
W 10tc powiedzial ze wyglada na chlopca. Do dzisiaj sie potwierdza aktualnie 28tc.

Gość gość
Ja w 21 tygodniu ciąży dowiedziałam sie ze będę miec córkę ale w 25 tygodniu jeszcze poszłam na usg 3d i to samo mi inny lekarz powiedział

Gość gość
U nas od 20 tygodnia dziewczynka i lekarz się nie pomylił urodziłam córkę

Gość gość
wow..13 tydzień i już znana płeć..a te z czarnej sekty do 12 tygodnia chcą zabijać. jak tu się dziwić że spoleczenstwo się starzeje, skoro kobiety są tak chętne do aborcji

Gość Barbara Nowacka
w ogóle to płci nie powinno się określać, dziecko gdy się urodzi samo zdecyduje

Gość gość
A niby czemu lepiej nie podawać? Jeśli wiadomo i lekarz potrafi sprawdzic?

Gość gość
Madry lekarz powiedzial mi kiedys, ze jezeli na usg widac narzad, to na 99,9 % bedzie chlopiec. Jezeli jednak narzadu nie widac, to moze byc albo dziewczynka, albo narzad po prostu sie podwinal, czy akurat pod tym katem nie jest widoczny na ekranie. Brzmi moim zdaniem logicznie - obraz przestrzenny na dwuwymiarowym ekranie moze nie byc stuprocentowo dokladny.

Gość gość
Wiecie co? Wszystkie dziewczyny ktore pisza o sobie to lekarz sie nie mylil a te ktore twierdza ze lekarz sie mylil to tylko u jakiejs tam co tam znala ale nie wie dokladnie jak to bylo. Wychodzi na to ze lekarze rzadko sie myla jak juz powiedza konkretnie. No o przypadku sprzed 20lat to nie biore pod uwage. U mnie 2 ciaze i dwa razy w 15tc chlopiec i mam dwoch synow.

Gość gość
Madry lekarz mowi przewaznie, ze NAJPRAWDOPODOBNIEJ to chlopiec lub dziewczynka. A wiec sluchajcie uwaznie i badzcie swiadomie, ze dopoki sie dziecko nie urodzi i nie zobaczycie na wlasne oczy, zawsze jest mozliwosc bledu. Tak jak mowilam, to dwuwymiarowy (ekran) obraz trojwymiarowego obiektu.

Gość gość
Ale jeśli dwóch lekarzy wypowie się tak samo? O ile im się nie powie jaką ktoś inny powiedział jaką płeć się ma, to chyba nie ma mowy o pomyłkę. U mnie dwóch lekarzy powiedziało że syn i urodziłam syna. Dowiedziałam się tego w 18 tygodniu ciąży a drugi lekarz wypowiedział się w 22 tygodniu ciąży. Nie było pomyłki.

Gość gość
U mnie w 21 tygodniu ciąży lekarz powiedział że syn.

Gość gość
W 22 tygodniu ciąży dowiedziałam się ze córka. A jak będzie to się okaże w styczniu