Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyjęłybyście taką propozycję?

Polecane posty

Gość gość

Jestem główną księgową. Pracuję w tej firmie od 6 lat. Klika miesięcy temu zostaliśmy kupieni przez zagraniczną firmę. Wszedł nowy zarząd i wyższa kadra kierownicza. Ogólnie moje kompetencje oceniam wysoko, ale w porównaniu ze standardami międzynarodowymi wypadam kiepsko. Dostałam dziś od dyrektora finansowego propozycję, ze przesunie mnie stanowisko niżej, będę samodzielną księgową, w papierach stanowisko jednak się nie zmieni. Zakres odpowiedzialności będzie mniejszy, ale jako rekompensatę podniesie mi wynagrodzenie o ok 1100 zł netto. Waham się - z jednej strony to krok w tył, ale z drugiej będę pracwać w międzynarodowym środowisku za lepsze pieniądze i z mniejszą odpowiedzialnością. Przyjęłybyście taką ofertę?

Gość gość
hej, odpowie ktoś?

Gość gość
Nie rozumiem ..niższe stanowisko i podwyżka ? Jakoś coś mi tu nie pasuje.

Gość gość
tak, bo jako, że staliśmy się organizacją międzynarodową to uposażenia wszystkim pójdą w górę. Mam wybór albo przyjąć to albo się zwolnić. Swojego stanowiska nie zachowam niestety.

Gość gość
Pewnie że bym przyjęła. .al dlaczego nie zmienia ci stanowiska w dokumentach ? To jest dziwne

Gość gość
Przyjmij ta propozycje, jezeli nie bedzie Ci odpowiadalo to zawsze mozesze sie zwolnic. Sprobuj co masz do stracenia? Mniej stresu i wiecej kasy....... nic lepszego nie moglo Ci sie trafic.

Gość gość
Też jestem główną księgową i moim zdaniem powinnaś przyjąć tę ofertę. I pomału....szukać nowej pracy. Z tej zmiany masz dwie korzyści - wyższe wynagrodzenie i nowe doświadczenie (w sensie, praca w międzynarodowej firmie). Tylko nie "zasiedź" się w obecnej firmie za długo, stanowisko "samodzielnej" to też trochę w twojej sytuacji uwstecznienie (sama zresztą wiesz).

Gość gość
Przyjelabym taka propozycje i nie traktowalabym tego jako krok w tyl

Gość gość
Przyjelabym chociaż by na wyższą kasę, mniej odpowiedzialności..a jeśli chodzi i krok w tył to tylko i wyłącznie dla ciebie w sensie psychicznym bo w papierach nie! I przyszły pracodawca tego nie będzie widział..same plusy..chyba że jesteś mega ambitna i to dla ciebie strzał..nawet bym się nie zastanawiala

Gość gość
bierz :)

Gość gość
dzięki dziewczyny! Też jestem bliska by się zgodzić, zwłaszcza, ze za rok chcę starać się o drugie dziecko. :)

Gość gość
Mniej obowiazkow i mniejsza odpowiedzialnosc = mniejsze zarobki. Moze zle zrozumialas i masz zarabiac MNIEJ o wymieniona kwote.

Gość gość
20.54 albo jeszcze gorzej ..w zakres obowiazków wejdzie "obsługa" :O:P zagranicznych właścicieli firmy ..za to te 1100 netto przy mienjeszym zakresie formalnych obowiazków :P

Gość gość
Poszukałabym jakiejś stosownej nazwy stanowiska, np. Manager ds rozliczeń, w końcu pracodawcy to nic nie kosztuje, a będzie o niebo lepiej wyglądało w CV.

Gość gość
20:57 Bu hahah hahaha Padłam. Manager ds rozliczeń na jednoosobowym, samodzielnym stanowisku. To tak jak konserwator powierzchni płaskich (czyt. sprzątaczka) :D Tylko na takich jak ty robi to wrażenie