Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowa woli stawiać sobie wypasiony nagrobek za życia zamiast pomóc wnuczce

Polecane posty

Gość gość
ty to w ogóle idź moją teściową wesprzyj jeżeli ci jest po drodze ale pamiętaj że ona lubi jeść dużo, tłusto, a schorowana jest na własne życzenie, bo od 30 lat siedzi na d...pie przed telewizorem i żre, nie mam dla takich ludzi litości wybacz. Ma 66 lat nie jest babcią starowinką, a wygląda gorzej niż źle i w dodatku śmierdzi! my mamy pracować do 67 więc teoretycznie powinna być jeszcze na chodzie tym bardziej że ani dnia w swoim pustym życiu nie przepracowała. Moja babcia ma 72 lata jest zadbana, czysta, pachnąca i zgrabna i jeszcze sobie dorabia do emerytury jako pielęgniarka 2 dni w tygodniu w prywatnym gabinecie lekarskim no i wygląda na 10 lat młodszą od mojej zapuszczonej teściowej. Można? Można! a całe życie zawodowe przepracowała na ortopedii więc się natyrała fizycznie przy chorych. Słusznie ktoś tu wyżej powiedział żeby żyć tak żeby nikt na moją śmierć nie czekał. Ja mam dość goszczenia jej co niedzielę z uśmiechem na ustach, mam dość goszczenia jej w każde święta i obsługiwania jej jak wielkiej matrony. Nie zrobiła w swoim życiu nic dobrego, nawet dzieci jej matka wychowała, a kiedy może raz się wykazać jako miłosierna katoliczka to nawala na całej linii. Jak Franciszek przyleciał na ŚDM to płakała do telewizora i wyła "błogosławieeeeniiiii miłosieeeerniiiii"razem z tym chórem. Niech się teraz gości w swoim grobowcu, a ja jej sprzedażą nie wygrażałam tylko do rodzeństwa męża to powiedziałam i tak w istocie się stanie, bo nawet nikt z nas nie będzie tego opłacał, bo nie wiem czy wiesz ale jest coś takiego jak opłata za groby, a za tego typu kapliczki to idzie w kilka tysięcy rocznie przynajmniej na naszym cmentarzu więc zostanie pochowana w jednym grobie z teściem, któremu postawiliśmy zwykły granitowy, prosty pomnik i normalnie dbamy o ten grób. Tak, Tak ja jestem podła a ona wspaniała...

Gość gość
Autorko a jak tesciowa bedzie chciala sobie kupic zloty wibrator za 40tys. Tez jej zabronisz? Zabronisz jej zaspokajac sie zlotym wibratorem?moze ten grobowiec bedzie oplacany z pieniedzy za mieszkanie/dom ktory pojdzie na sprzedaz pod oplaty przyszle.

Gość gość
Po co zalozylas ten watek skoro rzucasz sie na kazdego kto ma inne zadanie od ciebie, szukasz tu wspolczucia, wyzwisk na tesciowa?

Gość gość
A jak tesciowa sprzeda wszystko co ma i kupi sobie klejnoty za np.500 tys i bedzie chciala zostac w nich pochowana zabronisz jej?

Gość gość
Ja uważam ,że babcie czy teściowe są od pomocy ,ale nie koniecznie tej finansowej ..pożyczka czy nie nie ma to znaczenia ..każdy ma prawo ze swoją kasą zrobić co uważa i tyle w temacie.

Gość gość
ale głupie pustaki tu siedza...naprawdę nie wiecie o co tak naprawdę chodzi autorce...? naprawdę az tak głupie jesteście czy tylko udajecie? nie dość że tępe to i żałosne...

Gość gość
Ty nie bedziesz musiala sie opiekowac grobem.sa firmy ktore sie tym zajmuja-sprzataja,zapalaja znicze i przynosza swierze kwiaty.mieszkanie/dom szczednosci zycia tesciowa przeznaczy na oplaty placowe i wynajecie firmy do opieki nad grobem.zabronisz?!

Gość gość
Autorce chodzi o to ze jest nieudacznikiem i nie umie pieniedzy sama zarobic.wiec zrzuca problem na tesciowa.

