Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

będę musiała dokonać aborcji

Polecane posty

Gość gość

jestem w początkującej ciąży, mieszkam w wynajętej stancji, 3 miesiące temu zostałam sama, mój dochód to 1700 zł, po opłatach (stancja, woda, światło, gaz, telefon) zostaje mi 500 zł na życie, nie będę w stanie utrzymać tego dzidziusia, bo nie będzie mnie stać, a 500+ mi się nie będzie należało, nie mam innego wyjścia jak usunąć, bo gdybym dostała jeszcze te 500 zł to dałabym radę a tak niestety nie.

Gość gość
Polskie prawo nie pozwala na aborcję z przyczyn ekonomicznych. Ewentualnie możesz samoistnie poronić ciążę. W tym celu musiała byś nie jeść przez kilka dni i codziennie w tym czasie robić przysiady.

Gość gość
Nie musisz dokonać aborcji tylko chcesz jej dokonać a to różnica. Skoro wszystko z ciążą ok a dla Ciebie istotny jest tylko wymiar finansowy to Twój wybór, ale nie pisz, że musisz.

Gość gość
A dziecko z niepokalanego poczęcia i nie ma tatusia? Bo 500 zł alimentów minimum będzie. Poszukaj też tańszego mieszkania, w jakim mieście wynajmujesz?

Gość gość
w warszawie

Gość gość
Moim zdaniem powinnaś urodzić, to dziecko nie jest niczemu winne a po porodzie oddaj maleństwo do domu dziecka lub do okienka życia

Gość gość
Kobieto ogarnij sie. Nie zabijaj dziecka. Ono nie jest niczemu winne. Lepiej oddaj je do adopcji wtedy ma szanse na kochajaca rodzine ale blagam cie nie mysl nawet o aborcji. A jak juz urodzisz to nikomu nie bedziesz chciala go oddac bedzie calym twoim swiatem uwierz mi

Gość gość
no niestety tak jest, według pisowców w naszym kraju po bożemu to jedno dziecko to nie dziecko, także spokojnie możesz dokonać aborcji, chyba, że zdecydujesz się na drugie, a wątpię, że tak, bo przy takich wynagrodzeniach i bez mieszkania to raczej niemożliwe. Bogatym dają pisowce dają ale nie biednym, biedni nie liczą się w naszym kraju pomimo, że pracują, bo ty pracujesz i winno ciebie być stać na utrzymanie jednego dziecka.

Gość gość
kobieto usuń, ja tak mam i co, w szkole jest wyśmiewany bo chodzi skromnie ubrany, kanapki z mortadelą itp. bo mnie nie stać. Nie skazuj dziecko na pośmiewisko, bo teraz przez to ci co dostają 500+ chodzą poubierani, itp. I to jest przykre bo jedynacy to też dzieci, no ale nie dla pobożnych pisowców.

Gość gość
oczywiscie prowo zainspirowane faktami tvn, ale te idiotki ktore pisza o oddaniu do adopcj/okienka zycia chyba nie wiedza jaki los spotyka dzieci "oddane". niewiele z nich trafia do rodzin zastepczych, bo prawnie wiekszosc znajduje sie w szarej strefie nie pozwalajac na pelna adopcje. 80% dzieci z domow dziecka doswiadcza przemocy fizycznej i/lub psychicznej i ma stale zaburzenia przychiczne wynikajace z niedostatecznej opieki, odtracenia, osamotnienia. ciekawe zycie czeka takie dziecko, co? stuknijcie sie w leb obronczynie zycia przegranego!

Gość gość
Tańsze mieszkanie ma wynająć? Chyba jakąś lepiankę bez prądu i gazu! Ile bedzie mogła pracowac? Chwile a pozniej na L4 i z czego utrzyma siebie i coąxe? Z czego kupi ubrania większe? Jak pozniej wróci do pracy rozciągnięta jak stary wór po ziemniakach? Pewnie takie "katoliczki" jak wy byście jej nie wytykały i nie obgadywały. Pewnie! Idz dziewczyno i usuwaj.

Gość gość
w innych krajach dają na każde dziecko tylko w tym naszym p*******m kraju juz nie

Gość gość
Bzdura. Należy podpisać papiery zrzeczenia się praw rodzicielskich. Takie dziecko trafi do adopcji, nie do domu dziecka, przytuliska, sierocińca etc. A co z ojcem? Jeśli go znasz powinnaś się z nim skontaktować i ustalić formę pomocy. Zrobisz jak uważasz, ale spróbuj podjąć wyzwanie. Proszę.

Gość gość
pisowce pieprzą, mają gdzieś takie dzieci nie dają im 500 zł a ty będziesz się martwiła, usuń i pisowcom wyślij płód z dedykacją,ze zostało usunięte z powodu braku pieniędzy na chleb dla niego.

