Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to pierwsze objawy ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Hej, za dwa dni mam okres, a od tygodnia mam dziwne objawy - ból brzucha, czasem po lewej stronie, czasem całe podbrzusze ale nie jest takie typowe jak na ból przed okresem, poza tym podwyższona temperatura aż czasem mnie dreszcze przechodzą i to zazwyczaj o jednej określonej porze dnia, częste oddawanie moczu, czasem ból głowy. Kobietki miałyście tak na początku czy to raczej zwiastun choroby? Lub miesiączki? Zaznacze że nudności nie mam, piersi nie bolą, śluzu nie mam ani delikatnego krwawienia

Gość gość
trudno określić ja tak mam przed okresem ten ból po lewej stronie może być to jajnik idź na wszelki wypadek do ginekologa i powiedz o tym bólu

Gość gość
ja właśnie sie martwie bo ja przed okresem zazwyczaj nic nie mam :/ raz mi się zdarzyło że miałam taki mega okres owulacyjny i typowe objawy ciaży. sama nie wiem...

Gość gość
zastanawiam się czy tez nie mam coś z jelitem bo ciągle chce mi się wypróżniać, a to chyba nie jest żadna objawa ciążowa

Gość gość
to co opisalas to dzieje sie przed okresem a nie na poczatku ciazy

Gość gość
okres mam planowany za 2 dni. czyli sądzicie, że to po prostu objawy przed okresem a nie początki ciąży?

Gość gość
Autorko, a Ty bys chciala byc w caizy czy sie obawiasz jej i stad pytanie? Po pierwsze jesli sie obawiasz ze jestes w ciazy to zaczekaj te dwa dni i zrob test ciazowy w dniu spodziewanej miesiaczki. Nie ma co wrozyc z fusow, kazda kobieta jest inna i jedna moze miec takie objawy a druga inne. Polecam wloz sobie palec do pochwy i wyczuj szyjke macicy, jesli jest nisko i czesciowo otwarta to znaczy ze to bedzie okres ,natomiast w przypadku ciazy szyjka juz po zaplodnieniu szczelnie sie zamyka, jest wysoko i twarda i nie sposob jej dosiegnac palcem. Wczensy objaw ciazy to tez mozesz sprawdzic przed lustrem czy masz widocznie powiekszone zyly na piersiach, tak dzieje sie w ciazy ze zyly wychodza na wierzch zeby usprawnic przeplyw krwi. No i ewentualnie jeszcze moglabys miec lekkie plamienie implantacyjne, przypada ono okolo 11 dnia po domniemanym zaplodnieniu. Zaczekaj dwa dni zrob test i sie przekonasz lub idz do lekarza pozdrawiam trzymaj sie cieplo