Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kot mi zjada chomiki dla córki, co mam z nim zrobić

Polecane posty

Gość gość

Moja córka lubi i koty i chomiki ale problem w tym że 1 zjada 2, ten kot zjadł już 4 chomiki, kupiłam 5 chomika dla córeczki bo bardzo prosiła i boję się że zje tego następnego. Chomiki zawsze siedzą w akwarium bez osłony żeby miały świeżego powietrza, ale problem w tym że kotek ma do nich dostęp i robi sobie sniadanko ;/ Więc co mam z tym fantem zrobić, moja córka ryczy i domaga się następnego chomiczka, a córeczka ma 5 lat.

Gość gość
kup malutka klatke dla chomiczka kotek nie dostanie się do chomiczka . sami mamy taka ale już kupiliśmy wieksza powodzenia szkoda chomiczkow

Gość gość
Ale nie lubię trzymać chomików w klatce

Gość gość
A nie możesz kupić plastikowej osłonki na górę? Idź do sklepu zoologicznego i tam ci doradzą. Dziwne, że nie wpadłaś na to po śmierc****erwszego chomika.

Gość gość
Chomik w akwarium? Zawsze widziałam, że ludzie trzymają chomiki w klatkach.

Gość gość
Nie lubisz trzymać chomików w klatce i w związku z tym narażasz je na pewną śmierć poprzez pożarcie przez kota? Idź się lecz :O

Gość gość
No lepiej żeby chomik żył krócej ale bardziej z większym poczuciem wolności, bo w akwarium w ogóle inaczej się żyje niż w klatce jak w więzieniu, chomik lepiej się czuje biega w tym kołowrotku, ale z rana często kołowrotek jest wywrócony jak wszystko inne po polowaniu kotka ;/

Gość gość
Wariatka, jak można czekać, żeby kot zeżarł następnego chomika.

Gość gość
Moim zdaniem to prowo. Chomiki, wbrew pozorom (o czym widać autorka nie wie) to agresywne gryzonie i sposób w jaki gryzą powoduje rozległe rany. Dlatego osoby, które mają węże i muszą je karmić gryzoniami kupują na przykład myszki, a nie chomiki, żeby się wężowi krzywda nie stała. Ja rozumiem, że kot większy, ale wątpię, by bez szwanku wyszedł po zjedzeniu 4 chomików.

Gość gość
Ty nie lubisz trzymać chomika w klatce. Dobre. Chomik ma nie tylko klatkę, ale też przyrząd do gimnastyki. Wchodzi na nią, wspina się. Pałki do obgryzania fajnie się zawiesza, i dużo więcej śweżego powietrza niż w ciasnej klatce. Sadystka z ciebie? Lubisz patrzeć jak twoje dzieko płacze? Puknij się w pustą głowę.

Gość józia2727
Przestań kombinować, chomik musi mieszkać w klatce. Pod wieloma względami jest lepsza dla niego niż akwarium. I nie chodzi tu tylko o niebezpieczeństwo ze strony kota. Poczytaj sobie o dobrze klatek np. tu: http://www.pupilo.pl/wiadomosc/jaka-klatka-dla-chomika-ktora-klatke-kupic-chomikowi/3496/ i zamów coś odpowiedniego. Od tego musisz zacząć. Inaczej nie ma sensu kupować kolejnych chomików, i tak nie przetrwają.