Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pisowce uczą nas nienawiści

Polecane posty

Gość gość

bo dzielą dzieci na lepsze i gorsze jednym dając 500+ a innym nie, i to są katoliki, i to jest zgodne z wiarą chrześcijańską, gdzie bogaci i bardzo bogaci dostają na drugie i kolejne dziecko a biedota mająca 801 zł dochód na osobę już nie dostaje

Gość gość
bo to normalne, że te pseudo gorliwe katoliki to najgorsze badziewie

Gość gość
Uczą nienawiści? Ja 500+ nie dostaję, bo się nie łapię. Możliwe że wzrosły ostatnio odrobinę wydatki, jak stale zresztą, ale na pewno nie spadły, a wręcz wzrosły odpowiednio również dochody. Do głowy mi nie przyszło nienawidzić kogokolwiek za to że dostaje zasiłek, i tylko chorzy, zgorzkniali, źli i podli ludzie tak mają. Tacy których nie kłuje ich własna sytuacja, ale dobro sąsiada, jak w "modlitwie Polaka". Wręcz mam nadzieję że częśc z tych pieniędzy z 500+ zostanie i u mnie wydana, bo moje usługi są w dużej mierze dedykowane rodzinom. W wakacje widziałam wiele rodzin które wyjechały dzięki dodatkowej kasie. Z kiloma rozmawiałam- tak,ci wyśmiewani "Janusze z blokowisk". Dzieci mogły w końcu wyjechać nad morze, odetchnąć świezym powietrzem, co z tego że tata wieczorem napił się piwa przy grillu a mama miała wieśniacki kostium- mama i tata nieraz się po łokcie urabiali cały rok, ciężko zapieprzając, a i tak dwutygodniowy wyjazd nad morze był nierealny, nie mówiąc o jakiś gofrach czy dmuchanym kółku dla dzieci. Widzę że są dzieci które mają lepiej i tyle.

Gość gość
Twoi rodzice nauczyli cie nienawisci autorko a nie Pis :) Pozdrawiam goraco :)

Gość gość
To prawda ta partia jest straszna. Wcześniej tego nie widziałam. 500 plus nic nie wniosło ludzie żyją głównie na kredyt, ceny w sklepach są znacznie wyższe, bluzka kosztuje 70 złotych a pampersy o 10 zł droższe, od ludzi bije nienawiść i zło. 90% ludzi w tym kraju to ,, katolicy " którym pis i kościół dyktuje warunki jak żyć, biorą śluby kościelne gdzie liczy się tylko koperta i aby się zwróciło, wielka love a zaraz rozwód. Smutny i obojętny jest ten naród.

Gość gość
Ustawa antyaborcyjna protesty? Z jakiej racji przecież od dawna żyjemy w wolnym, bez granic kraju !

Gość gość
Ja już od miesięcy nie oglądam wiadomości na tvp. Kłamliwe brednie.

Gość gość
do gość dziś - nasi rodzice uczyli nas dobroci, pomagania bo wtedy nikt nie dostawał za darmo, każdy pracował na siebie i miał za to płacone, a teraz pracujący dostają jałmużnę (1200 zł) a za leżenie i pieprzenie się dostają za darmo godne pieniądze - nawet po 3-6 tys. Także tak samo i ja teraz nienawidzę pisowców, każdą matkę mająca 2 i więcej dzieci uważam za coś gorszego, która żyje z moich podatków. Bo jak cholerne pisowce dają na dzieci to na wszystkie, a nie ich skłócają.

Gość gość
Rodzinom te 500 plus nic nie daje. Tylko wzrosła sprzedaż wódki obudzcie się ! POLACY !

Gość gość
dałoby tym co mają niski dochód przy jednym dziecku, a nie powiesz, że 800 zł na osobę to są osoby bogate a oni niestety przy jednym dziecku nie dostają, no bo pisowcom zależało na tym aby skłócić polaków

Gość gość
Tak bo oni maja chorą wizję aby rodziny miały 10 dzieci.

