Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zmieniacie opony na zimowki

Polecane posty

Gość gość

Bo już przymrozki są

Gość gość
Jak mieszkasz w górach lub na zadupiu, to wymiana opon jest konieczna. Jeżeli mieszkasz w centrum miasta i jeździsz tylko po miejskich drogach, to czasami nie warto w zimówki inwestować.

Gość gość
bieznikujemy stare :D

Gość Kataszynka
Oczywiście. Niby nie ma takiego obowiązku, ale według mnie jazda bez zimówek zimą jest bardzo nieodpowiedzialna. Zakup takich opon wcale nie musi być dużym kosztem. W https://oponafelga.pl/szukaj/?marka=&rozmiar=205%2F55R16&sezon=zimowe&pojazd=osobowy poszukajcie opon dla Waszego auta i zaopatrzcie się w komplet zimówek. Dzięki temu będziecie jeździć dużo bezpieczniej.

Gość gość
Opony oponami....też trzeba o tym pamiętać. Ja jednak pamietam również o akumulatorze . Ja akumulator zamówiłem w tej firmie http://www.batprofi.pl/.

Gość gość
Nie, jeździmy na letnich oponach po górskich drogach :p

Gość Tomex3
Zawsze wymieniam max. do połowy listopada. W tym roku kupiłem na http://www.aaaopony.pl komplet Michelin ALPIN 5 po 224zł za sztukę. Zima mi zatem niegroźna. Dodatkowo jakby było bardzo źle to mam w garażu łańcuchy na koła.

Gość gość
Zmieniając opony pamiętajcie, żeby starych jeżeli są już zużyte nie wyrzucać na śmietnik, tylko oddać do utylizacji. Utylizacją różnego rodzaju odpadami zajmuje sią www.pgrproeko.pl . Możecie skontaktować się z nimi, a oni powiedzą co dalej robić.

Gość gość
Ja zawsze zmieniam, w Polsce to naprawdę ma sens. Aktualnie szukam jakichś dobrych letnich, bo stare już się nie nadają do niczego. Co byście polecili stąd: www.auto-motor-i-sport.pl/porady/Test-opon-calorocznych-2016-215-60-R17,23173,1 ?

Gość gość
Oooo tak ta firma należy do jednych z najlepszych. Zadko się zdarza, żeby w jednym zakładzie jest aż tyle usług.

Gość acordeon
Zimy ma nie być

Gość waldek84
Ja też słyszałem, że zima ma być ostra! Więc też już powoli się szykuję. Ja akurat często korzystam z ofert serwisu forda, dlatego że dla mnie muszą być to oryginalne opony, tak jak i części itp. Wtedy mam pewność że jeżdżę bezpiecznie, nie bawię się w jakieś używane itp.