Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kot i leki.

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj kotu zdiagnozowano epilepsje i przepisano mu 2 razy dziennie po 1/3 tabletek luminalum. No i tu mamy problem bo kot je tylko chrupki, nic innego nie chce jeść. Macie pomysł jak mu podać lek?Zmiana tabletek na czopki nie wchodzi w grę, bo kotu na czas pobierania krwi musiano podać leki na senne, bo nie dał do siebie podejść. Więc jeśli chodzi o czopki to pewnie byłaby to znów walka na śmierć i życie. Jeszcze jedno, czy sterylizacja może być przyczyną epilepsji? Właśnie pierwszy jego atak wystąpił po sterylizacji.

Gość gość
normalnie tak jak się podaje kotu tabletki; łapie pod szczęką w odpowiednim miejscu co powoduje otwarcie pyszczka i wrzuca tabletkę głęboko do gardła; nie ma siły - musi połknąć (czasem zdoła wypluć, ale trzeba powtórzyć i się udaje. Ja już jestem mistrzem i mi nie wypluwają. Powinien wet pokazać jak to robić. Poszukaj filmików na yt, powinny być

Gość gość
Tyle że tabletka jest rozkruszona dawka 1/3.

Gość gość
to dokładnie tak samo, a nawet łatwiej. Pokruszoną tabletkę dajesz na papierek; otwierasz kotu pyszczek jak pisałem i wsypujesz do gardła. Wtedy nawet bardziej połknie bo się obliże, i przełknie ze śliną, nie będzie miał jak wypluć. Jak już się przemożesz i poznasz technikę to przekonasz się, że to naprawdę łatwe. I nie bój się; krzywdy mu nie zrobisz ;)