Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Będzie trzecie dziecko,ale..no właśnie,ALE..

Polecane posty

Gość gość

Mam już 2 dzieci,z czego córkę w wieku szkolnym i kilkunastomiesięcznego syna. Dzisiaj odkryłam *(hm...złe stwierdzenie, nie odkryłam,a przeżyłam szok),że jestem w ciąży. Jestem załamana, brałam tabletki od 4 miesięcy dopiero i fakt,zdarzyło mi się z 4-5 razy zapomnieć. Plus raz miałam grypę żołądkową. W każdym razie wpadłam. I choć wiem,że mnie tu zjedziecie, ja poważnie rozważam aborcję.. to jeszcze bardzo wczesna ciąża, będzie jakiś 5-6 tydzień. Mieszkam w kraju,gdzie to legalne i bezproblemowe,ale biję się z myślami... :/ :/ NIe wiem czy nas stać,czy dam radę..nie chcę...chcę..nie wiem nic. Jestem przerażona. RAz mi się wydaje,że usunę,na pewno,bo po protsu psychicznie i fizycznie nie dam rady. A drugim razem,że nie jestem w stanie tego zrobić...Mam jeszcze parę tygodni do namysłu... Co robić?

Gość gość
Ja tez psychicznie bym sie trudzila ale rozumiem cie sama podejrzewam 3 ciaze.

Gość gość
Kaczyniaku masz co chciales. 500plus dziala.

Gość gość
Jak się wahasz to nie jesteś gotowa na aborcję. Gdybyś była to od razu po swoim "odkryciu" stwierdzilabys coś w stylu "o kurza twarz, motyla noga, lecę to usunąć!". A tak będziesz mieć cieeeezko jeśli usuniesz. Ja sama zawsze myślałam, ze o co tyle krzyku, to nic takiego, te aborcje i w ogole.. I ok, uważam, ze każdy ma prawo do własnego zdania i decyzji. Ale odkąd sama jestem mama to wiem, ze nie byłabym w stanie dźwigać takiej decyzji wiedząc jak to jest mieć dziecko.

Gość gość
Kobieto ale mnie zdolowalas. Nie pisz tak bo ja musze usunac. Nie mam wyboru.

Gość gość
Masz wybor.

Gość gość
Ja usunelam i nie mam zadnej traumy, syndromu i innych bajek.

Gość gość
"brałam tabletki od 4 miesięcy dopiero i fakt,zdarzyło mi się z 4-5 razy zapomnieć." To jest ten fragment którego nigdy chyba nie ogarne. Wszystkie tego typu baby potrafia zapomniec wziąć tabletke, ale o seksie co to to nie, nigdy nie zapomną choćby skały srały.

Gość gość
22:17 I nie masz sie czym chwalić

Gość gość
nie usuwaj, nie dosc ze zabijesz wlasne dziecko, to bedzies z tym zyla cale zycie, nie wierz tym , ktore piszą, ze nic nie czują, albo piszą tak specjalnie , abys zrobila to samo, albo sa psychopatkami. To Twoje dziecko.

Gość gość
Na przyszłość szklanka wody zamiast. Skoro uprawiasz seks chyba liczysz się z konsekwencjami. A teraz Twoje dziecko ma umrzeć bo ****ać się chciało ale zmierzyć się ze skutkami nie ma komu.

Gość gość
Chyba na razie trochę panikujesz: to wczesna ciąża, nawet nie wiadomo czy się potwierdzi i utrzyma. Czasu na legalną aborcję nie masz co prawda dużo, ale jednak masz te parę tygodni, żeby przede wszystkim potwierdzić ciążę, bo nie wierzę, że w 6 tygodniu masz stuprocentową pewność.

Gość gość
Zazdroszcze ci tego ze mozesz to zrobic legalnie.

Gość gość
22:39 Jaka ciekawa teoria. Ja nic nigdy nie czulam po usunięciu ciazy procz ulgi i przekonania, ze zrobilam dobrze.

Gość gość
Ja tez mieszkam za granica i tu mialam aborcje farmakologiczna, darmowa, 3 lata temu. I co? i absolutnie nie zaluje, choc podjecie decyzji ostatecznej bylo nieco stresujace, w koncu nie jest to tabletka na bol gardla ani cos takiego prawda. ale oboje z mezem bylismy pewni, ze nie, to jedno dziecko ktore mamy to dla nas wszystko, czego prsgniemy, wiecej nie chcemy. usuwajac tamta ciaze moje dziecko mialo 2 lata. teraz ma 5. i naprawde, ja nie zalowalam. jak widze jaki kierat ma kolezanka, ktora ma dwoje dzieci - 4 lata i roczek, to masakra, wspolczuje jej i ona sama jest niezle wymeczona. Ja wiem ,zawsze wiedzialam, nie potrafilabym byc dobra matka dla dwoja. brak mi cierpliwosci i jestem wygodna. no i wiadomo, ze seks to naturalna czesc zwiakzu wiec nie bede z seksu rezygnowac bo juz sie rozmnozylam :O a zjedzcie mnie teraz, prosze bardzo.

Gość gość
To moje pierwsze tygodnie u mamy pod sercem jest mi wygodnie I czekam z radości już skacze kiedy Cię wreszcie mamusiu zobaczę Ja jestem Ja żyję Ja czuję Moje serce bije Moje serce już dawno bije dziękuję Ci mamo za to ze żyję Moje serce już dawno bije dziękuję Ci tato za to ze żyję

Gość gość
ja piernicze ale debilny wierszyk powyzej #leze i kwicze :O :D

Gość gość
ja bym nie usunełą,zrobisz jak uwazasz.

