Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W Polsce nie ma czegoś takiego jak głodne dzieci, to mit i propaganda

Polecane posty

Gość gość

Julia Pitera miała racje mówiąć, że w Polsce nie ma głodnych dzieci, bo w Polsce NIE MA KULTURY JEDZENIA ŚNIADAŃ ! większosc ludzi wybiega z domu w biegu, często nie myjąc zębów/włosów, wezmą do ust kanapkę czy jakiś nesquiki z mlekiem i sio... taka jest prawda, sniadania jak w telewizyjnej reklamie to niesamowita rzadkosc, siadaja sobie przy stole, jedzą naleśniki, popijając soczkiem buhaha, spokojnie i powoli :D Niesiołowski tez mial racje, ze kiedyś się jadło szczaw i mirabelki i nikt głodny nie był, a teraz bachory wybrzydzają, to nie, tamto nie, tylko chipsy i czekoladki, W DÓPACH SIĘ POPRZEWRACALO OD DOBROBYTU

Gość gość
Jesli sa głodne, to na skutek nie dbajacych, patologicznych rodziców. Wspolpracowałam z osrodkiem, wydajacym darmowe obiady dla dzieci - jedno nieprzerwane roszczenie - nie beda jesc normalnego ( naparwde dobrego) obiadu tylko MC Donald. To fu, tamto fu, my chcemy loody z colą. Niestety głupie dzici głupich rodziców A co do mirabelek - do tej pory jem ze smakiem ( tyle,ze wypluwam kwasne skórki). Zupę szczawiową robie pyszna. To wysmiewanie sie z Niesiołowskiego było kretyńskie. Nowobogaccy Polacy udaja lepszych , niz są, dowartosciowują sie w ten sposób, ze wyrzucaja zupelnie dobre rzeczy, leja nieprzytomnie wodę z kranu, nie gasza swiatla , leją litry detergentów " bo ich na to stać". Zero myslenia ekologicznego. Jakby ktos im zaproponowal zupe z pokrzywy ( samo zdrowie) to byloby oburzenie, bo im sie to kojarzy z wiocha,z ktorej własnie wyszli. Cóz, pewnien typ tak ma.

Gość gość
Co do obiadów za darmo to prawda, w szkole podstawowej mojego syna były darmowe obiady dla biednych, gmina finansowała przy wsparciu UE i jakieś prywatnej firmy, darmowe soki jabłkowe, darmowe owoce dla każdego, ale w końcu ta firma po 2 latach się wycofała bo...było zbyt mało chętnych ! Dzieciaki (i ich rodzice) narzekały, że obiady niedobre (a były bardzo dobre, takie typowe polskie obiady a nie cuda z kolorowych pisemek i kulinarnych programow w tv), mleka nie chcieli bo niedobre, sok niedobry bo kwaśny, jabłka i pomarańcze sprzątaczki znajdywały w śmietnikach i w toalecie, te niby biedne głodne dzieci rzucały się nimi na boisku, rozpaćkany jogurt na podłodze :O Rodzice i opiekunowie niby nie mają na obiady, ale na chrupki, pizze i 7daysy już mają :O To samo widzę u mnie w firmie, ludzie wyrzucają masę jedzenia do śmietników, szefowa kupiła dużo winogron, nie zjadła a potem widziałam z 1kg winogron w śmietniku :O przeciez mogla kogoś zapytać czy chce zjeść a nie wyrzucać, to samo chleb w śmietniku :O

Gość gość
Biedne dzieci najczesciej nie chca jesc wiekszosc dobrego, zdrowego jedzenia, bo go nie znaja. Im gorsza sytuacja w domu, tym mniej dan dziecko zna i chce jesc.

Gość gość
bo doceniają jedzenie jedynie dzieci rodziców pracujących, bo oni na każdy grosz muszą pracować, a za darmo to "lekko przyjdzie i lekko pójdzie" bez wysiłku bez wychodzenia z domu. Także teraz moje dalej docenia jedzenie, każdą kupioną rzecz bo nie dostaje za darmo 500+

Gość gość
patologia się rozmnaża

Gość gość
Mój syn w domu moze zjesc wszytsko, w szkole ma ykupione obiady a wyglada jak kupa niedozywonego nieszczescia

Gość gość
Spłodziło go gówno to wygląda jak kupa