Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gusiaem

Problemy owulacją

Polecane posty

Gość gusiaem

Mam mały problem... staram się o drugie dziecko. Pierwszy cykl starań monitorowany testami owu, brak owulacji. W tym cyklu w 15 dc wizyta u gin. stwierdził, że owu nie było i nie będzie (małe pęcherzyki w obydwu jajnika). Podejrzenie zespołu policystycznych jajników. Zlecił badania: w 22 dniu cyklu min. progesteron wynik 0,3. Pozostałe badania w normie. Kolejne mam zrobić w 3 dniu cyklu. W polowoe tygodnia zaczęły pobolewać mnie jajniki. Od czwartku pojawił mi się płodny śluz, a dziś testy owu wychodzą pozytywne. To możliwe, żeby owu jednak była?

Gość gość
Monitoring cyklu polega nie na jednorazowym badaniu usg, a na badaniach wykonywanych co 2-3 dni do momentu stwierdzenia, czy pechrzyki rosną i będzie z tego owulacja (ostatnie usg w cyklu powinno ja potwierdzic), czy też nic z tego nie będzie,monitoring powinien trwać minimum 3 cykle, żeby o owulacji cokolwiek powiedzieć, bo każda , nawet super zdrowa kobieta miewa cykle bezowulacyjne, więc zastanów się czy lekarz faktycznie dobrze wykonuje swoją pracę, czy tylko Cię zbywa, poza y nie napisałaś jak długie Masz cykle

Gość gusiaem
Cykle ok 31 dni