Gość gość
Sama popieram prawo do aborcji, z różnych przyczyn. Ale nie wydaje mi się żeby w przypadku kobiety która pisze "będzie trzecie dziecko", takimi słowami, pozbycie się ciąży spłynęło po niej jak woda po kaczce. Kobiety które są zdolne do aborcji, przerywają ciążę, usuwają zarodek, płód, nie myślą o tym zlepku komórek- "dziecko". I myślę że to stanowi o tym kto dokonuje takich decyzji, pomijając kwestie zdrowia, życia czy gwałtu.

Gość gość
Ale sciema ,wiekszej dawno nie czytalam.po co zakladac takie tematy? Ja wiem ze czarny protest jest modny ale bez przesady.

Gość gość
Wlasnie. Inaczej moze mowic panienka 17-letnia ktorej przytrafil sie przygodny seks i jest w ciazy a inaczej kobieta będąca mężatka i posiadajaca juz dzieci, taka która doswiadczyla juz.macierzyństwa i wie, jakim darem jest dziecko. Sprawa tym bardziej trudna ze juz teraz okreslasz ten stan - będzie trzecie dziecko, czyli jednak dziecko a nie ze płód czy zygota czy cos tam (jak juz wyżej ktos slusznie zauwazyl). Inna sprawa która mnie szokuje- podejrzewam ze jesteś inteligenta kobietą autorko i hmmm nowoczesną ktora korzysta z dóbr medycyny i jako antykoncepcję stosujesz tabletki hormonalne. Nie wierze, ze nikt ci nie mówił ani nigdzie nie pisalo ze sytuacje typu - choroba albo niereguralne przyjmowanie tabletek sprawiają ze ta antykoncepcja nie działa. Jak trzeba byc naiwnym zeby zdac sie na taka antykoncepcje co do ktorej mam podejrzenie ze moze zawiesc. Nie.mówię tu o abstynencji ale wystarczylo powiedziec mężowi ze zapomnialas w tym cyklu o tabletce dlatego załóż proponujesz sie jeszcze dobezpieczyc np. prezerwatywa. Zachowalas sie jak malolata która mysli że pewne rzeczy ja nie.dotyczą albo jej sie nie przytrafia. Teraz tez zachowujesz sie jak ta malolata która rozwaza aborcję ale akurat to jest juz twoja decyzja i zrobisz jak bedzisz chciała. Nie oceniam więcej bo to sprawa bardzo delikatna, dotyczy ciebie i do Ciebie należy decyzja.

Gość gość
Zastanow sie ile kobiet zle mowi o zlych mezczyznach, ktorzy porzucaja kobiety z dzieckiem czy w ciazy bo nie chca brac odpowiedzialnosci za swoje czyny zastanow sie czy chcesz byc taka sama a nawet gorsza.

Gość gość
Maz pewnie sie ucieszyl a ona chce zabic ICH dziecko

Gość gość
gość wczoraj "usuwając tamtą ciążę moje dziecko miało 2 lata. teraz ma 5." xxx My tu się oburzamy, że dwunastolatka w ciąży, a tymczasem twoje dziecko już w wieku dwóch lat dokonało aborcji. To dopiero szok.

Gość gość
Autorko dasz sobie radę! Trzymam za ciebie kciuki. Ogromna ilość kobiet ma trójke dzieci. Wśród mojego sąsiedztwa to średnio co trzecia rodzina tak ma i jest to zupełnie naturalne. Są to normalni ludzie pracowici, wykształceni, a często i na stanowiskach. Jeśli oni funkcjonują jak normalni ludzie to dlaczego ty nie miałabyś. Pewnie że ten okres noworodkowy jest taki że trzeba będzie troche zacisnąć zęby i sie wysilić, ale sorry to nie są jakieś tortury no nie wydziwiajcie. Poza tym to wszystko jest stan przejściowy. Dzieci rosną, rozwijają się, idą do szkoły i dorastają. Nie bądź człowiekiem bez uczuć jak co niektóre tutaj. Taki ktoś to nie nosi dumnie miana kobiety ani nie budzi szacunku. Kobieta to przede wszystkim ktoś to ma większą zdolność do uczuć wyższych, jeśli takowych nie posiada tzn. że coś z nią nie tak, że jest emocjonalnie wybrakowaną jednostką i kogoś takiego w prawdziwym życiu można jedynie przemilczeć wymowną ciszą.

Gość gość
Twoja sprawa nie jestem jakos religijna ale ja bym miala w sobie taki strach ze jak usune ciaze to to sie na mnie zemsci i moge stracic tez to dziecko ktore juz urodzilam glupie ale taka jest moja pierwsza mysl

Gość gość
ludzie nie ma zesty od boga to jest kazdego decyzja I nie ingerujcie nie sadzcie ludzi od tego jest bog Dar zycia jest od boga ja nie oceniam to jest grzech jak wielu innych do wybacza nia ale pietnuje sie kobiety

Gość gość
acha czyli człowiek ma być obojętny na wszystko i na wszystko kiwać głową

Gość gość
Tu autorka.. bardzo dziękuję za wyrozumiałe wpisy,jak i za te negatywne również. Przemyślałam wszystko. Urodzę. Nie dam rady usunąć, no po prostu nie dam rady,choć wiem,ze będzie zajebiście ciężko. :( No,ale trudno. Może wyolbrzymiam,może będzie lepiej niż ja to widzę -w czarnych scenariuszach...

Gość gość
Dobrze by było, jakbyś autorko wypowiedziała się tutaj jak już urodzisz. Jak to było u Ciebie jak w końcu urodzisz... Bo pewnie wiele dziewczyn szuka takich tematów i fajnie byłoby przeczytać czy wszystko się dobrze ułożyło itp. Ja osobiście trzymam za Ciebie kciuki. Wszystko będzie dobrze :-)