Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Twardnienie brzucha i bol

Polecane posty

Gość gość

Witam,chcialam zapytac czy ktoras z Pan tak miala .Obecnie jestem w 28 tygodniu ciąży i od kilku dni czulam ruchy jedynie kopniaki jakby w szyjke macicy i pecherz. Pomyslalam ze moze sie jakosc odwrócił ale od 3 dni mam twardnienie brzucha,napinanie sie i takie delikatne pobolewanie,dyskomfort jak na 2 dni przed miesiaczka. Nie wiem czy to te skurcze przepowiadajace czy cos niepokojacego.

Gość gość
Prosze o odpowiedz

Gość gość
Tu wrozbit Maciej niestety nie mogę Pani wywrozyc co to może być radzę wizytę u ginekologa

Gość gość
A skąd my mamy to wiedzieć???? Twardnienie brzucha wskazuje na skurcze macicy i może ci się robi rozwarcie ,zamiast pytać na kafe jedź do szpitala bo do porodu masz jeszcze daleko i na skurcze przepowiadające za wcześnie.

Gość gość
twardnienie brzucha to sa skurcze braxtona czy jakos tak, nie wiem w kazdym badź razie to jest normalne, mi też brzuch tak twardnial jak skala kilka razy w czasie dnia, czulam duzy dyskomfort , az mnie wyginalo jak pokraka , musialam to odlezec, ta minetke dwie, bo na tyle mi twardnial. ale tez tak jak ty sie martwilam , wiedzialam co to skurcze przepowiadajace dopiero 3 dni przed porodem, okropny ból, juz wiedzialam , że rodze, ale czekalam, bralam prysznic trzeciego dnia pojechalam do szpitala i tam wyobraz sobie mnie wysmiali, i wyslali do domu, ale powrocilam o 17 i o 18 urodzilam;) a i te przepowiadajace to nie powodowaly twardnienia brzucha, tylko silne skurcze idace od kregoslupa do srodka brzucha, ogolnie strasznie nieprzyjemne.

Gość gość
Lepiej pojde dzisiaj do lekarza to sprawdzic bo to dopiero 28 tydzien