Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile zapłacić niani za takie godziny?

Polecane posty

Gość gość

Jeden tydzień przychodzilaby do dziecka od 8-14 Drugi tydz od 13.30-18 U mnie w domu,syn 3latka.

Gość gość
Minimum 10 zl za godzinę.

Gość gość
Tylko opieka nad synkiem? Czy gotowanie/sprzątanie tez? U Ciebie w domu? Niania ma na tyle blisko,ze dochodzi,czy musi dojeżdżać? Miasto /wieś?

Gość gość
Tylko opieką nad dzieckiem.zabawa z nim,spacer. mieszkamy na wsi ale są autobusy-dojazd jest dobry.

Gość gość
A ile kosztuje dojazd do Was tym autobusem? Przelicz to tak po ludzku,żeby kobiecie po odjęciu dojazdów nie wyszło 4 zł na h. Jeśli to wieś to myśle ze 6-7 zł /hbędzie ok. Ja mieszkam w mieście około 100tysiecznym. Moja niania zajmuje sie córcia codziennie od 6.30-14.30 . Tylko opiekuje sie dzieckiem.Nie traci na dojazdy,mieszka obok w bloku. Płacimy 8 /h.

Gość gość
20.05 co 6,7 zł za godzine? o czym ty gadasz? ty byś pilnowała dziecko za 6 zł\h? i powiedz co z tego, ze jest ze wsi? ona ma inny żołądek niż ludzie z miasta? nie musi się ubierać, płacić rachunków itp...? 10zł\h to jest minimum.

Gość gość
6-7 zł? Na głowę ktoś upadł? Na wsi Biedronka ma niższe ceny, paliwo mniej kosztuje?? Sorry, ale jak ktoś ma robić 5 godz, zarobić 35 zł i wydać z tego 10 na dojazdy... naprawdę poszłybyście do pracy za 25 zł dniówka? No chyba że z desperacji, ale wykorzystywanie tego to chamskie... Proponuję najniższą "ludzką" stawkę, 10 zł na godzinę.

Gość gość
Ale jednak stawki na wsi sa inne niż w mieście. Ja mieszkam w średnim miescie,a uwierz mi ze niania nie ma więcej jak 6-7 zł /h. 10 zł? A wyobrażasz sobie,ze autorka pewnie ze swojej wypłaty musi tez jeszcze żyć a nie tylko płacić niani?

Gość gość
jak dostaje 500+ to 10 na godzinę

Gość gość
Czyli niania to ma być taka praca niższego sortu? Autorka może zarabiać 10 zł na godzinę, z tego 6 zł dawać niani? I uzna że praca za 4 zł/godz jest ok? Czy jednak autorka zarabia 15-20 na godzinę, netto, plus ma ubezpieczenie, odprowadzane składki, ale dla niani połowa tego, bez żadnych świadczeń, będzie ok? A jak niania w pracy złamie nogę to jej problem?

Gość gość
Ale jednak stawki na wsi sa inne niż w mieście. Ja mieszkam w średnim miescie,a uwierz mi ze niania nie ma więcej jak 6-7 zł /h. 10 zł? A wyobrażasz sobie,ze autorka pewnie ze swojej wypłaty musi tez jeszcze żyć a nie tylko płacić niani? x tak, ale autorka decydując się na nianie powinna wiedzieć, ze to kosztuje i powinna jej zapłacić normalną, godną stawkę a nie 6zł\h. jeśli mnie nie stać to nie biorę niani, proste. zresztą biedny człowiek na nianie się nigdy nie zdecyduje, widocznie musi ja na to stać, a 10 zł to w dzisiejszych czasach wcale nie jest dużo...

Gość gość
20.05 a tobie nie byłoby wstyd komukolwiek zapłacić 6zł\h? gdzie twoja godność?

Gość gość
Przeciez siedzenie z dzieckiem to nicnierobienie to dlaczego za to placic?

Gość gość
Tu autorka Tak myślałam żeby płacić niani 1000zł -to wychodzi tak jak piszecie po 10zł godzina Ja mam na godzinę 11,01brutto za mc około 1400-1500 Mąż 1600 Niania po to,ze muszę pracować a syn nie dostał się do przedszkola

Gość gość
Autorka Nie dam 6zł za godzinę ani nawet 7 Dla mnie to chora stawka choć dla mnie finansowo byłoby to korzystne. Dałabym i 12 ale mnie nie stac

Gość gość
ja daje 10 zł na godzine

Gość gość
dobrze ze autorka jest normalna i zapłaci tej kobiecinie godna stawke a nie 6zł\h. ta co to napisała niech się puknie w ten głupi łeb...

