Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcyjne. Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mieszkam w UK. Dzis bylam u lekarza I pani doktor dala mi tabletki Anty. Powiedziala ze pierwsza tabletke mam wziac dzis. Ale dzis jest 14 dzien cyklu a z tego co wyczytalam w ulotce to pierwsza tabletke powinno sie brac w pierwszy dzien cyklu. Sa to tabletki jednoskladnikowe I blister zawiera 28 tabletek. Czy mial ktos pidobna sytuacje? Nie wiem czy wziac tabletke czy tez nie. Dodam jeszcze ze za kilka tygodni bede miala wszczepiany implant antykoncepcyjny. Moze dlatego mam zaczac od dzis? Pozdrawiam

Gość gość
A czy ty wiesz że tabletki antykoncepcyjne jak rowniez inne wynalazki typu implant działaja poronnie? Zastanow sie bo nie tylko o twoje życie tu chodzi.

Gość gość
Tylko kalendarzyk i guma nie ma skutków UBOCZNYCH! Ja mam zawsze przy każdym badaniu ginekologicznym cipki faceta i wspierał porody nie jestem zacofana by się wstydzić partnera. I to on pyta o wszystko.

Gość gość
Nie wiem kochana. Normalnie sie bierze w pierwszym dniu cyklu tak jak mowisz. Ale sa przeciez przypadki kiedy sie bierze inaczej, no zeby przesunac okres. Rozumiem, ze twoja pani doktor wie w ktorej fazie cyklu jestes. Poza tym zawsze mozesz zadzwonic i poprosic o krotka konsultacje telefoniczna, moja przychodnia takie oferuje i wiele przychodni tez Glupote wypowiedzi z 22.36 az trudno skomentowac. Pozdrawiam.

Gość gość
Tak wiem. Ale ja nie jestem w ciazy.

Gość gość
22.45 Poczytaj troche i dokształć się, a nie uciszaj swojego sumienia. Kobieta jest do kochania a nie do ******** na zawołanie bo antykoncepcja to umozliwia. Szanuj się.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz 22.45. Tak Pani doktor wie w ktorym momencie cyklu jestem. Niestety nie maja infolinii. Wydaje mi sie ze kazala mi wziasc teraz z powodu tego implantu. Powtorzyla kilka razy ze przez kilka pierwszych dni od wziecia tabletki musze stosowac dodatkowa antykoncepcje.

Gość gość
22.50 antykoncepcja jest komfortem dla obojga partnerow.

Gość gość
22.50 Komfort r*chania się bez ograniczeń, w każdej chwili, o kazdej porze, bez konsekwencji - kwintesensja miłości.

Gość gość
Jeszcze jedno kosztem zdrowia drugiego, to jest dopiero prawdziwa miłość.

Gość gość
Przeciez nikt nikogo do niczego nie zmusza. Chcesz to ztosujesz antykoncepcje, nie chcesz to nie. Nie wiem o co tyle "krzyku".

Gość gość
Ludzka moralność w naszych czasach to dno, muł i szlam.

Gość gość
dopytaj się, bo jest to bardzo dziwne, że masz wziąć w połowie cyklu. Najczęściej bierze się między 1 a 5 dniem cyklu

Gość gość
przesunie ci sie okres w takim wypadku o te 14 dni, ale przez 7 dni pierwszego wspolzycia tak w polowie cyklu (nawet do 7 dnia jak pisze w ulotkac ze najlepiej) to przez peirwszy tydzien uzywaj gumki

Gość gość
Tylko ze w blistrze jest 28 tabletek. Wiec pozniej mam zrobic przerwe czy bez przerwy zaczac kolejne opakowanie?

Gość gość
Czy ktos zna odpowiedz? :)

Gość glecko
ja biorę już od kilku miesięcy tabletki belara i jeszcze nie zdarzyło mi się pominąć to już chyba westia przyzywczajenia i brania tabletek o tej saej porze.

Gość suppata
Jeśli tabletek jest 28 w blistrze i są to jednokolorowe tabletki to bierzecie tabletki jednoskładnikowe. Bierze sie je przez 28 dni i po tym czasie nie robi się przerwy a zaczyna nowe opakowanie. Jest tak np z tabletkami Limetic.

Gość gość
Po 2 tygodniach brania dostalam miesiaczke czy to normalne? Feanolla 75 mickrogram nazwa tabletek