Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonim xyz

Czy dalej starać się o kobietę

Polecane posty

Gość Anonim xyz

Witam. Wiem że to forum dla kobiet, ale może któraś z was może mi uporać się z tym problemem. Miesiąc temu podczas miesięcznego pobytu za granicą w pracy moja kobieta mnie zdradziła. Usprawiedliwiala to brakiem czułości z mojej strony i tym, że tamten ma niemalże identyczny charakter więc do siebie pasują. Chciała odejść, jednak jakoś wypłynąłem na nią i została. Przez cały czas jednak się wahala co do swoich uczuć aż w końcu odeszła. Byliśmy ze sobą 7 lat więc jestem bardzo przywiązany, wiem że ona też i stąd moje pytanie, czy dalej warto próbować, pisać, być ciągle w pobliżu z nadzieją, ze jednak coś się zmieni? Już tydzień po rozstaniu, a odnoszę wrażenie że tylko mi tak.ciężko się z tym pogodzić. Co robić? Pozdrawiam

Gość gość
Róznie bywa, może być tak ze im sie ułozy, a może ona sie zorientuje ze to jednak nie to i będzie chciała wrócić. Nie ma dobrej rady, ale z drugiej strony skoro nie było juz jakiejś wielkiej bliskości, to może po prostu jesteś przyzwyczajony a nie zakochany. I tak wchodzenie w nowe relacje zaraz po takim rozstaniu to jest zły pomysł i tylko mozna skrzywdzić kogoś, więc na razie skup sie na sobie, na pracy, pare miesięcy daj sobie na złapanie oddechu i zobaczysz czy jak zejda emocje to sam dalej chcesz sie o nią starać, czy może nie warto, bo ona nie chce.

Gość gość
Jesli jestes w stanie wybaczyc zdrade to probuj. Z doswiadczenia wiem natomiast, ze po zdradzie juz nic nie jest takie samo i wczesniej czy pozniej zwiazek sie rozpadnie. To cale wypominanie zdrady przy pierwszej lepszej klotni, ciagle podejrzenia (bo skoro raz to zrobila to moze zrobic i kolejny), zazdrosc, itd. - to wszystko nie pozwala normalnie funkcjonowac w zwiazku. Po drugie, jesli ona uwaza, ze z tamtym jest jej dobrze czy nawet lepiej to raczej nie widze wiekszego sensu zabiegania o jej wzgledy, skoro juz dokonala wyboru. Widocznie uczucie do ciebie sie wypalilo i nie ma czego ratowac z jej perspektywy. Tym bardziej, jesli nie szuka z toba kontaktu. Jest mnostwo kobiet, mozesz przeciez sprobowac z inna. Wiem, ze siedem lat to szmat czasu, ale pora zebys rozwazyl czy z twojej strony to w dalszym ciagu milosc, czy moze przyzwyczajenie.

Gość gość
I jak tez ktos wyzej napisal - wchodzenie w kolejny zwiazek od razu po rozstaniu to kiepski pomysl. Daj sobie troche czasu.

Gość gwoli wyjasnienia
Mysle, ze najlepsze co mozesz w tej chwili zrobic to pojsc na dystans i odczekac jak sie sprawy dalej potocza. Ona jest teraz pochlonieta innym facetem i twoj bol ja niezbyt obchodzi. Nie chce cie dolowac ale mysle, ze ona ciebie - nie wiem jak kiedys - ale teraz juz nie kocha. Przy silnym i prawdziwym uczuciu miesiac to jest chwila. Tak sie nie zachowuje zona, ktora kocha meza.

Gość gość
Osoba, która nie rozmawia o problemach w związku i go nie naprawia, a zdradza, to osoba, z którą nie warto się wiązać. W ogóle. Nawet jeśli ją kochasz. Aby związek był udany, kochać muszą dwie osoby, ale to nie starcza. Dwie osoby też muszą się starać. Na dodatek z tego co zrozumiałem to Twoja była wcale Ciebie nie chce, więc o co masz się starać?

Gość gość
Może faktycznie przestała cię kochać,moze coś się w niej wypaliło,moze sama nie wie czego chce i co czuje,moze się pogubiła,,nie wiadomo czy jej wyjdzie z tamtym więc jeśli ją kochasz to czekaj i obserwuj, albo daj sobie spokój,pracuj,rozwijaj zainteresowania,moze poznasz kogoś innego

Gość gość
... jestem bardzo przywiązany, wiem że ona też ... xxxx Tylko Ci się wydaje, że ona jest przywiązana. Daj jej spokój, nie staraj się o nią, nie czekaj, nie kombinuj. Pogódź się z tym, że jej nie ma i nigdy nie będzie, jeśli nie dajesz rady sam, skorzystaj z pomocy psychologa.

Gość gość
Jeny, ile jest jeszcze takich cip męskich na tym świecie? Laska go zdradziła i nim pomiata, a ten jeszcze się pyta, co robić....

Gość gość
bo ją kocha

Gość gośćkkfkgkg
Nie rozumiesz ze nie da sie zmusic do uczucia i bycia w związku ?jesli wybrała innego musisz sie z tym pogodzic,jesli będziesz ją osaczał w koncu cie znienawidzi,,moze uzna za jakis czas ze tamten jest do niczego i będzie chciała cie odzyskac bo zrozumie kogo i co straciła,wtedy wybór bedzie nalezał do ciebie,teraz musisz dac jej spokoj,,cos musiało sie wydarzyc miedzy wami ze się związek posypał