Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Głębokie zmarszczki w wieku 30 lat po ciążach

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pewien problem. Zauważyłam, ze zbyt szybko zestarzała mi się skóra twarzy. Nie palę papierosów, nie piję alkoholu, nie przesadzam z opalaniem. Obecnie jestem kilka miesięcy po urodzeniu trzeciego dziecka i zauważyłam, że jakby te zmarszczki mi się jeszcze bardziej pogłębiły. Na czule mam poziome głębokie zmarszczki, pod oczami także mam głębokie zmarszczki., Używam kremów dobrej jakości oraz kosmetyków. Te zmiany zauważyłam w cerze po urodzeniu pierwszego dziecka, po kolejnych ciążach jakby stan mojej cery pogarszał się- zmarszczki pogłębiały, skóra wyglądała starzej. Czy któraś z Was po kilku ciążach również zauważyła, ze jakby szybciej się jej twarz postarzała? Moja siostra jest 2 lata starsza, dzieci jeszcze nie ma i wygląda jak moja młodsza siostra, aż jej tej cery bez zmarszczek zazdroszczę.

Gość gość
Hahaha dopiero teraz na to wpadłaś? Przecież to prawda oczywista!

Gość gość
no ciaza postarza i wykancza organizm,nie ma co sie dziwic,ja rodzilam raz ale widze po rodzinie i znajomych ze im wiecej porodow tym kobieta niestety gorzej wyglada

Gość gość
Potwierdzam po ciazach jest wiecej zmarszczek i trzeba lepiej dbac o siebie

Gość gość
A ja zawsze słyszałam, gdy jeszcze dzieci nie miałam, ze hormony ciążowe odmładzają, skóra jest promienna, lepiej nawilzona, włosy piękne, a tu lipa! 3 dzieci a ja sie po prostu postzarzałam!

Gość gość
A czy można jakoś bezoperacyjnie naprawić taki stan skóry? Wszyscy myslą, ze jestem 40 latka, a ja mam zaledwie 30 :-(

Gość gość
JA MAM TO SAMO, A MAM TYLKO JEDNO DZIECKO I 27 LAT :-(