Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Anitaperfumoholiczka

Mydło różane z Mydlarni u Franciszka

Polecane posty

Różane cudo z płatkami Co do mydła różanego jestem w szoku że w ogóle kupiłam mydło o tym zapachu z kilku przyczyn jestem perfumoholiczką i nie lubię perfum różanych ( wyjątkiem który określa regułę są jedne z najnowszych perfum Estee Lauder Modern Muse Le Rouge – są one przepiękne Wszystkie zapachy różane czy to mgiełki od Victorie Secret czy to kremy z różą, balsamy kojarzą mi się z czymś starym , z przeszłością która była minęła i odeszła do lamusa. Zapachy różane również rzadko mają coś wspólnego z pięknym delikatnym kwieciem za to bardzo wiele z chemicznym tworem, troszkę zatęchłym a troszkę kwiatowym. Zresztą zapachy różane są tak popularne i tak czasem zsyntetyzyzowane że wprost nie da się przy takim zapachu wytrzymaćTe wszystkie butki na straganie i kioski oferujące perfumy różane które nawet koło róży nie leżały. Zapewne znacie to dziewczyny doskonalne i w związku z tym jesteście wstanie zrozumieć mój punkt widzenia jaki na przestrzeni lat wykreował się we mnie w wyniku licznych kontaktów z pseudo różanymi zapachami mniej lub bardziej tandetnymi :) W wyniku tych że zakorzenionych we mnie przekonać gdy byłam w Mydlarni u Franciszka i przystąpiłam do ukochanej przeze mnie czynności wąchania mydeł glicerynowych :) nie pomyślałam nawet by powąchać mydło różane. Bo przecież jak ono może pachnieć ?Każdy człowiek wie jak pachnie róża a ja tym bardziej wiem i wiem też że róża zwykle we wszelkich kosmetykach pachnie chemicznie , staro i nie przynosi na myśl żadnych pozytywnych skojarzeń W związku z tym zainteresowałam się innymi mydłami między innymi maliną z uwagi na jej przesłodki zapach , mydłem chabrowa łąka z uwagi na piękne chabry zatopione na wierzchniej warstwie gliceryny , mydłem liść oliwny gdyż oglądając je skojarzyło mi się z mydłem greckim o cudownym zapachu ,które ostatnio kupiłam ( W związku z tym że obwąchałam wszystkie mydła i nie znalazłam "tego czegoś czego szukała "sięgnęłam ręką po mydło różane bez żadnej nadziei Z tego tytułu ze znajdowało się ono najbliżej mojej ręki, chciałam się utwierdzić jak zawsze w swoim przekonaniu ze mam racje i każde mydło różane pachnie obrzydliwie chemicznie. W tym przypadku nie miałam jednak racji i spotkało mnie przemiłe zaskoczenie o którym wam zaraz dziewczyny z przyjemnością opowiem. Podniosłam to mydełko do nosa i wahałam wahałam wciąż wahałam i nie mogłam się za żadne skarby od niego oderwać Zapach zupełnie odbiegał od tego czego się spodziewałam przerósł on wszelkie moje oczekiwania jakie mogłabym żywic w stosunku o zapachu różanego. To nie była żadna pachnące chemiczna róża przynoszące na myśl starość Był to zapach subtelny, delikatny jak malutka nieśmiało ,pachnąca rozwijająca się różyczka urzekł mnie on od razu i byłam nim wprost zachwycona. Do tego jak zobaczyłam płatki róż zatopione w wierzchniej warstwie mydła glicerynie to całkiem wpadłam jak przysłowiowa śliwka w kompot , przejechałam lekko po tych płatkach palcami i by one tak zatopione w glicerynie ze nie przylepiały się do mojej reki –byłam zachwycona gdyż nie lubię jak płatki przylepiają się do reki bo na tej podstawie wnioskuje ze odpadną one z kostki mydła już przy pierwszym użyciu tym bardziej byłam bardzo milo pozytywnie zaskoczona . I co się dziewczyny stało dalej już zapewne wiecie kupiłam to cudo od razu A teraz przejdę do tego co najważniejsze dla was dziewczyny czyli jak to mydło sprawdziło się w kąpieli Powiem tak pienni się dobrze nie mam w tej materii żadnych ani to żadnych zastrzeżeń Nie wyślizguje się ono z ręki jest wygodne w użyciu. A co do zapachu pachnie delikatną nieśmiała rożyczkom i o dziwo zapach ten mimo że subtelny jest dość intensywny i utrzymuje się po kąpieli kilka dobrych godzin na skórze Myłam się wczoraj wieczorem a jeszcze dzisiaj rano i w południe moja skóra nim pachniała . Polecam wszystkim tym którzy lubią zapachy różane ale rożane nie chemiczne. Bardzo miłe zaskoczenie spotkało mnie także jeśli chodzi o płatki róż są one mocno wtopione w glicerynę w związku z tym podczas mojej pierwszej kąpieli z użyciem tego mydła wszystkie naraz nie odpadły tylko dwa opadły umilając mi kąpiel. W związku z tym już wiem że płatki będą odpadać z mydełka na moją skórę - pojędyńczo z każdą kolejną kąpielą w związku z tym jeszcze bardziej pokochałam to mydło . Serdecznie wam je polecam dziewczyny . Jeśli chodzi o mydła glicerynowe mnie dziś zafascynowała roża nie spodziewałam się tego gdyż nie przepadam za zapachami różanymi a tu takie miłe zaskoczenie pozytywne na wierzchu mydła różanego znajdują się płateczki które nadają chyba esencji całej kompozycji bardzo przypadł mi ten pomysł do gustu. A zapach poezja nie duszny chemiczny tylko delikatny różany zapach coś przepięknego dziewczyny jak będziecie u Franciszka w Mydlarni koniecznie powąchajcie ten zapach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować