Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podoba Wam sie ten projekt

Polecane posty

Gość gość
Projekt całkiem fajny. Najważniejsze, żeby podobał się tobie, bo nikt inny oprócz ciebie w tym domu nie będzie mieszkał. Ale możesz jeszcze rozejrzeć się trochę za podobnymi lub innymi projektami, może coś wpadnie ci w oko http://www.polskiinzynier.pl/

Jeśli mogę coś doradzić z własnego doświadczenia, to pokój dzienny mógłby być większy. Oczywiście wszystko zależy od oczekiwań. Ja swego czasu przeprowadzilam się z bloku, z 2-pokojowego mieszkania do domu jednorodzinnego i wydawało mi się, ze te 20 m2 salonu to mega sprawa - przeciez wcześniej tej wielkosci byl moj jeden pokoj i dawalo rade. Jednak zupelnie inaczej sie to odczuwa w tkaim domu.

Gość gość
Dzieki za opinie. Co do salonu- dla mnie raczej nie jest wazna jakas mega przestrzen, bo w tej chwili mieszkamy w jednym pokoju z 3-letnim dzieckiem, wiec kazda wieksza przestrzen bedzie dobra. Najbardziej zalezy mi, by dziecko ialo swoj pokoj, a kiedys byc moze bedzie drugie, wiec tez zeby mialo swoj kat. Jesli chodzi o pokoj dzienny to nie chce w nim za duzo mebli, lubie minimalizm- kanapa, tv na scianie, stol z krzeslami, ewentualnie jakas witryna badz komoda. To wszystko. Jesli dziecko bedzie mialo swoj pokoj to naprawde bedzie dla nas duzo wiecej miejsca...

Gość gość
Ogólnie domek może być,ale dla mnie ma jedną wadę. Gdy goście wchodzą do domu do części reprezentacyjnej (salonu) muszą przejść długim korytarzem przez część prywatną domowników (sypialnie i łazienka). Wystarczy, że dziecko będzie miało akurat nieład w pokoju (nie wspominając o bałaganie), lub ktoś utnie sobie drzemkę w dzień i nie zamknie drzwi to może powstać lekkie zażenowanie zarówno wśród domowników jak i gości.

Gość gość
Hehe, dla mnie w sumie to nie problem, bo zapraszac bede raczej bliska rodzine i znajomych, a po drugie, gdy juz sie zdarzy, ze gosci przyjmujemy w salonie to zazwyczaj sa oni uprzednio zapraszani, a my sprzatamy dom. A balagan w pokoju dziecka to dosc normalne ;). Z lazienki tez nie wychodze nago, gdy ktos ma przyjsc. Wiem, ze dla niektorych takie rzeczy sa wazne,ale w naszej sytuacji bedziemy cieszyc sie z kazdego metrazu i kazdego ukladu pomieszczen. Oczywiscie chce poznac zdanie wielu osob, bo to dla mnie dosc istotne. Dzieki w sumie, ze zwracacie uwage na takie rzeczy:)

Gość gość
Jest okej.

Gość gośćlaluna
A ile kosztuje wybudowanie takiego domku,ja bym taki chciala

Gość gość
Dopiero sie okaze. Robimy adaptacje projektu. Jeszcze niedawno podane bylo w projekcie, ze stan surowy to 136 tys., teraz jest 127, a wiec koszta zmalaly. My i tak bedziemu budowac etapami,metoda gospodarcza, wiec nie wiem, ile wyjdzie...

Gość gość
Dla mnie taki sobie. Też wybieralismy projekt nie dawno i wybraliśmy szum morza z kolekcji muratora. Tzn poszliśmy do projektanta po indywidualny projekt. Uważam że nasz jest dużo lepszy bo w razie czego mamy 50 m poddasza do adaptacji, nie jest oklepany i wiele osób ten dom już zbudowało więc mieliśmy okazję podjechać i zobaczyć na żywo jak to wygląda, na dzień dobry wiedzieliśmy jakie błędy ma projekt. I jesteś pewna że geodeta zgodzi się na taki projekt?