Gość gość
No popatrz, ja nie dostaję i nikogo nienawidzę. Musisz być nieszczęśliwym człowiekiem. Nikt mnie nie skłóca ani z moją bogatą siostrą która ma wielokrotność tego "na łebka" i dobrze żyła i bez zasiłków, ani z moją sąsiadką u której bieda a ona, bezrobotna, "zajmuje się dziećmi" (w wieku szkolnym). Nikt ani nic nie wzbudza we mnie nienawiści czy niechęci do nich, nikt nie prowokuje naszych kłótni. Te wszystkie budne, niedobre emocje są w tobie, autorko, nie wtłacza ci ich do głowy PiS. Po prostu masz paskudny charakter i w takich chwilach to wychodzi. Plucie się że 500 zł nic nie zmienia- to niech osoby biorące zasiłek z niego rezygnują, a te które nie dostały, siedzą cicho, przeciez to nic nie zmienia.

Gość gość
Ale to nie chodzi o 500 plus. Nie potrafisz czytać między wierszami...

Gość gość
Ciężko juz słuchać albo czytać te oblakane chore lemingowe brednie.

Gość gość
do gość dziś - a mnie prowokuje do kłótni, płaczu, nienawiści, bo jeżeli codziennie zastanawiam się za co przeżyję przez cały miesiąc a na samą myśl, że bogaci pomimo, że nie mają takiego problemu dostają jeszcze dodatkowo z moich podatków 500+(bo ja pracuję) a ja nie, no to przy dziecku udaję, ze jest fajnie, że wszystko w porządku a w nocy płacze w poduszkę i przeklinam ten rząd.

Gość gość
20:01 Zamiast rozmyślać to wez sie za robote.

Gość gość
Wybacz, ale naprawdę uważasz że to wina PiS że ledwie masz za co przeżyć? Że wybrałaś taki a nie inny zawód, mieszkanie w takim a nie innym mieście, kraju, tyle a tyle dzieci, takie a nie inne obowiązki? To nie wina PiS-u, PO czy Pana Boga, to twoja własna żółc cię zalewa- właśnie nie dlatego nawet że ty masz źle, ale że inni mają lepiej. Gdyby wszyscy wokół żyli w nędzy, lepiej byś się poczuła. Dlatego piszę o tym że masz w sobie nienawiść, to nie ktoś czy coś ją wzbudza, to twoje własne uczucia i dorosly człowiek, w pełni władz umysłowych, nawet jak ma taki problem, powinien coś z nim zrobić.

Gość gość
nie pieprz, że to nie wina cholernych pisowców jest za to, że jednym dają 500+ a innym biedniejszym , a kogo kuźwa, kto wprowadził takie przepisy jak nie j****e święte pisowce. Tak to Boga wina, ze stworzył takich durniów jak pisowce

Gość gość
Kobiety nie narzekajcie, niektóre rodziny jak moja rządy PISu doprowadziły do stanu w którym nie stać nas bedzie na drugie dziecko gdyż in vitro będzie nieopłacalne z 1 komórki oraz zwyczajnie za drogie. Byłam w 3 ciazach, miałam 3 operacje ich zakończenia i tylko jedno z moich dzieci żyje :(. Dwie ciąże zakończyły się śmiercią dziecka, i moją walką o przeżycie, ja po każdej operacji trafialam na sale z ciezarnymi radosnymi. Mam ogromne szczęście że mam 1 dziecko, marzymy o drugim niestety majac kredyt na mieszkanie nie stać nas na in vitro a obecnie po 2 utraconych ciazach to jedyna szansa... widze każdego dnia wielodzietnych, oni dostaja 500plus na każde ze swoich dzieci, nienawidze pisu za traktowanie kobiet takich jak ja za nic nie warte osobniki społeczne z 1 dzieckiem. Zostaliśmy bez wsparcia bez leczenia i bez szans na upragnione 2 dziecko, nam sie nie należy należy sie tym co i tak w życiu maja łatwo, dla nich ciąża to zwyczajnie stosunek bez zabezpieczenia dla nas to koszt blisko 15 tys zł bez gwarancji na powodzenie. Pisu nienawidze, podobnie jak zarozumiałych kobiet których żadne dziecko nie poniosło śmierci w wyniku poronienia ciąży pozamacicznej śmierci okołoporodowej a które w obrzydliwy sposób komentuja chęć leczenia niepłodności jako kaprys, wychodząc z założenia że im sie pomoc państwa należy bo maja 3 i wiecj dzieci. Tak pis szczuje naród na siebie, powoduje nienawiść, mam nadzieję że ich dni w rzadzie są policzone.