Gość gość
Obrończynie teściowych na kafe hahaha myślałby kto, a ta jej teściowa goofno będzie miała do gadania po śmierci i zrobią z tym grobem co zechcą taka jest prawda. Jak zwykle skupiłyście się na tym że to jest jej, jej i tylko jej kasa. Też jesteście niezłe. Ja tam swoim dzieciom pomogę jak będą miały ciężką sytuację w życiu spowodowaną np chorobą, kataklizmem czy innym zrządzeniem losu, nie umiem być taką ścierą jak wy i ta baba. Jaką trzeba być jędzą żeby zgrywać się na wielką bogobojną a jednocześnie odwalać takie szopki. Mieć kase ale DLA ZASADY zbrac ją na tamten świat? To nie dla mnie, bo ja jestem normalna i chyba wychowana w jakimś starym duchu człowieczeństwa. No oczywiście będziecie tłuc jak w amoku, że KTO ZABRONI, no oczywiście nikt ale jest jeszcze jakiś ludzki, a nie tylko zimny i formalny format tego życia tylko wy pokolenie szczurów i karaluchów pojęcia o tym nie macie, jesteście zepsutym do szpiku kości pokoleniem które idzie po trupach do celu i zamiast przechodzić przez to życie z godnością to się rozpycha łokciami no bo przecież KTO WAM ZABRONI - serio fajnie wam się tak żyje? Grrr.... jak ja uciekm od takich ludzi. Na szczęście nie każdy tak żyje

Gość gość
czytałaś w ogóle o czym napisałam w pierwszym poście czy tylko zobaczyłaś tytuł i przeczytałaś parę wpisów innych osób?

Gość gość
Jak tesciowa spisala testamen to nikt bez pozwolenia nie wezmie nawet starych oszczanych gaci z jeje domu.haha

Gość gość
No oczywiście że to jej kasa i jej sprawa i może sobie za tą kasę coś tam ale serio nie macie w sobie jakiegoś bardziej ludzkiego pierwiastka? Macie dzieci? też im nie pomożecie gdy np będzie wam zbywać, a wasz wnuk będzie chory? Tracę wiarę w ludzkość normalnie :o

Gość gość
Ja nienawidze ludzi ktorzy sie wchrzaniaja w zycie innych.

Gość gość
tak testament :o ona nawet nie umie rachunku na poczcie sobie zapłacić i w życiu w żadnym urzędzie nie była, a spisałaby testament u prawnika, weź kobito :o

Gość gość
Nie, nie mamy ludzkiego pierwiastka i s********j

Gość gość
To prawda wyrosło nam pokolenie bezdusznych trupów. Ja jak najbardziej widzę totalny absurd w postępowaniu tej teściowej ale może ja jestem inaczej wychowana.

Gość gość
Ale ja taki testamen spisze jak bede stary zeby nikt nic z rodziny nie dostal po mnie.bo kocha sie za nic a nie za cos.

Gość gość
gość dziś Nie, nie mamy ludzkiego pierwiastka i s********j xxx No widzę amebo, że nie masz ludzkiego pierwiastka, nawet zwierzęciem nie jesteś :o matko jakie szambiary tu siedzą :o młode polskie mamusie

Gość gość
Autorce tesciowa jest potrzeban do pomocy i dawania lub pozyczania pieniedzy.od tego sa banki.wyobraz sobie ze tesciowa nie ma nic i tak ja traktuj.jedyne o co mozesz ja poprosic to o modlitwe.

Gość gość
To powiedz jej łaskawie że sprzedacie ten jej grób bo wam żal kasy za opłaty gdy już jej nie będzie. Niech wie biedna jaką ma fajną kochającą rodzinkę. Może w takim wypadku wyda SWOJE Pieniądze na coś innego (niekoniecznie na dziecka). Jest gruba ze swojej winy? A może ma problemy z metabolizmem albo ma zaburzony ośrodek łaknienia i się nie nadaja mimo że je dużo i tlusto? Od tego ma pewnie obrzęki, cukrzycę, problemy z krążeniem. Tego nie można bagatelizować tylko pomóc jej w leczeniu. Jakaś terapia, może dietetyk? Przecież uwielbiasz wydawać swoje pieniądze dla dobra innych więc o co ci chodzi? Może starszym, niedoleznym też wypada pomóc? Śmierć z powodu problemów własnych i braku wsparcia i zaniedbania rodziny jest chyba gorsza niż prawdopodobnie uleczalna wada nóżek dziecka? Może jest chora na depresję skoro nie podjęła się pracy, a stres odreagowuje objadaniem się? Patrząc na to z tej strony, biorąc pod uwagę wasze egoistyczne nastawienie w stosunku do niej nie pozostaje jej nic innego niż czekanie na śmierć i przygotowanie grobu. Ja współczuję tej kobiecie. Nie ma już praktycznie nikogo. Nie liczycie się z jej uczuciami w dodatku nastawiacie resztę rodziny przeciw niej. Nie każda starsza kobieta ma siły i chęci by dbać o siebie i wyglądać młodziej. To, że siebie zaniedbała tylko świadczy o tym, że coś ją gnebi i nie radzi sobie sama ze sobą. Może nie widzi sensu życia? Nie wie co ze sobą zrobić więc zwraca się do Boga, szuka sama drogi do ukojenia. Może ten grobowiec daje jej wewnętrzne poczucie spokoju. A wy tylko kasa i kasa, dziecko i dziecko. Skąd przekonanie że stan jej duszy i ciała zawdzięcza sama sobie? Może się taka urodziła, jak to chorutkie dziecko z niesprawnymi nóżkami? A skoro twierdzisz że to jej wina, to może to dziecko też jest samo sobie winne bo jest niepełnosprytne i niedorozwiniete? Wrodzone problemy z psychiką są mniej uciążliwe niż wyleczalna wada nóg? Nawet i bez nóg można żyć. Ale bez serca i empatii tak jak ty raczej nie.

