Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewiemjeszcze

Dzieci sąsiadów na moim podwórku, brak kultury? Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Niewiemjeszcze

Mieszkam w domu 2rodzinnym, każde z nas ma swoje podwórko. My na swoim mamy huśtawki, piaskownice, zjeżdżalnie, trampoline i piaskownice, są tam zabawki, które są własnością naszej 4letniej córki. Mój problem polega na tym, że sąsiadów mamy w wieku 50+, oni dzieci nie mają ale za to mają bardzo liczne rodzeństwo, które przyjeżdża tu ze swoim potomstwem..i za każdym razem otwierają DOROŚLI im nasze podwórko, żeby mogły bawić się do woli, nawet gdy nas nie ma. Nawet gdy jesteśmy nigdy nie padło pytanie czy dzieci mogą się tam bawić-na pewno bym się zgodziła. I nie chodzi o to, że żałuję dzieciom ale nie mam zdania nawet na własnym podwórku :( dodatkowo zostawiają papierki i córka musiała się pożegnać z dwiema zabawkami :( co byście zrobiły na moim miejscu? Z jednej strony to tylko dzieci, a z drugiej czuje totalne Nie poszanowanie ze strony "starszego" państwa.

Gość gość
To starsze państwo strasznie niewychowane. Mówię serio. Ja bym brała opłatę. Jak oni Tobie tak rób im.

Gość gość
jak to dorośli otwierają wasze podwórko?macie jakąś bramkę to założyć takie zabezpieczenie jak na rower i zamknąć na kłódkę.skoro dorośli ludzie nie rozumieją że to cudza własność to trzeba im dać do zrozumienia że robią źle.może ja jestem dziwna ale nie wyobrażam sobie że ktoś obcy wchodzi mi na moje podwórko bez pytania.pogoniłabym i nie patrzyłabym że to dzieci.może jeszcze do chaty ci wlazą a ty im łaskawie nic nie powiesz?nie bądź sierotą tylko se odezwij do tych ludzi.zapytaj się dlaczego wchodzą na twoje podwórko tak jakby byli u siebie.

Gość Niewiemjeszcze
Zastanawiałam się właśnie czy tak zrobić ale dobrze żyje z nimi i oprócz tego incydentu, który się ciągle powtarza nie mam z nimi problemu, a nie chce też z nikim źle żyć. A powiedzialybyscie sąsiadom czy bezpośrednio rodzicom /dziadkom maluchów? Mam 25 lat i boję się, że zaraz okrzykną mnie gówniara i w ogóle będą robić mi do końca życia na złość. . Bo taka sytuacja miała miejsce parę lat temu, znajoma mi opowiadała.

Gość gość
I dlatego że masz 25 lat nie szanują Was. Ja bym założyła kłódkę !!!! Nawet się nie zapytają, zostawiają syf i zabawki giną.

Gość gość
To, że masz 25 lat nie znaczy że mają Cię i męża nie szanować. Nienawidzę takich mocherow. Kiedyś też z takimi mieszkałam, a jak się chciało zrobić coś po swojemu na swoim podwórku to było pouczanie : zrób to tak, siak. Tak będzie lepiej bla bla. Opierdliwi jak wrzody na tyłku. Nie daj się!!

Gość gość
Musisz powiedzieć, bo tak nie powinno byc. Moze faktycznie zwroc uwage rodzicom dzieci, niech cos powiedza tym starszym.

Gość gość
Ty gość u góry!! A myślisz, że jak autorka powie lub zwróci uwagę to coś pomoże? Znam ten typ ludzi WSZYSTKO MI WOLNO. TABLICZKĘ WYSTAWIĆ 20 ZL NA 15MIN ;)

Gość Niewiemjeszcze
Dziewczyny jestem załamana, przed chwilą przyjechali goście i dzieci od razu fruwam na huśtawki więc pobiegła zwrócić uwagę dorosłym, że to są prywatne rzeczy i dlaczego nawet się nie zapytaja, wspomniałam o smieciach po słodyczami i zepsuty h zabawkach i wiecie co? Dostałam taki opierdziel od starszych sąsiadów, że oni tu mieszkają całe życie, a ja jestem świeżak i nie mam nic do gadania. Do tego zostałam oskarżona o nienawiść do małych dzieci. Po prostu ręce mi opadły.