Gość gość
będą c****eprzyć, że nie usuwaj itp. a dlaczego kuźwa nie dają 500 zł na takie dzieci

Gość gość
dziś kobieto usuń, ja tak mam i co, w szkole jest wyśmiewany bo chodzi skromnie ubrany, kanapki z mortadelą itp. bo mnie nie stać. Nie skazuj dziecko na pośmiewisko, bo teraz przez to ci co dostają 500+ chodzą poubierani, itp. I to jest przykre bo jedynacy to też dzieci, no ale nie dla pobożnych pisowców. x dziecko kanapki z mortadelą a na internet cie jakos stać... kłamczucha...

Gość gość
j**ańce jedne, jak nie stać było kraj po 500 na wszystkie to trzeba było dać np. po 300 zł ale na każde, a nie, że bogaci dostają a biedni nie, dla biednego 300 zł czy 500 zł to majątek, w tym j*****m kraju

Gość gość
dziś co za bzdura!! mogłaby tylko niedożywić dziecko i uszkodzic płod a ciąze nosic dalej, a może nawet nic by jej sie nie stalo. a gożej to moglaby sobie zaszkodzic bo irganizm i tak jest oslabiony w ciazy, wyladowalaby jeszcze w szpitalu, zemdlala, rozbila glowe...

Gość gość
do gość dziś - a ile ten internet kosztuje, tu ją rozliczasz za 20 zł a 500+ dla bogatych i bardzo bogatych już nie rozliczasz, że nie powinni dostawać. Internet wcześniej mogła sobie założyć, przecież nie chodzi w ciąży kilka lat. Kuźwa, typowa pieprzona katoliczka, aby dorąbać biednym

Gość gość
Czy wy nie widzicie pelikany, że to kolejna prowokacja, zeby popsioczyc na 500+? A dlaczego nic nie wspomina o tatusiu dziecka, który ma obowiązek łożyć na dziecko? Poza tym - poprawcie mnie jesli się mylę, ale wydaje mi się, ze dostałaby 500, bo na siebie i dziecko miałaby 1700, a jak łatwo policzyć to mniej niż 800 zł na osobę.

Gość gość
Przecież przez pierwszy rok będziesz miała 1000 zł macierzyńskiego dostaniesz również becikowe jednorazowo

Gość gość
przez pierwszy rok dostanie 1000 zł, a po roku udusi dziecko

Gość gość
4 miesiąc ciąży to dla Ciebie jest wczesna ciąża??????? skoro sama zostałaś 3 miesiące temu, to ktoś to dziecko wcześniej musiał zrobić.. więc ciąża ma spokojnie ponad 3 miesiące.. więc jeśli uważasz, że 4 miesiąc to wczesna ciąża to sory, o czym mu ti mówimy.. takiej ciąży nie wolno usuwać tak czy siak.. jeśli już chcesz mieć 500zł to poproś w pracy o zmniejszenie pensji o 100zł i tyle

Gość gość
to po bożemu według pisowców jest aby oszukiwać, zmniejszać etat po to aby dostać 500 zł,

Gość gość
za komuny takich idioctw nie było, wszystkie dzieci były jednakowo traktowane i dostawały wszystkie jednakowy zasiłek rodzinny, odkąd te cholerne niby katoliki tj. solidaruchy w latach 80 objęły władze zaczęło się nierówne traktowanie ich. Także jeeli komuchy były złe to dal dorosłych ale nie dla dzieci, a teraz już od poczęcia są lepsi i gorsi. Także brawo cholerne katoliki, waszym celem od dawnyyych lat była tylko jedynie walka o własne koryta

Gość gość
bo niewierząca komuna traktowała dzieci po ludzku a cholerne katoliki sa po to aby kogoś oszukać, zdeptać itp.

Gość gość
nie ma to jak głupie prowokacje w momencie kiedy wraca debata o aborcji. Poza tym nawet głupie baby wiedza, ze nie wolno usuwać płodów powyżej 3 miesiąca, no chyba ze by to była martwa ciążą, albo wielkie zagrożenie życia kobiety

Gość gość
Puscilas sie trudno teraz ogarnij sie znajdz tansze mieszkanie, zwroc sie do rodziny moze pomoga albo do mopsu powiedz im jaka masz sytuacje. Nie win dziecka za swoje nieodpowiedzialne dawanie szpary komu popadnie. Walcz o alimenty bo to jest dla dziecka.

Gość gość
Jak ktos jest golodupcem to niech nie zachodzi w ciaze a najlepiej niech nie uprawia seksu tylko sie masturbuje i dotyczy to kobiet i mezczyzn. Gdzie ojciec dziecka? Dlaczego matka to nieudacznik zyciowy?

Gość gość
A alimenty z fundiszu chociazby?? To ze 400zl. Albo scigac tatusia-zazadac 1000. Dosteniesz minimum 600.