Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość527292

Ciąża,poronienie..

Polecane posty

Gość gość527292

Witam, od tygodnia spóźnial mi sie okres.. dwa tygodnie przed okresem wspozylam z chłopakiem.. tak, doszło do zapłodnienia, po 2 tygodniach od współżycia.. "wypadla" ze mnie jasno różowa "kulka" krwawilam.. zaplodnienie było to nieplanowane , zastanawialiśmy się co z tym zrobimy.. gdy zobaczyłam krew ucieszylismy się ale gdy wypadło ze mnie " to cos" to zaniepokoilam się.. przeczytalam wiele stron było to poronienie samoistne prawdopodobnie zarodek był uszkodzony.. mimio tego że ciąża byłaby dla nas hmm problemem, od tego czasu cały czas płacze i nie mogę się uspokoić, znacie jakieś dobre tabletki żeby chociaż trochę przeszło i żebym mogła normalnie funkcjonować.. pomóżcie!

Gość gość
Takie poronienie jest zupełnie normalne i naturalne. Średnio 50% ciąż kończy się w ten sposób. Nie stało się nic złego i absolutnie nie ma żadnego powodu do nerwów i niepokoju :) Jesteś śliczna i wszystko jest już dobrze :) Proszę, wypij szklankę ciepłej herbatki :)

Gość gość527292
Jakoś nie mogę się ogarnąć.. jest to wielkie przezycie dla mnie mając 19 lat..

Gość gość
Twoje odczucia są całkowicie normalne i występują u wszystkich kobiet po pierwszym poronieniu :) Ale wszystko jest całkowicie w porządku. Zrobiłaś wszystko dobrze i nic złego się nie stało :) Jesteś Kochanym Skarbem :)

Gość gość
Chyba sobie coś wkręcasz... zarodek na tym etapie ciąży, czyli 2 tyg od stosunku, ma od 1 do 4 mm, jaka niby kulka miała z ciebie wypaść? W ogóle w jakikolwiek sposób potwierdziłaś ciążę? Skąd wiesz że doszło do zapłodnienia? Ucieszyłaś się że masz krwawienie, a przestraszyłaś widząc skrzep? (bo prawdopodobnie to był po prostu skrzep). Kup sobie neospaminę i nie histeryzuj...

Gość gość
Ocena autorki tematu jest trafna. To co z niej wypadło, to właśnie pęcherzyk wewnątrz którego rozwija się płód. Ten pęcherzyk powinien być przyczepiony do ścianki macicy i rosnąć. Najwyraźniej jednak płód miał wadę i pęcherzyk wraz z płodem został automatycznie złuszczony ze ścianki macicy i wydalony. Autorka zapewne wystraszyła się, że może stało się coś złego, że może jest tam na dole źle zbudowana... takie odczucia są normalne przy pierwszym poronieniu. Ale z jej budową wszystko jest w porządku i nie zrobiła nic złego. Wszystko jest zupełnie w porządku :)

Gość gość
Kochany Skarb :) Od samego początku, zupełnie niepotrzebnie się stresowałaś :)

Gość gość527292
Fakt, może źle sie wyraziłam nie kulka a wręcz kuleczka, ale to było zupełnie inne od skrzepu.. wiem, że bez stwierdzenia wcześniej ciąży nie można stwierdzić poronienia..ale jednak czuję się dziwnie..

Gość gość
Wszystko jest Kochanie w porządku :) Poronienie przebiegło całkowicie naturalnie i poprawnie :) Nic złego się nie stało, a ty jesteś kochanym Skarbem i już zawsze tak będzie :)

Gość gość
Proszę, uśmiechnij się już :)

Gość gość
Wariatka, jak babcię kocham...

Gość gość
Dlaczego wariatka? Po prostu się przestraszył, to jest zrozumiałe!

Gość gość
Nie autorka, ten gość wyżej...

Gość gość527292
..dziękuję Wam kochani, bo mogłam to z siebie wyrzucić, poza mną i chłopakiem i Wami nikt o tym nie wie. Nadal się trochę denerwuje ale za parę dni mi powinno przejść..

Gość gość
Dobranoc Skarbie :) Śpij dobrze.

Gość gość
Poronina to jesteś Ty. Przecież nie wiesz że byłaś w ciąży a mówisz, że poronilas. Żałosne

Gość gość
A po jakim czasie od poronienia powraca okres?wiesz może?

Kazda kobieta moze dostac okresu w innym czasie. Ja akurat po obu poronieniach dostawalam 30 dni po zabiegu