Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poród a znieczulenie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie jestem na poczatku ciaży, moja pierwsza ciaża i chciałam zapytac czy daja znieczulenie przy porodzie sn?? i gdzie to znieczulenie podaja? i drugie pytanie jak ktos ma cc to tez gdzie to znieczulenie podaja i czy BOLI?? bo sie cholernie boje bólu znieczulania

Gość gość
A zanim zaszłaś w ciążę, to nie myślałaś o tym ? Z tego co wiem, to znieczulenie jest wstrzykiwane w kręgosłup, na wysokości lędźwi.

Gość gość
no nie myslałam ale zarówno przy porodzie sn i cc jest w kregosłup?

Gość gość
no piszcie

Gość gość
Tak, zarówno przy porodzie naturalnym, jak i przy cc dają znieczulenie w kręgosłup. Ja dostałam znieczulenie przy porodzie sn, ale potem okazało się, że trzeba robić cesarkę, więc znieczulenie podali mi do tego samego cewnika. Podanie znieczulenia nie jest bolesne. Czasem może się zdarzyć, że podanie znieczulenia przy cesarce jest w danym przypadku niemożliwe i wtedy dają narkozę.

Gość gość
Haha autorko boisz sie bolu znieczulenia Moze będziesz miala "szczęście" i nie dostaniesz

Gość gość
tak boje sie bólu znieczulenie ogladałam dzis poród naturalny w tv kobieta wyła z bólu jak jej lekarz wbijał igłe w kregosłup to w koncu to boli czy nie?

Gość gość
mnie nie bolało

Gość gość
Hehe bardzo prawdopodobne ze go nie dostaniesz wcale i poczujesz bol porodu sn :P

Gość gość
Ty w Polsce liczysz na znieczulenie do porodu? Sorry ale sprowadzę cie na ziemie. Nie podają na zyczenie ( choc znam szpital, w ktorym podaja). Wiec bedziesz najprawdopodobnie rodziła bez. Ale odnosnie samego wkłucia do znieczulenia. Zalezy jaki masz prog bolu. Mnie znieczulali do operacji kolana i nie czulam zadnego bolu. Moja siostre znieczulali do cc i darla sie z bolu.

Gość gość
A mnie nic nie bolalo wklucie- tylko czulam taki ucisk

Gość gość
W ogóle wkłucia nie czulam.wkluli sie za drugim razem