Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sądzicie o takim jadłospisie w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Śniadanie - jedna bułka z masłem ( nie przełknę rano żadnych wędlin, serów itp.) + kakao / kawa zbożowa z mlekiem/ herbata II śniadanie - owoce, najczęściej jabłko. Czasem do tego kefir i owsianka / owoce suszone. Niestety czasem zamiast tego skuszę się na kawałek domowego ciasta :/ Sama nie piekę żeby nie kusić losu, ale czasem ktoś przyjdzie w gościnę i przyniesie, więc szkoda żeby się zmarnowało ;-) Obiad - w zależności od dnia, np. pulpety wieprzowe z kaszą jęczmienną i buraczkami/ placki ziemniaczane/ ziemniaki lub ryż z jakimś mięsem i surówką/ zapiekanki z makaronu pełnoziarnistego, warzyw, sera żółtego/warzywa faszerowane np. papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Potrawy z mięsa najczęściej są smażone, nie lubię gotowanego. Podwieczorek - znów owoce, czasem kefir, ewentualnie marchewka. Czasem nic, jeśli po obiedzie długo nie czuję się głodna. Kolacja - najczęściej zjadam to samo co na obiad, mieszkam sama i nie opłaca mi się gotować np. dwóch pulpetów... Jak ugotuję kaszę/ryż to też nie zjem na raz całego woreczka, więc zostawiam na kolację. Jeśli wcześniej nie jem podwieczorku, to zazwyczaj po kolacji zjem jeszcze jakiś owoc.

Gość gość
Jak można się tak odżywiać???

Gość gość
dla mnie ok jem podobnie tylko na kolacje nie jem powtorek z obiadu predzej jajecznice,kanapki lub sałatki no i ryby jadam. jem tez wiecej przekąsek odkad jestem w ciązy przed ciąza miałam niedowage 50kg168cm wiec teraz moj organizm nadrabia

Gość gość
Zła dieta

Gość gość
Jak dla mnie to za mało. Dziecko zagłodzisz

Gość gość
Za mało? Zjedzenie całego worka ryżu i x sztuk pulpetów to mało? Średni ten Twoj jadłospis. Wprowadź normalne kolacje a nie to co na obiad-możesz jesc zupy warzywne na kolacje.

Gość gość
10 A gdzie ona napisała, że zjada cały worek ryżu? Pisała, że nie opłaca jej się gotować 2 pulpetów na obiad, czyli zakładam, ze nie zjada więcej niż 4 pulpety dziennie. Biorąc pod uwagę, że oprócz tego je tylko owoce i bułkę rano to chyba nie jest dużo jak na cały dzień

Gość gość
nie rozumiem kobiet ktore w ciazy odzywiaja sie ksiazkowo, przed ciaza jadlam bardzo zdrowo, ja tam nie jem wogole fast foodow, ale w ciazy mialam zachcianki wiec wcinalam i slodycze jadlam a przed ciaza wogole . wlasciwie w ciazy to wogole nie patrzylam na to co jem, z tym, ze dodatkowo jadlam duzo owocow, mandarynki i pomaraczne, jablka na potege. a i nigdy nie zjadlam surowego jaja, i ryby jakos tak bylam uprzedzona jak sie oczytalam czym to moze grozic. przytylam 7 kg, do porodu szlam z wagá 61 kg. w ciazy to zupelnie nie potrzebne takie zdrowe odzywianie, zmienianie nawykow bo dziecko, no chyba , ze przed ciaza tez tak jadlas, wazne abys potem prowadzila zdrowa diete po porodzie jak bedziesz karmic piersia, to jest najwazniejsze, moim zdaniem bynajmniej.

Gość gość
Ja też mało jadłam w ciaży przytyłam 11kg. Przez pierwsze 3 miechy to nie jadłam prawie nic na sniadanie i kolacje bo było mi niedobrze. Jadłam maluteńko-5-10 gryzów kęsów na posiłek bo zaraz zgaga. Córeczka zdrowiuteńka 3650 i 56cm, ja po miesiący 1kg mniej niz przed ciążą.Karmiłam piersią. Teraz 3 lata po porodzie waze 3kg wiecej:P Jedyne co mi doskwierało-myśle że może troszke z powodu diety to magnez-musiałam jeść 2000mg dziennie (4 tabletki, taki maiałam skurcze łydek i stawiania sie brzucha)

Gość gość
Można korzystać z rozwiązania, które oferuje mrrollo.pl :)

Gość gość
nigdy nie miałam anemii , jadlam w miare zdrowo (chemia jest wszędzie) , gdy zszlam w ciaze zaczelam serio jesc restrykcyjnie i lekko i zdrowo i dostałam anemii, zaczelam na powrót jesc jak w ciąży plus więcej owocow i warzyw i nie mam już anemii wiec z ta dieta w ciąży bywa roznie. Wiadomo, zadnej kawy, alkoholu, fajek itd. ale trzeba normalnie się odzywiać

Gość gooo8
Bardzo dobrze będzie korzystać z mrrollo.pl, ponieważ można zawsze zjeść zdrowo i dobrze :)