Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Anitaperfumoholiczka

Recenzja balsamu na wagę z masłem Shea o zapachu Białego Piżma

Polecane posty

Zapach Białego Piżma w mydle glicerynowym na wagę z Mydlarni u Franciszka zauroczył mnie na tyle że postanowiłam wypróbować balsam do ciała z masłem Shea o tym właśnie klasycznym zapachu. Moje wyrażenie po zastosowaniu tego balsamu było raczej neutralne .Masło Shea stanowiące bazę tego balsamu bardzo dobrze nawilżyło moją skórę mającą tendencje do przesuszanie jednakże zapach Białego Piżma po zastosowaniu tego produktu moim zdaniem utrzymuje się na skórze znacznie krócej niż ma to miejsce w przypadku umycia skóry mydłem glicerynowym o tym zapachu. W związku z czym byłam „troszkę rozczarowana”. Uwielbiam zapachy wszelkich produktów z natury jestem straszną perfumoholiczką i reaguje bardzo alergicznie na sytuacje w których zapach jest przepiękny jednakże na mojej skórze utrzymuje się on dosłownie przez psrę minut. Wymagałam od walorów zapachowych tego produkty znacznie więcej gdyż miałam bardzo pozytywne doświadczenia z mydłem glicerynowym o tym samym zapachu. Niestety zawiodłam się. Zapach tego balsamu utrzymuje się na mojej skórze bardzo krótko. Co naturalnie nie oznacza że w stu procentach pewne jest że na skórach innych osób będzie on także utrzymywał się bardzo krótko gdyż wszystko zdeterminowane jest PH skóry posiadanym przez każdą konkretną osobę. No cóż – wiem jedno z moim PH skóry zapach ten się ewidentnie nie polubił. Nie wiem – dlaczego bo zapewne takie same komponenty zapachowe z pewnością jak mniemam są używane przez producenta do wyprodukowania jak mniemam mydła glicerynowego o tym zapachu jak i balsamu na bazie Shea. Uważam że tak jest gdyż oba te produkty pachną identyczny w związku z czym innej możliwości raczej być nie może. W związku z czym możliwe jest że komponent zapachowy lepiej utrzymuje się na bazie gliceryny niż na basie masła Shea . Nie jestem specjalistką w tej materii w związku z czym nie leży to w mojej kompetencji by udzielić stosownej odpowiedżi na zadane przez samej siebie pytanie. W związku z czym nawet nie będę zamierzać na nie odpowiedzieć gdyż nie mam ku temu stosowych kompetencji. A co do ceny tego produktu? To za zakup wartości produktu o gramaturze 100 g zapłacimy 28 zł. Cena balsamu jest adekwatna to jego bazy – masło Shea nie należy do tanich komponentów w związku z czym moim zdaniem cena produktu jest uzasadniona . Bardzo istotną zaletą tego produktu jest również fakt że możemy zdecydować się ponieważ sprzedaje się go na wagę na zakup małej ilości produktu ( na mniej możemy kupić jego 100 g) w przypadku gdy chciałybyśmy go wypróbować jak i a zakup jego większej ilości gdy produkt ten przypadnie nam do gustu. Produkt ze względu na swój zapach unisex może być moim zdaniem z powodzeniem używany również przez mężczyzn – masło shea zawarte w tym produkcie na pewno skutecznie także jak skórę kobiecą nawilży ich skórę. Jako że produkt ten sprzedawany jest na wagę – należy go w czymś przechowywać w tej materii Mydlarnia u Franciszka przyszła nam z pomocą aby rozwikłać ten problem gdyż w jej ofercie możemy kupić – pudełko przeznaczone do przechowywania tego rodzaju balsamów. Pudełko jest średniej wielości zdobione metodą decoupaga. Każdy wzór pudełka jest nie powtarzalny ( nie ma dwóch identycznych wzorów) w związku z czym możemy z jego udziałem wyrazić swoją własną indywidualność . Cena pudełka nie jest również wysoka . Za pudełko mieszczące w sobie 140 g zapłacimy 2 , 50 zł – nie jest to jakaś ekstremalna kwota Tego rodzaju pudełek możemy używać do przechowywania balsamów jak i peelingów zakupionych na wagę w Mydlarni u Franciszka. Mężczyźni w bogatej ofercie pudełek do przechowywania balsamu także niewątpliwie znajdą wzór pozbawiony elementów kobiecości – który spełni ich oczekiwania .W tym przypadku ze wzorami pudełek dostosowanych do płci nie ma absolutnie żadnego problemu.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować