Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem w toksycznym związku ?

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam 20 lat a mój partner 22 lata jesteśmy ze sobą od pół roku . Początki były cudowne , lecz ja byłam steptyczna ponieważ poznałam go bardzo szybko po tym jak zerwalam z moim psychicznym byłym . Tak szybko się to wszystko potoczyło ,lecz nie zalowalam bo 3 pierwsze msc były cudowne . Był idealny , starał się na maxa , zawsze mi ustepowal, to ja ,,rzadzilam w tym związku ". Jednak później zaczęłam zauważać ,ze jest coś nie tak . On przyjeżdżał codzienna wręcz osaczal mnie , ja mówiłam , ze potrzebuje chociaż jednego dnia przerwy , ze byłoby lepiej dla naszego związku itp Ale on błagał , ze nie i , ze nie mogę mu zabierać czasu ze mną . Ale przejdę do meritum martwią mnie jego ataki złości w ostatnim czasie . Jak się zdenerwuje blachym powodem to ma takie ataki , ze leży i mówi , że śpi ale ma otwarte oczy . Grozi mi , ze jak go zostawię albo zdradzę to mnie zabije i siebie . Ze jak on nie będzie miał mnie to nikt nie będzie . Ostatnio zaczął mnie sciskac gryźć tak , że mam siniaki. Nie wiem czy to przemoc bo w twarz od niego nie dostałam . Nie wiem doradzcie mi . Ale czasem się jego boję . On się stara strasznie o mnie zawsze mi pomaga ale to jego zachowanie jest dziwne .

Gość gość
to już nie tylko toksyczny,ale zaczyna się patologia

Zakochał się na zabój i nie chce Ciebie stracić dlatego te groźby i ściskanie i gryzienie. Jak on Cię ściska? Przytula mocno? Gryzie dla zabawy czy po prostu robi Ci na złość?

Gość gość
Jedziemy autem a on mnie np uderzy pięścią w udo mocno , nie ma czucia , albo mnie scisnie za udo Ale tak że mam siniaki. Zapomniałam dodać , ze raz chciałam z nim zerwać ... Ale nie zrobiłam tego bo zaparkowal wyszedł z auta i chciał się rzucić pod tira.

Rozumiem. Porozmawiaj z nim na spokojnie i powiedz co Cię trapi, może zrozumie, że robi Ci krzywdę..

Gość gość
Zrób mu loda to się uspokoi.

Gość gość
Terapia albo rozstanie. Związek z osobą chorobliwie zazdrosną to z upływem lat coraz większy dramat. Teraz jesteście sami, a wyobraź sobie, co by się działo, gdyby np. pojawiły się w waszym życiu dzieci - byłyby jego wrogami, konkurencją. Samym kochaniem go, rozmowami, tłumaczeniem nie rozwiążesz waszych problemów, przykro mi. W najlepszym razie doprowadzi z czasem do wygaśnięcia w Tobie wszelkich pozytywnych uczuć, a w najgorszym - do tragedii. Obsesja to nie miłość. Obsesja to obsesja, czyli choroba.

Gość gość
jest psychiczny i tyle zostaw go lepiej jak chce to niech sobie skacze na tira czy tirówki

Gość gość
Post wyżej napisałam jako stary weteran, byłam w takim związku wiele lat. Kochałam, ale ani rozmowy, ani kłótnie niczego nie zmieniały. Jego problemy zbliżały się z czasem coraz bardziej do granic absurdu. Gdy w końcu odeszłam, to poczułam lekkość, wolność i radość. I tak się kończą takie związki, druga strona w końcu pęka i zaczyna walczyć o siebie i swoje własne życie.

Gość gość
No właśnie sama nie wiem czy go.jeszcze kocham . Ale boję się go zosTawić bo nie wiem co mu odbije . Jeszcze zapisałam się razem z nim na studia zaoczne . Jeden kierunek i ta sama grupa . On mi mówi ,, wiesz , że nie możesz ode mnie odejść , jesteś w sytuacji bez wyjścia .

gość dziś a czemu Ci mówi "wiesz, że nie możesz odejść" ? Dlaczego on myśli cały czas jakbyś miała od niego odejść i dlaczego czuje się zagrożony? Przecież byliście szczęśliwi...

Gość gość
Ponieważ czuje się osaczona. Mam 20 lat i czuje , ze mnie już nic w życiu nie czeka

gość dziś A może pobaw się w manipulacje? Pisz mu codziennie sms jakiś miłosny, przytulaj go, wyznawaj mu miłość, dzwoń do niego często. Może czuje się mało kochany i dlatego tak wybrał? Może poczuje się tak jak ty?

Gość gość
Zerwij z nim przez telefon. Gość jest ostro p**********y. Masz starszego brata, przyjaciela? Ile lat ma Twój tata? Sprawę powinnaś zgłosić na policję i pogadać z psychiatrą. Nie bagatelizuj jego gróźb i nie informuj go o niczym. Myślę, że ten szajbus może zrobić Ci krzywdę. Może powinien wylądować w psychiatryku na zamkniętym.

Gość gość
Robiłam już tak . To wtedy on przeginal. Spoznial się , wychodził do kumpli (którzy jak sami mówił jeżdżą na d***** chleja i zdradzaja)

Gość gość
Ja bym zrobila kupe na niego to by sie odkochal ;)

Gość gość
Taliia masz coś z głową kobieto. Będąc z nim autorka ciągle się naraża. Świra nie da się ugłaskać.

Gość gość
14:46 odwoływało się do 14:40, ktoś się wcisnął w międzyczasie :)

gość dziś Z głową wszystko w porządku. Nie potrzebnie daję rady jeśli sama nie żyłam w toksycznym związku. Masz rację.

Gość gość
15:32 Jak zyska pewność, że nie odejdziesz to będzie jeszcze gorzej. Oleje Cię po całości i tylko co jakiś czas będzie wymuszał seks. Jeśli chcesz dalej z nim być to jesteś głupia.

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć bo już nie rozumiem. Jak ty się starasz to on Cię zaczyna olewać a jak ty z dystansem to on zaczyna się bardziej starać i być toksyczny?

Gość gość
15:46 Dokładnie tak. On się stara bo wie, że autorka może odejść. Nie łączą ich dzieci, wspólne mieszkanie, finanse. Jak zostanie jego żoną i urodzi dziecko to zaczną się prawdziwe jazdy.

Gość gość
Dokładnie tak , jakby robił mi na złość . Jak mam go w tyłku to on jest obsesyjny a jak ja się bardziej staram to on zaczyna mieć ,,życie " oprócz mnie .