Gość gość
Jeżeli chodzi o moje odczucia to niespecjalny. Ja też pierwszy raz widzę przejście do salonu przez część prywatną, poza tym chyba doskwierałby mi brak garażu. No i jedna łazienka przy czteroosobowej rodzinie jak już dorobiłam się domu? dzięki, przerabiałam to w bloku z rodzicami :P Też z mężem nie szaleliśmy z przestrzenią choć i 300m2 pewnie byłoby dla mnie mało jakbym tak chciała swoje najskrytsze marzenia spełniać :P wiadomo :D Jednak jeżeli nie macie możliwości finansowych na nic innego to taki domek jak prezentujesz i tak jest lepszy od mieszkania w wielkiej płycie :P My postawiliśmy takie cuś i jest to dla nas optymalna wersja, a braliśmy pod uwagę milion różnych czynników https://www.extradom.pl/projekt-domu-julia-WRP1452

Gość gość
Ten projekt rowniez ma mozliwosc adaptacji poddasza. Nie rozumiem, dlaczego to,ze salon jest dalej tak przeszkadza? Nie zrozumcie mnie zle: nie obrazam sie, ale naprawde nie rozumiem? Przeciez jak beda goscie to raczej nikt wtedy nie spi, nie uprawia seksu, nie oglada tv... Wiec w czym wadzi to, ze goscie przejda pare metrow dalej? Balagan? Drzwi zawsze mozna zamknac.

Gość gość
to ja pisałam o 19.42 chciałaś znać nasze odczucia więc napisałyśmy. Ja jestem tego zdania, że jak już buduję dom to wolę zastosować wszelkie udogodnienia i tyle. U nas w mieszkaniu też właśnie się przechodziło przez korytarz do salonu i mijało pozostałe pokoje i łazienkę :o Jak byli goście u moich rodziców to zwyczajnie nam dzieciakom to przeszkadzało, zwłaszcza jak zabawili do późnego wieczora, bo chodzili do toalety, a potem wychodzili, gadali w korytarzu, było słychać jak tuptają dlatego budując dom brałam to pod uwagę no, bo skoro mogę sobie sama ten dom wykreować albo przynajmniej poprzebierać w projektach to wybieram to co najwygodniejsze. Mając możliwość wyboru rozkładu pomieszczeń w życiu nie wzięłabym czegoś takiego jak ty no ale to ja ;) a ty możesz mieć inne potrzeby i priorytety :) jednak pytałaś co my o tym myślimy.

Gość gość
Ja też tu pisałam :D Jest przyjęta zasada, że budując dom dzielimy go na takie strefy dla wygody mieszkańców. Może tobie nie będzie to przeszkadzało, ale dorastającemu dziecku przedłużająca się wieczorna wizyta cioci może przeszkadzać, chociażby w pójściu do toalety w piżamie, nie wspominając o kręcących się osobach pod drzwiami pokoju, czy świeceniu światła. Jak buduje się dom, to trzeba przemyśleć wszystkie potrzeby mieszkańców nie tylko teraz, ale i w przyszłości.

Gość gość
Ja już w trakcie budowy i przyznam szczerze, że głupszej adaptacji nie widziałam. Wyobrażasz sobie jak to będzie wyglądało w praktyce? Wchodzisz do domu i widok jak w szpitalu, długi korytarz, drzwi pełno po bokach, już sobie wyobrażam jak goście otwierają każde drzwi po kolei w poszukiwaniu WC. A co najbardziej Ci się podoba w tym projekcie, dlaczego akurat ten? Masz możliwość zobaczenia na żywo takiego domu?

Gość gość
Wizualnie też dupy nie urywa.

