Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bolesne skurcze przepowiadajace

Polecane posty

Gość gość

Moze ktoras z was tak ma lub miala :) jestem w 38 tygodniu drugiej ciazy. skurczy nie mam caly czas tylko lapia mnie w roznych porach dnia, ale jak juz zaczna to sa co 10min przez 2-3h wczoraj wieczorem odczuwalam je tak mocno, ze nie moglam lezec w lozku. 2 dni temu odszedl mi czop z krwia. powiedzcie mi jak moge to rozkrecic bo juz mam dosc czekania i falszywych alarmow. W pierwszej ciazy jak juz zaczelo bolec to po 3h urodzilam dlatego teraz zglupialam. myslalam, ze teraz juz wszystko wiem bo raz rodzilam a tu dupa jestem zielona :)

Gość gość
wybierz się na ktg, bo tak to nie można nic więcej powiedziec.

Gość gość
bylam wczoraj rano. na ktg wykazalo skurcze czyli mi sie nie wydaje ;D lekarz powiedzial mi ze jak mam skurcze to mam chodzic jak sie rozkreci i beda co 3-4min to wtedy mam przyjsc. mialam badanie i potwierdzil odejscie czopa i lekkie krwawienie z powodu rozwierajacej sie szyjki.

Gość gość
Jest tu kto??

Gość gość
Pozostaje ci czekac. Czop odszedl wiec to kwestia najwyzej kilku dni. Na mnie nie dzialalo chodzenie po schodach, sprzetanie itd. Urodzilam 4 dni po terminie.

Gość gość
mi czop odszedł dwa tygodnie przed terminem, rozwarcie pojawiło się trzy tyg przed terminem, tydzien przed porodem mialam 2cm, przepowiadajace dostałam trzy dni przed porodem. hm u ciebie to jeszcze nie czas na poród, ale skoro już masz przepowiadające to powinnas urodzic dzien, dwa. miej się na baczności:) podobno ten drugi poród jest szybszy więc abys zdazyla dojechac! :) fajnie , że ci sie pisały skurcze na ktg, ja np. pojechalam na ktg a tam dupa blada, nic sie nie pisze, skurcze przepowiadajace i nic, wyslali mnie do domu dziady i tak sobie cierpialam w domu sama, kazali czekac do regularnych to czekalam, tylko, że regularne to mialam dopiero te co 5 minut, ledwo zdazylam, przebieraly mnie na lozku w pizame bo to już, juz! haha jak sobie przypomne, no pół godzinki mi porod w szpitalu zajal...

Gość gość
Ja spedzilam 24h w szpitalu wczoraj rano wyszlam ktg mialam robione rano i wieczorem i w ten dzien co przyszlam tez mi nie zapisalo zadnych skurczy ale w dzien wyjscia z rana akurat pojawily sie takie mocniejsze co 10min no ale wypuscili mnie i kazali wrocic jak beda co 3-4min i beda sie utrzymywac bo tak to sa a za 2-3h znikaja a po kilku godzinach znowu i tylko co 10min od wczoraj wlasnie sa silniejsze ale nadal zanikaja :/

Gość gość
Moje dziecko chyba nie moze sie zdecydowac :D