Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ichigo

Maluszek mało je i dużo śpi.

Polecane posty

Witam, mam obawę, że mój 6 dniowy dziś synek je za mało. Podaję mu odciągnięte mleko butelką i mm. Synek zjada raz przeważnie po 20-30 ml mleczka. dziś zjadł 40 ml i potrafi spać po 3/4 h. Położna mnie nastraszyła, że muszę go budzić co godzinę na jedzenie, ale gdy go budzę, jest markotny i w rezultacie zjada jakieś 5-10 ml i zajmuje mu to naprawdę długo. Powinnam zgłosić się z nim do lekarza? To mój pierwszy dzidziuś i jestem stosunkowo młoda i nie wiem czy robię coś źle.

Gość gość
Ja bym się udała z maluszkiem do lekarza prowadzącego

Gość gość
kochana to zupełnie normalne,budzenie co godzine?chyba zart

Gość gość
Litości! dziecinka ma 6dni to oczywiste ze mało je. Budz co 3godziny żeby miał czas strawić i zglodniec. A do lekarza możesz się przejść i dopytać o wszystko ale zaczął się sezon przeziebien więc ostrożnie. Położna zwazyla dziecko chociaz?

Nie ważyła Go. Do takigo wniosku doszła, bo stwierdziła, że miał mała wage urodzeniową (2760 i 56 cm a przy wyjściu ze szpitala ważył 2560). Jutro ma być kolejna wizyta, poproszę ją o zważenie, bo sama jestem ciekawa czy dobrze przybiera na wadze.

Gość gość
Dziecko 6 dniowe powinno pić ok 40-50 i powinas je budzić co 3 godziny Tak jest z mm

Gość gość
Dzieci z niską waga urodzeniowa powinny pić częściej położna ma rację aż dojdzie do wagi 3 kg

Gość gość
Przy małej wadze urodzeniowej istotne jest żeby dziecko nie robiło zbyt dużych przerw bez jedzenia. Tylko tyle. Wystarczy co 3 godziny z tym ze w nocy też.

Tyle, że nie mozna podawać mm wiecej niż podaja na opakowaniu producenci, bo się pochoruje, a tego bym nie chciałą, robie mu porcje po 30 ml, jak się domaga dalej, robię kolejna porcję, ale godzina na strawienie takiej ilości mm to przecież za mało. Mojrgo mleka mam tyle co nic.

Z karmieniem w nocy się liczę i mi to nie przeszkadza, chcę by mój maluszek był zdrowy.

Gość gość
Zrób mu większą porcję niż 30 i póki co ciesz się, że śpi.