Gość gość
Wolalabym juz nawet obcemu dziecku dac na leczenie, niz budowac sobie wypasiony grobowiec.co mi po nim, jak i tak beda mnie zarly robaki?pewnie, ze tesciowa moze sobie nawet te kase spuscic w kiblu, jak ma taka fantazje, ale nie potrafie zrozumiec jej motywow.

Gość gość
Rozumiem Cię autorko doskonale. Mój tato jak się rozchorował dopadła go przepuklina w kregosłupie i zadzwonił do swojej matki żeby mu pożyczyła takie urządzenie do masażu to mu powiedziała że jedyne co może zrobić to podać telefon do sklepu gdzie je kupiła i żeby sobie kupił. A też dwa razy dziennie do kościoła chodzi modli się 3 razy dziennie a własnemu synowi nie potrafiła pomoc i pożyczyć tego masażera :(

Gość gość
To ty nie masz ludzkiego pierwiastka skoro faworyzujesz tylko dzieciątko nad którym cała rodzina się spuszcza, a samotnych starszych masz gdzieś i jeszcze wymagasz od niej pieniędzy! I kto tu jest pazerny?

Gość diagnoza diagnoz
autorko o co ci chodzi? TAK WYGLĄDA KATOLICYZM I NA TYM WŁASNIE POLEGA! JP II na ścianie i wielkie opowiadanie jakim to był dla mnie autorytetem, Franciszek w tv, łzy w oczkach jak przyleciałna to śdm, duma z Jezusa, święcenie jajeczek, ubieranie choineczek, gadżety i powierzchowność ale kiedy przychodzi do przeobrażenia tych autorytetów w czyny to "SPIER/DALAJ MOJA KASA, MOJA, MOJAAAAA! w doopie mam chorą wnuczkę, moja sprawa, nic nie muszę, jesteś podła że w ogóle wspominasz, że mam nie budować sobie wymarzonego mauzoleum, moja kasa i se ją spalę i nic wam do tego hahaha" TAK WŁASNIE WYGLĄDAJĄ KATOLE! kupa piertolenia i zero uczynków!

Gość gość
13:57 Jakie mamusie? :D No ty też mu siedzisz szambiaro, niezłe masz zdanie o sobie ;)

Gość gość
Fajne prowo

Gość gość
Może kobieta potrzebuje tego masażera codziennie i nie może go pożyczyć. Co w tym złego? Przecież podała namiary na sklep, takie rzeczy nie są drogie. Ją miało boleć bo dorosły chłop nie potrafi sam sobie kupić masażera albo wysłać kogoś do sklepu albo zamówić przez Internet? Śmiechu warte! A z babci się smiejecie jak rachunku zapłacić nie potrafi. Cóż za wybiórcze poczucie humoru.

Gość gość
14:06 ojciec dziecko jakies ze nie umie sobie kupic sam?ty moglas mu kupic a nie zadac od babci.

Gość gość
gość dziś To ty nie masz ludzkiego pierwiastka skoro faworyzujesz tylko dzieciątko nad którym cała rodzina się spuszcza, a samotnych starszych masz gdzieś i jeszcze wymagasz od niej pieniędzy! I kto tu jest pazerny? xxx Starszych ludzi? ty masz 15lat dziewczyno że dla ciebie to jest starszy człowiek? Ludzie w tym wieku normalnie żyją i pracują. Moja mama ma 68 lat i jeszcze pracuje zawodowo, a na nartach jeździ lepiej niż ja, a tu widać że baba się spasła na własne życzenie z nieróbstwa i jeszcze nie może dziecku pomóc no bo NIE MUSI przecież. Ja się nie dziwię że się nad taką krową nie litują zresztą do tej pory co niedzielę ją gościli i w każde święta więc chyba taką ostatnią żmiją autorka jednak nie była

Gość gość
Autorko wez obciagnij mezowi i sie zamknij a nie tu jakies wypociny na tesciowa wypisujesz