Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy można się spodziewać że niemowlę kp będzie spało po 4 h lub dłużej?

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko skonczyło 6 tygodni. Budzi się w nocy na karmienie co 2 h, czasem częściej. wiadomo, że po każdym krmieniu czekanie na odbijanie się, które nie zawsze nadchodzi od razu, przewijanie i tulenie, więc każda taka przygoda z karmieniem to 40 minut do godziny wyjęte ze snu. Kiedy można się spodziewać że to trochę się unormuje? Zanim naskoczą na mnie obrończynie kp to pomyślcie że każdy jest inny, nie każdy to cyborg, ja np. już zdycham przez ten przerwywany ciągle sen i szczerze mówiąc wszystkiego mi się niekiedy odechciewa.

Gość gość
Podaj mu butle. Raz zje to nic mu nie będzie. Ty przynajmniej troche pospisz. Karmilalm piersia kilka miesiecy ale jak mialam gorszy dzień to podawalalm mm.

Gość gość
podałam to po godzinie znowu ryczał o jedzenie. poza tym źpe znosił mm Hipp

Gość gość
No cóż - pozostaje ci ściągnąć pokarm i do jednego karmienia wysłać tatusia. Tylko że chyba masz jeszcze na tyle intensywną laktację, że i tak obudzisz się mokra w kałuży mleka :) Za jakiś czas twój organizm się dostosuje do pobudek, będziesz karmić w półśnie. Staraj się tak kombinować, żeby dziecko zasnęło przy piersi, ja olałam odbijanie (tylko że mojejmu się nie odbijało po prostu dobrze się przyssał), kładłam na boczku i tyle. W rezultacie karmienie zajmowało mi max 15 minut i dało się żyć.

Gość gość
Nie odbijalam. Karmilam i jak juz mial te kilka tyg to nie zalatwial sie po kazd karmieniu. Wiec odkladal do lozeczka a jak byla. Zmeczona to spal zena i tylko zmienialam piersi. Takim sposobem spalam np.od 22. O polnocy odkladalam,o 2 odkladalam albo bralam do siebie i spalam do 8 :)bo o tej maluch budzil sie ostatecznie.

Gość gość
Moj ma 5 miesięcy idą zeby i budzi się często albo potrafi się obudzić w nocy i nie spać godzinę czy dwie.To moje drugie dziecko, starsze zaczęło przesypiac noce w miarę kolo 1, 5 roku.Żadne pocieszenie wiem, zaakceptuj ten stan rzeczy, łatwiej Ci będzie to przeczekać .Weź dziecko do siebie i karm na spiocha albo odciągnąć i niech chociaż jedno karmienie tata załatwia

Gość gość
Ludzie to już roboty mają a co ma to do karmienia Moje jedno na piersi spało całą noc a drugie na mm budziło się po 3 razy lub co 2 godz