Gość gość
Autorko, ja rozumiem że jak masz fatalne warunki teraz, to każdy domek cię ucieszy. Tylko nie rozumiem po co decydować się akurat na taki, też uważam że to nie jest najlepszy projekt, sama nie wybrałabym takiego, a przecież nie jest takj że albo na ten się zdecydujesz, albo żadnego nie będzie. Są domki o podobnym metrażu, ilości pomieszczeń, a fajniej urządzone. W ogóle mi nie pasuje pokój dziecięcy zaraz przy drzwiach np.- będziesz latać do malucha przez cały ten korytarz z salonu albo kuchni? I uwaga o gościach jest dobra- do toalety chociażby będą chodzić pod drzwiami dzieci. Zobacz sobie tam np. projekt "wrzosowe wzgórza", "przyjazne klimaty" albo "piasek pustyni"- podobny metraż, taka sama ilość pomieszczeń, zupełnie inny rozkład. Po prostu zupełnie nie kumam co takiego przekonało cię akurat do tego projektu. Bo właściwie trudno znaleźć słabszy. Może spodobała ci się wizualizacja na zdjęciach? Ale wykończenie to już kwestia indywidualna...

Gość gość
Autorko zastanów się jeszcze dobrze nad tym bo rzeczywiście nie wiem czy to dobry układ dla rodziny, wg mnie też trochę nie na miejscu to wszystko. Ale jeśli bardzo Ci się podoba zawsze możesz iść do architekta by Ci nakreślił podobny plan, wychodzi taniej i lepiej

Gość gość
Jednym słowem.. .Dupowaty :( .... Tramwaj taki nie dom . Długachny korytarz . Sypialnia przy samych drzwiach , pokój gościnny na samym końcu ,tylko jeden w miarę duży pokój (na ponad 100 m2! ) . Ten "projekt " wygląda na przewymiarowane mieszkanie w bloku :D z okresu PRL .

Gość gość
W miare okej, ja kupiłam gotowy projekt domu - http://domywzieleni.pl/projekt/galanseo/ którym się parwie zakochałam! Przestrzeń drewno zieleń to jest to co uwielbiam ! Teraz jestem jeszcze bardziej podekscytowana poniewaz rozpoczyna się jego budowa!

Gość gość
własnie, teraz technologie poszły tak do przodu, że prawdziwe cuda można zbudować. Grunt to dobra ekipa ;) mi podobają się bardzo drewniane domki szkieletowe -http://ligar.pl/ - są całoroczne więc nie ma z nim i problemu zimą ;)

Gość gość
Na twoim miejscu weszłabym jeszcze na storny fachowców np. http://lk-projekt.pl/ i jeszcze sie zainspirowała :)

Gość gość
Dom czy mieszkanie w każdym z nich powinna znaleźć się dobra wycieraczka . U nas w domu zaopatrzyliśmy się wyczeraczki z tego sklepu www.agro-hurt.pl.

Gość gość
Budowalam dom o podobnym metrazu i szczerze nie podoba mi sie Twoj projekt. Bedzie w srodku ciasno, nie ma otwartych przestrzeni, waski korytarz, bardzo duzo drzwi. Jedyny plus jaki dostrzegam to to, ze dom na jednym poziomie, w miare prosty, gdyby mial dach dwu spadowy a nie cztero bylby tani w budowie. Co do kosztow my za swoj systemem gospodarczym zaplacilismy 350 tys a jest nieotynkowany i nie ma jeszcze plotu na dzialce i kostki na tarasie i przed domem. Twoj projekt przypomina ma mieszkanie w bloku.

Gość gość
Ciekawe czy ma garaż ? my mieliśmy taki standardowy skrzydłowy. Zdecydowalismy się zamontować siłowniki z tej firmy http://e-automatydobram.pl/. Bardzo jest to funkcjonalne.

Gość zyga759
Mi się podoba dom inteligentny. Takie pomysły fajne mają na: http://ecoreadyhouse.pl/dom-inteligentny . Wiele tam ciekawych rzeczy można znaleźć tak naprawdę. Domy tego typu budują młodzi ludzie ze względu na wygodę,.

Gość gość
Myślę, że najważniejsze, żeby projekt podobał się Tobie. Mnie takie projekty i wizualizacje wykonali w firmie visual image. Miałam przegląd jak będzie wyglądał mój dom, super sprawa.