Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maryś25

Koty vs mężczyzna?

Polecane posty

Mam 25 lat i jestem silną i niezależną kobietą z trzema kotami. Bardzo je kocham i są dla mnie najważniejsze. Niedawno poznałam całkiem fajnego mężczyznę, który jak dotąd jest inny niż większość których spotkałam do tej pory i jedyny którego zaprosiłam do siebie do domu. Poza domem świetnie mi się z nim rozmawia natomiast w domu jest gorzej. Jak tylko przekracza próg mojego domu to koty na niego syczą i nie pozwalają mu wejść. A jak wejdzie to jeden gryzie mu buta a reszta się na niego patrzy i jest niezręczna sytuacja. Co mam robić? O co może chodzić tym kotom? Czy powinnam olać tego faceta?

Gość gość
na wszystkich tak reagują? Może pali? Albo inaczej dziwnie pachnie?

Gość gość
albo nie lubi kotów, w ogóle zwierząt? Kolega męża nie lubi zwierząt, nawet o tym nie wiedzieliśmy. Nasze psy go chciały zjeść, a koty osyczały i poszły sobie. Te gady są miłe dla wszystkich, a jak on przyjdzie, muszę psy zamykać, koty się chowają. Słyszałam, że to kawał chama i krzywdził zwierzęta w dzieciństwie, ale nie wiem czy to prawda

Gość gość
chyba nielubi zwierzat koty umia wyczuc czlowieka

Gość gość
To jest ciekawa prowokacja. "Jestem silną i niezależną kobietą z trzema kotami". Już pierwsze zdanie cię zdradza. Chcesz dowieźć, że kobiety będą próbowały postawić koty na pierwszym miejscu. I możesz mieć, cholera, rację.

Nie wiem, sam ma psa, nie mówił mi też, że kotów nie lubi albo że kiedyś miał jakiegoś. Palić też nie pali, a przynajmniej nie przy mnie. I to też aż tak nie jest że koty na pierwszym miejscu, po prostu chciałabym się dowiedzieć czemu mogłyby tak reagować. Nie chcę rezygnować z kotów ale z tego faceta też nie chcę.

Gość Sama wiesz kto
Kup węża. On sobie syczy na wszystko i nikt nie robi problemu. No i przy okazji zeżre koty więc powinno być całkiem dobrze.

Gość gość
Pokaż kotom że jesteś samicą alfa, ugryź je w ucho, dominuj, rządź itd, najlepiej na oczach tego faceta żeby raz na zawsze nauczył się unikać takich "silnych i niezależnych" kobiet...

Gość gość
każda kobieta jest silna. Chłop by porodu nie przeżył. A jak zarabia pieniądze i z mężem czy bez poradzi sobie to jest niezależna w sumie, więc o co chodzi? Prowo może być, żeby się pośmiać z odpowiedzi. Nie wykluczone, że ktoś się nudzi. A koty, ale tylko te, które nie lubią psów, mogą być niemiłe jak poczują od kogoś psa. Pewnie zaraz będzie, że twoje koty lubią psy i tak naokoło ☺

Koty nie potrafią wyczuć człowieka, kiedyś zwabiałem takiego jednego i go lałem kablem, a on ciągle przychodził. Któregoś razu aż wzruszyłem się jego głupotą.

Gość gość
A jak koty reagują na innych gości?

Gość gość
19:52 bo to był kot masochista haha. Moj Bronek wyczuwa bezbłędnie intencje.

Gość gość
na uczuciowym raz jeden koleś napisał, że nie wyobraża sobie związku z kobietą, która nie lubi kotów i różne grube Berty mieszały go z błotem. Może kiedyś odkopią ten temat. Mnie najbardziej bawi, że najwięcej mają do powiedzenia osoby nie posiadające psów ani kotów. Nigdy nie miały możliwości przez dłuższy czas obserwować zwierzaka, mieszkać z nim, tylko przypadkowo jakieś przybłędy, z wypaczonym charakterem, albo u kogoś. Dlatego piszą różne dziwne rzeczy

Gość gość
Mnie irytują koty upierdliwe. U sąsiadów kiedyś został kot przybłęda, straszny masochista i kocia pierdoła. Dziewczynki go ubierały w ciuchy, woziły w wózku dla lalek, czasem mu przywaliły i ktoś doniósł, że się znęcają, tego kota im zabrały dziewczyny z fundacji. Sąsiedzi kupili bydlę rasowe i temu nikt nie podskoczył, dał w pysk smarkulom i nauczkę jak się obchodzić z kotem

W sumie to miałam raz akcję z moim kotem i psem kuzynki. Był agresywny więc na wszelki wypadek wyszłyśmy z domu. Myślicie że dałoby radę jakoś przyzwyczaić kota do psów jeśli nie jest już taki młody?

Nie powinno tak się traktować zwierząt i wytłumaczeniem na to nie może być, że to dziecko. Kiedyś jak byłam mała, może miałam z 10-11 lat mała dziewczynka, może lat 7-8 wzięła małego białego kotka i się nim opiekowała. Wszystko było dobrze do czasu aż nie wylała na niego farbę i nie zaczęła się na nim wyżywać. Gdy poszłam z koleżanką do jej babki to powiedziała, że jest jeszcze mała i chora. Rozumiem, że mogła nie rozumieć, że robi coś źle ale moim zdaniem jej babka powinna na to jakoś zareagować, podejść do niej i chociaż wytłumaczyć, że robi źle. Nie zrobiła nic. Ten kotek wyglądał potem strasznie.

Gość gość
Rozumiem,że można nie lubić psów czy kotów, nie ma obowiązku posiadania zwierzęcia i dla mnie tacy ludzie są normalni, nie jak tak uważają niektórzy,że to źli ludzie. Nie mieć i nie krzywdzić zwierząt to w porządku,a nie znosić do domu co popadnie i krzywdzić, pozwolić, żeby dzieci męczyły to zwierzę, nie leczyć, nie dbać. Przecież lepiej nie mieć obojętnie czego kota, psa, królika, świnki morskiej niż skazywać na cierpienie i dać sobie wmówić,że jesteś kimś gorszym,felernym, bo nie masz sierściucha czy jakiegoś innego stwora w domu, żółwia, agamy, czegokolwiek :-(