Gość gość
Tu autorka Ja rozumiem że są takie stawki w pewnych rejonach naszego kraju A pytanie do dziewczyn mam ,które płacą 6zl:nie obawiacie się zostawić dziecka z niania,w sensie,ze ona za taką kwotę tylko siedzi i pilnuje? bo mi się wydaje (może mylnie),ze za tyle to niania się nie w ysila i nie przemecza a ja chce by się bawiła z dzieckiem a nie,ze ona na kanapie a dziecko się nudzi.

Gość gość
u mnie w mieście ez sa stawki max 7 zł za opieke nad dzieckiem ,a potrafią pisac że 5 zł /h opieka nad starsza osobą. Ja np b.lubie dzieci i mam sporo empati i cierpliwości do osób starszych no ale sorry wolę butelki zbierać niz brac za kogos odpowiedzialnosć za tak marne grosze

Gość gość
jasne ze tylko siedzi i patrzy (czasami) na dziecko,nie ma baa zeby jakas niania za 6 zł bawiła sie w kreatywne spędzanie czasu,ja współczuję tym maluchom bo przez skąpych rodziców nie dosć że maja przyhamowany rozwój to jeszcze może sie im stac krzywda,bo na pewno żadna niania za 6 zł nie ma nawet kursu 1 pomocy przedmedycznej,ostatnio taka jedna mówiła ze jak sie niemowle zatrzyma to trzeba uciskać obiema rekoma klatkę piersiowa,to ja gratuluję bo by dziecku kregosłup strzelił

Gość gość
to jak trzeba takie dziecko ratować niby?

Gość gość
Ja pierdziele autorko,nie stac cie na nianie,po prostu.Daj do prywatnego przedszkola,zaplacisz mniej a bedziesz miala fachowa opieke i dziecko bedzie sie rozwijac wsrod rowiesnikow.A po niani za 6 zl to zbyt wiele sie nie spodziewaj.

Gość gość
uciskac klatke piersiowa dwoma palcami a nie rekoma i podłozyc pod szyje nogi i plecy jakis kocyk/pieluche zeby było równo na całej długosci nemowlaka

Gość gość
Uważam że 10 zł za godz to przyzwoita stawka. Za 6 zł to mało kto będzie chciał brać odpowiedzialność za czyjeś dziecko. Co innego sprzątanie a co innego opieka nad dzieckiem.

Gość gość
Nie przesadzajcie znowu z tymi stawkami dla niań. Ja po 30 latach pracy mam ok 13 zł /h. Dojezdzam autobusem i pociagiem,prace mam b trudna i b odpowiedzialna,pracuje na PKP. Prowadze ruch pociagow na sporej stacji.Samej wysługi lat mam ok 500 zl,zeby nie to to zarabialabym grosze. Pracuje w niedziele,swięta. Od pieciu lat nie byłam nigdzie na sylwestra,po albo nocka,albo w nowy rok dzien. Ale coż zdecydowalam sie potrzymywac tradycje rodzinna od kilku pokolen i kocham te prace.

Gość gość
A co nas to nad obchodzi? Mamy zabiac grosze bo ty malo zarabiasz? Mamy harowac jak woly w niedziele bo ty tak robisz? Zmien robote i skoncz sie do ludzi dopieprzac za swoje niepowodzenia!

Gość gość
Mieszkam w mieście 170tys. Płacę niani 8,50/godz. Jest ok., stawka nie jest zaniżona. Jak dałam ogłoszenie, to pchały się drzwiami i oknami, bo u nas stawka jest od 6 do 8/godz.

Gość gość
Taaa 10 zł niani. Niech idzie do Biedronki jak chce tyle zarobic a nie za siedzenie na kanapie i gapienie sie jak dzieciak sie bawi . Nie oszukujmy sie ,wiadomo jak nianie sie zachowuja nieobserwowane . No rękawa zadna sobie nie wyrywa. Niech idzie na etat i zapieprza,zobaczy jak to jest miec na sobie oko kierownika lub innego wrednego zwierzchnika.

Gość gość
11.57 w biedronce ma 10 zł ale tez odprowadzane składi, a tu mowa o niani ale bez żadnej umowy. W ogóle mało wiesz skoro uważasz, że opieka nad dzieckiem to tylko siedzenie na kanapie...