Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szmizjerkaa

Materac do sypilani

Polecane posty

Gość szmizjerkaa

Chcę poznać opinie ludzi, którzy maja łóżka w sypialni i jakie do nich wybrali materace? Na co zwracać uwagę i które sa najwygodniejsze?

Lepiej twardszy niż miększy:) z tego co wiem wiele sklepów ( w tym ikea) oferuje porady fizjoterapeutów przy doborze materacy

Gość anna de
Ja to kupiłam w agacie taki dopasowujący sie do kształtu ciała, trochę za niego zapłaciłam, ale opłacało si,e bo świetnie się na nim spi

Gość gość
Te z agaty są mega wygodne, nie ma co przepłacać, tylko iść do salonu i wybrać taki jaki nam pasuje najbardziej

Gość gość
Proszę nie ulegać marketingowemu bełkotowi. Większość firm unika jak ognia podania, kto produkuje komponenty do produkcji ich materaców, podawania ich budowy, a w gwarancjach uwidacznia tylko to co jest im na rękę. Dlatego najlepiej nabyć troche informacji np. u nas na http://doria24.pl/strefa-klienta/blog a jeżeli informacje są pożyteczne, to można też zapoznać się z oferta na nasze materace. Kupić nikt nie zmusza, a poczytać nic nie kosztuje.

Gość gość
Za porządny materac musimy więcej zapłacić, taka jest prawda. Materac kupujemy na lata, musi być wygodny bo jednak sporo w życiu przesypiamy ;) W każdym razie mój też jest z agaty, musiałam iść, wypróbować, podotykać , doradzić się i dopiero wtedy kupiłam.

Gość gość
Ja wybrałam termoelastyczny materac od http://bjas-design.pl/ . Jest niesamowicie wygodny, bardzo sobie chwalę spanie na nim. :) Użytkuję od kilku lat i uważam, że jest rewelacyjny.

Gość malvinka_
Ja też czytałam ostatnio o materacach termoelastycznych, konkretnie o Viscotherapy. Brzmi to naprawdę nieźle, zwłaszcza że czasem po wstaniu z łóżka dokucza mi ból kręgosłupa. W takim przypadku materac z pianki termoelastycznej jest chyba najlepszym rozwiązaniem.

Gość gość
Ja jestem zwolenniczką materaców piankowych. Sama taki kupiłam i jestem mega zadowolonych. Przed zakupem korzystałam ze wskazówek na: http://www.materacpiankowy.pl/

Wybierając materac do sypialni warto go najpierw przetestować i sprawdzić czy wygodnie się na nim leży. Materac na pewno nie może być zbyt twardy, ani zbyt miękki. Najpopularniejsze są materace piankowe, nie są one jest zdrowe i bezpieczne dla użytkownika, bo zawierają substancje toksyczne. Alternatywą są ekologiczne materace piankowe, do produkcji których wykorzystuje się oleje roślinne, likwidując tym samym użycie toksycznych substancji i nieprzyjemny zapach pianki.

ja materac kupiłam w sypialniaplus.pl - super mają wybór i dobrze doradzają. a do tego dostawa pod drzwi! także polecam bardzo