Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość gość
Zrób sobie test.

Gość gość
oj dziewczyno ile ty masz lat ze nie wiesz ze okres można mieć nawet ze 2 razy nawet jak jest się w ciąży? Mam jedna koleżankę która miała taki przypadek. Wspolzyla z chłopakiem i normalnie dostawała okres. Później zerwali i od tej pory nie uprawiała seksu. Jeden raz jeszcze dostała ia za miesiąc zaczęły się nudności itd i okazało się ze ciąża.

Gość gość
Spokojnie. Rano idź do apteki i kup 2 testy ciążowe (w sumie jakieś 20 zł). Zrób je sobie. Przy takim wieku ew. ciąży nie ma bata, żeby wskazania były błędne. 2 testy dadzą Ci niemal 100% pewności. I już. A z okresem tak jest, że czasem hormony świrują (np. tarczyca), coś się zmienia w organizmie, diecie, sposobie funkcjonowania i organizm się dostosowuje. Widzisz, ja mam regularne okresy (choć 1 dzień w tą czy w tamtą to żadne różnica), ale kiedyś 5 czy 7 dni różnicy to nie było nic nadzwyczajnego. Moim zdaniem nie jesteś (jeśli Cię to uspokoi), ale rano zrób jak pisałam to będziesz mieć pewność.

Tylko ze w ciazy nie ma okresu. Jedynie co to plamienia które trwają krócej i są mniej intensywnie niż okres. Mam tyle lat ile mam, po prostu sytuacja mi nie pozwala na dziecko wiec troche wyrozumiałości.

Gość gość
Jak to się nie stresowałaś? Cały twój post świadczy o tym, że podświadomie cały czas się stresujesz możliwością zajścia w ciążę, mimo że jest to bardzo mało prawdopodobne, z tego co piszesz.

Gość gość
jeśli syt ci nie pozwala to się po prostu nie bzykaj albo bierz tabletki i gumki. wtedy prawdopodobieństwo będzie 0,00001

Gość gość
J.w. zrob test a da ci 100 % pewnosci.

Gość gość
a wiecie jak ja miałam? pewnego razu zaczął mi się spozniac okres. 1-2 dni. Tak zaczęłam panikowac ze zaczęły się nudności oblewanie ciała zimnym potem zawroty głowy. W końcu po 3-4 dniach poszlam do apteki okazało się ze nie jestem w ciąży i na nast dzień dostalam okrres i i dolegliwości ustąpiły :p Tak można sobie nieźle skręcić na banie

Chodzi o to ze stresowalam sie przez tamtr okresy a przed tym nie . Dobrze mowisz.. strasznie to dziala na psychikę..