Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pralka rwie ubrania!pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam.Jestem posiadaczką pralki beko WMB 51022 PL PTY Od dłuższego czasu zauważyłam,że niektóre ubrania posiadają dziury, które wyglądają jakby powstały podczas szarpania. sprawdzałam pralkę i nie było w niej żadnych drutów,gwoździ etc. Na elekrodzie znalazłam informację o tym że ubrania mogą się niszczyć w taki sposób przez gumę,która jest w pralcę tzn. między gumą a bębnem nie powinno być luki, a owa guma powinna przywierać do tego brzegu bębna.U mnie niestety tak nie jest i jest tam luka na 1-2cm,(dołączane zdjęcia) podobno tam wpada materiał który podczas prania/wirowania jest szarpany.Czy taka luka w tym miejscu powinna tam być czy jednak to ona odpowiada za stan ubrań Kurcze,trzy bluzki znów mi porwała,i to moje najlepsze! https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/cp0/e15/q65/p720x720/14458983_1792305594372253_1993069012_n.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9&;oh=2affedea900240adf38e707b0ab3c6b8&oe=57EF755E https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/cp0/e15/q65/p720x720/14458983_1792305594372253_1993069012_n.jpg?efg=eyJpIjoiYiJ9&;oh=2affedea900240adf38e707b0ab3c6b8&oe=57EF755E Dzwonię dziś do beko,a konsultant do mnie mówi że jak okaże się że to nie wina produktu to mi serwisant rachunek wystawi za konsultację,nosz kurna:( Może mi ktoś tu za"dziękuję"doradzić czemu pralka rwie te ubrania?

Gość gość
ja mialam podobnie i wlasnie przez to co napisalas o tej tzw"szczelinie"

Gość gość
a konsultantem sie nie przejmuj,dla upewnienia sie to idz do sklepu i zobacz jak takie modele maja bo pralka nie powinna szarpac ubran i rwac,a on ciebie po prostu chjcial zbyc i tyle zebys sie mowiac kolokwialnie odpieprzyla( sorry za slowa) :) pzdr

Gość gość
no, faktycznie, pralka nie powinna niszczyć ubrań. U mnie pisze w instrukcji, że w przypadku gdy naładujemy za dużo do bębna to może coś zniszczyć, ale ja mam Boscha

Gość gość
Moja mama też ma beko i podarło firankę ostatnio, też gdzieś ją częściowo uszkodziło, poszarpało jakby gdzieś utknęła

Gość gość
Jesli pralka jest na gwarancji to natychmiast wzywaj serwis i DOMAGAJ sie wymiany sprzetu na pozbawiony wad lub zwrotu pieniedzy.

Gość Sunsin
No jeśli konsultant Ci powiedział coś takiego to przyznać trzeba, że klienta za bardzo nie szanują, dlatego ja takim firmą dziękuje od razu. Sam nie mogę nic powiedzieć odnosnie obsługi klienta bo od kilku lat używamy sprzętu firmy CANDY nie tylko pralki i nie ma z tym żadnego problemu.