Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyczyny nie dojrzewania pęcherzyka

Polecane posty

Gość gość

Tzn że pecherzyk rośnie nawet do 17 mm a nastepnie sie kurczy zamiast rosnać. Badania ok stosunek lh do fsh ok. Mimo stymulacji sytuacja sie powtarza czy ktoś sie z tym spotkał?

Gość gość
Robiłaś badania hormonalne w każdej fazie cyklu?

Gość gość
robiłam lh i fsh w 3 dc ok stosunek 0,8. tsh,prl,prog.estradiol ,testosteron itp wszystko ok jestem chyba jakims beznadziejnym przypadkiem

Gość gość
To chyba powinnaś wykonać badania też w fazie owulacyjnej i lutealnej. Bo zaburzenia mogą występować na różnych etapach cyklu. Ja pamiętam, że mi to kiedyś lekarz rozpisał jakie badania w jakich fazach. Sporo tego było.

Gość gość
musze wspomniec lekarzowi a u Ciebie był podobny problem czy nie ma juz drugiego takiego przypadku jak moj? :) przepatrzyłam juz wszedzie i nigdzie nie znalazłam takiego przypadku jak mój. Wszędzie jest ,że dojrzewaja i nie pekaja lub są za małe. U mnie rosną do okolo 15,17mm i się kurczą no masakra jakaś

Gość gość
Czyli nie masz owulacji? Ja miałam inny problem, bo u mnie był niedobór progesteronu i robiły mi się torbiele. Wyszły zaburzenia w 2 fazie cyklu, pierwsza była wzorcowa.

Gość gość
A lekarz jakoś skomentował Twoją sutuację? Są chyba takie leki stymulujące owulację. Może coś takiego?

Gość gość
powiedzial tylko ze trzeba stymulowac i tyle tak u mnie nie ma owulacji mimo ze biore clo dwa pierwsze cykle na clo byla owulacja i nawet ciąża ale biochemiczna Teraz brak reakcji tzn rosną ale nie tyle ile powinny i zaraz sie zmniejszają

Gość gość
W dalszym ciągu szukam podobnego przypadku