Gość gość
troll,,,,, bo nie sądze żeby ktoś był tak głupi...

Gość Niewiemjeszcze
Sama jesteś troll. Skoro nie masz nic ciekawego do napisania, udzielenia jakiejś rady do wyjdź i nie wchodź ponownie na ten temat.

Gość gość
pozostaje kłódka i tyle. swoja drogo niezly tupet wmawiac komus ze nie ma sie praw do wlasnego podwórka :D

Gość gość
Wiem ze czasami szacunek do osób starszych bierze górę ale dać się pozbawiac praw do własnych rzeczy jest gorsze niż brak tego szacunku. Musisz podnieść wysoko głowę i też bądź taka pewna że to Twoje miejsca jak i oni. I przede wszystkim klodka. Chociaż obawiam się że na ten typ to nawet to nie pomoże haha

Gość gość
Kupić psa i wypuszczać na ich podwórko, żeby tam się załatwiał:-D

Gość gość
Autorko postaw na swoim bo cie zgnoją. Pamiętaj ze jeśli ktos oczekuje szacunku sam musi nim dazyc innych.

Gość gość
Szkoda, ze nerwy ci puscili i juz poszlas... Teraz mleko sie rozlalo. Trzeba bylo zrobic to dyplomatycznie, np. postawic szope i zamknac w niej wszystkie zabawki (TRUDNO), wyjmowac tylko kiedy corka chce uzywac, a nawet przez jakis czas niech wytrzymalaby bez. Piaskownice nakryc pokrowcem i powiesic kartke: "uwaga srodek na szczury/pchly piaskowe/skazenie (itp.). To czego nie da sie schowac posmarowac smarami tak zeby brudzio ubrania. To oczywiscie tylko pomysly wyjsciowe. Potem wybudowac ogrodzenie lub wymyślić cos innego... Teraz, gdy juz zaprotestowalas, bedziesz miala pod gorke, bo sasiedzi to ewidentne prostaki, bez kindesztuby, bez klasy. Wiek sasiadow nie ma znaczenia, bo chamem sie jest od dziecka (brak wychowania) do smierci.

Gość gość
Jak się nie umiesz odezwać do ludzi normalnie, to cierp. Zrób dzieciom kanapki z miodem i idż je poczęstuj:)

Gość gość
Oj ja bym takim sąsiadom od razu powiedziała co o tym myślę. A popsute zabawki powinni odkupić, od razu by się nauczyli, żeby dzieciaków nie wpuszczać na Wasze podworko.

Gość gość
Autorko, i jak tam? Jestes dorosła, to twoje podwórko, za które z nmężem zapłaciliście. Nie rozumiem, opierdziel? Baprawdę o to ze zwróciłaś uwagę, że brszczelnie korzystają z cudzej własności?! Dlaczego nie zamykasz swojej posesji na klucz? Jak mozna wprowadzic sie i nie postawic ogrodzrnia lub nie zamykac ogrodzonej posesji. Założe sie, ze do tego sasiedzi walą tobie i wam na "ty" a wy jak te smarkacze mowicie im per pan i pani. Chamy i prostaki, nie mieszkavie u nich tylko na swoim, tez jrstescie dorosli, ttzeba bylo od poczatku ich ustawic i trzymac na dystans.

Gość gość
dziewucha, przedobrzyłaś tę prowokację i to MOCNO. Ale pewnie niektórzy to podłapią, tu zawsze naiwnej pelikanerii nie brakowało.

Gość gość