Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem abstynentem, może mi ktoś opisać bardzo obrazowo jak jest po alkoholu?

Polecane posty

Gość gość

Nigdy nie piłem. Jestem ciekawy, jak to jest. Pewnie zaczniecie pytać dlaczego nigdy nie piłem, więc z góry odpowiadam, ze przyczyną jest moja ideologia. Twierdze, że na świecie powinny być też osoby, które nigdy nie piły, żeby nie było nudno. Ktoś musi nie pić. Proszę o jak najbardziej obrazowy opis stanu po spożyciu alkoholu.

to zależy od tego co wypijesz. z moich obserwacji wynika że po winie wielu ludziom odwala. po wódce też ale w dużej ilości. po winie ludzie mają jakieś specyficzne stany zadumania. że na przykład jak dziewczyna nie ma faceta to potrafi przez godzinę gapić się w okno następnie klei się dosłownie do każdego i bardzo brakuje jej bliskości. takie laski wtedy wyglądają mega zdzirowato. i nic do nich nie dociera to znaczy jak jesteś pijany to nie dociera do ciebie to co inni mówią. po wódce pojawia się często agresja. czyli ktoś wypije jest fajnie a potem jak przechodzi staje się agresywny i czepia się każdego kto popadnie. faceci zazwyczaj są gadatliwi i mówią w sposób prostacki. każdy kto jest pijany nie boi się patrzeć ludziom prosto w oczy i nie odrywa wzroku. w dodatku pijane ziomki z perspektywy osoby trzeźwej wyglądają śmiesznie i żałośnie. a ci co są pijani mimo że wyglądają żałośnie, czują się jak pany :D

a piwa to trzeba naprawdę dużo w siebie wlać by się napić. jednak to jest prawda że niektórzy po dużej ilości alkoholu są bardzo zadumani i nic do nich nie dociera. mogą stać się egoistyczni cię olać i zapomnieć o tobie gdy poznają kogoś nowego. ja tak miałam i u innych osób też to zaobserwowałam. człowiek też nie odczuwa tak wstydu. laski zachowują się zdzirowato faceci są bardziej słowni. tak mniej więcej.

Gość gość
Mnie chodziło bardziej o dokładny opis samopoczucia, o zmiany, jakie zachodzą po wypiciu w waszym samopoczuciu, emocjach, fizjologii. No, ale to też był ciekawy i przydatny opis. Nie wiedziałem, że rodzaj alkoholu ma jakieś znaczenie. Sądziłem, że wszystko to kwestia dawki promili we krwi i indywidualnych cech, a nie tego, czy dostarcza się to z wina, wódy, czy piwa.

Gość gość
A tak,ze zaczynasz rozmawiac nawet z jakimis oblechami,do ktorych w stanie trzezwym w zyciu bys buzi nie otworzyl,a ktorzy sie slinia na twoj widok (mowie oczywiscie jako kobieta).

tak zależy od ilości oczywiście od tego co się zjadło przed i ile od rodzaju alko od wielu czynników. wino jest zdradliwe ludzie często po winie przechodzą różne fazy. jak u mnie jest. zazwyczaj jak piję to lubię patrzeć się ludziom prosto w oczy. lubię słuchać muzyki bardziej do mnie dociera i relaksuje mnie. jestem też trochę senna a jednocześnie pobudzona. potem szukam zaczepki u kogokolwiek. robię się agresywna. często płaczę zupełnie bez powodu. myślę że u kobiet przebieg jest trochę bardziej skomplikowany. w większośc***iłam z facetami różnymi z dziewczynami też się zdarzało ale rzadziej. u facetów jest podobnie z tym że zaczynają gadać. ale u dziewczyn to się prawdziwe dramaty odgrywają.

21:38 to też. wolę sobie tego nie przypominać ale nie raz z różnymi oblechami byłam na tyle blisko że o mało nie doszło do czegoś. ludzie wydają się ładniejsi niż w rzeczywistości.

Gość gość
Na początku czuję się swietnie,bawie się dobrze przez okolo 6h, potem zaczynami mi byc niedobrze, zasypiam,budze sie na wielkim kacu,wymiotuje caly dzien. Dlatego unikam alkoholu.