Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pieprz na wardze sromowej

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio zauważyłam, że pieprzyk na wardze sromowej, który był malutki urusł i jest znacznie większy i ma około pół centymetra. Mama twierdzi, że trzeba to jak najszybciej wyciąć bo może to być czerniak albo coś złośliwego. Gdzie mam się udać? Do lekarza rodzinnego, chirurga, dermalotologa czy ginekologa? Jak będzię wyglądał sam zabieg? Czy lekarz może uznać, że ten pieprz to nic groźnego i zabieg jest nie potrzebny? Czy będzie bardzo bolało? Jak dużo skóry zostanie z nim wycięte (jest on bardzo blisko ok. pół centymetra od końca wargi sromowej i wejścia do pochwy)? Zostanę w szpitalu czy mnie wypuszczą? Czy mama musi ze mną być przy zabiegu (mam 17 lat)? Pomóżcie bo się boje.

Gość gość
Nie panikuj, najpierw idz do lekarza dermatologa. Zbada Ci ten pieprzyć sprawdzając czy jest rakogenny . Jeśli będzie coś nie tak wytłumaczy Ci co i jak będzie trzeba zrobić , Wyznaczy termin zabiegu więc wszystkiego dowiesz się w odpowiednim czasie. Nam tutaj trudno odpowiedzieć na Twoje pytania bo nie jesteśmy lekarzami.

Gość gość
Najpierw idz do dermatologa i on stwierdzi czy jest to zwykły piepszyk czy raczej cos zlosliwego.