Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

West white terrier, czy mój jest czystej rasy?

Polecane posty

Gość gość

Kupilismy ponad rok temu westa z hodowli, ale bez rodowodu. Zapłacilismy 1000 zł za niego. Jest juz dorosły, ale wyglądem trochę różni się od piesków tej rasy. Jest mniejszy, ma całkowicie klapnięte uszy- nie takie stojace i spiczaste jak inne westy. Jego ogonek jest trochę bardziej jakby dłuższy- bardziej się zawija w stronę grzbietu, ale nie jest zwinięty, tylko nieco dłuższy niż u piesków tej rasy na zdjęciach. Poza tym.. piesek mimo wychowania wydaje się być mało pojętny. Jest dziki- biega jak szalony, nie słucha, na ulicy na wszystkich skacze, wszystkich wita, jak swoich właścicieli. Czy Wasze westy również takie są? Czy w ogóle west moze się troche różnić od innych piesków tej samej rasy?

Gość gość
Jeśli chodzi o wygląd to sprawdź sobie wzorzec rasy FCI, co jest akceptowane, a co nie. Pamiętaj jednak, że psem czystej rasy jest tylko pies z rodowodem. Co do charakteru to każdy pies ma inny charakter, dla danej rasy są przyporządkowane jakieś charakterystyczne cechy,ale charakter jest zawsze osobniczy. Jednak to co opisujesz to bardziej problemy wychowawcze.Pies kupowany z pseudohodowli, czytaj bez rodowodu, może mieć również braki w socjalizacji, stąd potem utrudnione wychowanie.

Gość gość
Kupiliśmy go, gdy miał tygodnie, wiec praktycznie od urodzenia go wychowujemy.

Gość gość
Kupiliśmy bez rodowodu-to ty głupi a czy co, każdy mógł ****nąć sukę Klapniete uszy to już chyba wada

Gość gość
Psa w typie za tysiaka kupują a potem marudza że nie wygląda na rasowego Dużo osób mówi też tak "nie zależy mi na wystawach wiec po co mi z rodowodem" Ja też na wystawy nie jeżdżę a mam 3 psy rasowe z rodowodami FCI