Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam? w jakim wieku dzieci..

Polecane posty

Gość gość

Zaczęły się same kompać? myć ciało włosy mam 6 letnią córkę i zaczynam się zastanawiać kiedy mam jej pozwolić samej się kompać :-)

Gość gość
Mój syn miał 7 lat poszedł do 1 klasy szkoły podsawowej i powiedział mi że jest już duży i będzie się sam kompał

Gość gość
Mój 2-letni synek sam szoruje nóżki, brzuszek, ręce gąbką. Oczywiście nadal go myjemy i nie zostaje bez nadzoru, ale na naukę samodzielnego mycia jest to idealny wiek. 6-cio latka już na pewno może i powinna umieć się umyć.

Gość gość
Moja córeczka ma 5,5 nie wyobrażam sobie żeby mogła sama myć głowę... Kąpie się sama, tzn wołam ją do przygotowanej kąpieli, myję głowę, zakładam ręcznik na włosy i wychodzę. Ona myje się, bawi, siedzi jakiś czas. Później przychodzę, myję plecki i pomagam się wysuszyć i ubrać. Później zabawa z włosami... Moja ma włoski poniżej pupy, może dlatego nie wyobrażam sobie żeby sama coś z nimi robiła... Starszej córce myłam głowę do piątej klasy, więc ponad 10 lat. Też ma dłuuugie i gęste. Wiele zależy od dziecka, ale też od włosów. Jeżeli są krótkie to na pewno dziecko szybciej sobie poradzi.

Gość gość
Kompac a to od komputera? Syn ma 4lata i od pół roku sam się myje. Sprawdzamy czy domy się i głowę myjemy my.

Gość gość
"kompać", o raju... Mój synek KĄPIE się, tzn. puszcza wodę, namydla, myje ciało, zęby- sam, ma 5,5 roku. Ale włosy zawsze myję mu ja- strasznie się boi piany wpadającej do oczu, nawet nie wody tylko piany, i nie da się żadnym sposobem namówić choćby na próby samodzielnego mycia włosów. Mył czasem moje, męża, robimy z tego zabawę i klops... Ma swoją myjkę i ciało potrafi umyć nawet dokładnie, miał problem z odmierzaniem płynu to dostał odpowiednią zakrętkę i wie że tyle płynu ma brać.

Gość gość
Moja. Nigdy sie nie kompala za to codziennie sie kapie.