Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IQ90

trudny charakter

Polecane posty

Gość IQ90

jaką macie wiedzę na temat trudnych charakterów? macie kogoś bliskiego z trudnym charakterem i macie doświadczenia w tym aspekcie? może uściślę - osoba z trudnym charakterem mam na myśli taką co nie liczy się z innymi, jest obojętna na krzywdę innych a nawet powiem więcej lubi sprawiać przykrość innym. nie potrafi stworzyć dobrego związku, jest nieprzyjemna w relacjach międzyludzkich. ignoruje, dokucza, cieszy się z przykrości innych ludzi

Mam doświadczenia z kilkoma takimi osobami, z tym że żadna nie jest perfidna i egoistyczna z czystej satysfakcji czynienia przykrości, te, które znam mają po prostu wyrąbane na ludzi i to nieraz po całości. "Trudni" ludzie to grupa, która zawsze bardziej mnie interesowała niż pozostali, bo wiadomo, ciągle się zastanawiałam dlaczego robią tak a nie inaczej i co się dzieje w ich głowach. Sęk w tym, że każdy jest taki z innych powodów. I jak się zrozumie powody, to nawet z pozornie najgorszym chamem można się dogadać. I przy odrobinie szczęścia może powstać korzystny układ, z którego czerpią obie strony, ale czasami jest tak, że ta trudna osoba nie chce i nie potrzebuje się dogadywać i wtedy nie ma co się pakować w jakiekolwiek relacje. Niestety niektórzy są "źli" ze względu na linię obrony - to ich chroni przed wrogami i uważają, że takie zachowanie zapewnia przetrwanie i respekt. Do takiej osoby trudniej dotrzeć, a jeszcze trudniej przekonać, że nie tędy droga. Może zresztą nie warto - kto powiedział, że wszyscy musimy być mili?