Gość gość
Zidiociały trollu powyżej :O nie wycieraj sobie gęby w politycznym hejcie takim rzeczami jak śmierć dzieci .Pomysleć że za to wam płacą 0.40pln za wpis /.. :O

Gość gość
Nie obrażaj mnie, co zabolała prawda?!

Gość gość
To co nazywasz trollingiem jest prawdą, moja tragedią i mojego męża, wiem że dla niektórych kobiet niepojęte jak można być w ciąży i stracić dziecko walczyć o życie, ciesz się że jesteś wtej sytuacji że takie sytuacje sa ci obce, mi nie.

Gość gość
Niestety pisze troll bo nie sądzę (?) by kobieta dzieciata zdolna do czynności cywilno-prawnych nie rozumiała jak funkcjonuje system prawny w RP -wiedza z I gim . I nic nie wiedziała o wynikach wyborów .To o tych "policzonych dniach pisowców w rządzie" ...raczej troll .

Gość gość
Nie ośmieszaj się, moja mama głosowała na pis po tym jak zaczęli wypowiadać sie o całkowitym zakazie aborcji stwierdziła że popełniła błąd, ponieważ żadna matka nie chcialaby by jej dziecko cierpiało w imie wyznaniowych przekonań polityków. Moja odwiedzała mnie w szpitalu po operacji w wyniku której straciłam upragnioną ciążę.

Gość gośćgggg
Wyjedz na zachod to cie ciapaci naucza, powinnas pisiorow po tylkach calowac ze tego dziadostwa do polski nie wpuscila. A nie dupa cie sciska o 500 zl. Do roboty sie wez.

Gość gośćtysi
Autorko wylacz telewizje wlacz myslenie

Gość gość
Wiesz co nie zamierzam rozmawiać z imbecylem. Ciesz sie możliwością posiadania dziec****amiętaj jednak że nie każda z nas tę możliwość ma. Ja jestem szczęśliwa mam jednego cudownego, dziecka. Każdego dnia myślę o 2 którą straciłam, teraz też, dlatego nie śpię, myślę o tym i nie jest łatwo. Chciałabym uzyskać jakąkolwiek pomoc państwa, po żadnej straconej ciąży nie wykonano mi badań by zbadać przyczynę problemu, robiłam to sama ze swoich domowych środków. To nie jest sprawiedliwe, a ustawa nad którą pracuje rząd jest nieludzka. Moge nienawidzić tej partii - moge, to jest właśnie wolność.

Gość gość
gość wczoraj To prawda ta partia jest straszna. Wcześniej tego nie widziałam. 500 plus nic nie wniosło ludzie żyją głównie na kredyt, ceny w sklepach są znacznie wyższe, bluzka kosztuje 70 złotych a pampersy o 10 zł droższe, od ludzi bije nienawiść i zło. 90% ludzi w tym kraju to ,, katolicy " którym pis i kościół dyktuje warunki jak żyć, biorą śluby kościelne gdzie liczy się tylko koperta i aby się zwróciło, wielka love a zaraz rozwód. Smutny i obojętny jest ten naród. Ceny naprawdę poszły w górę, ciekawe co będzie w 2017