Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TEMPERATURA U NIEMOWLAKA.

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie. Jak mierzycie temp swoim dzieciom? Bo ja nie wiem juz. Córka ma 3.5miesiąca. Mierze w pupie elelektrycznym i zazwyczaj - 37.5-37,7 czyli nawet po odjeciu 5 kresek troche wysoko! Pod pacha elektrycznym 36.4-36.6. No i zglupialam juz. Zepsuty elektryczny? No bo takie rozbieżności. Martwi mnie ze nie ma zadbych innych objawów a temperatura zawsze podwyższona. Przegrana nie jest. W domu mamy 21-23 stopnie a mala w krotkim bodziaku i spodenkach bawełnianych albo w samych skarpetkach. Pediatra w przyszlym tugodniu umowiony. Juz raz zglaszalam pediatrze to i stwierdzil ze "taki typ". No ale juz ponad 3 miesiace i nic sie nie zmienia. Co o tym myslicie? Ktos mial podobnie?

Gość gość
Male dzieci maja wyzsza temperature

Gość gość
Czyli myslicie ze nawet taki stan podgoraczkowy jest ok? Bp caly czas mysle czy ona czasem nie przegrzana bo karczek ma zawsze bardzo cieply. Nawet jak w samym krotkim bodziaku lezy wiec zazwyczaj chociaz sie nie powinno sprawdzam jakie ma nozki.

Gość gość
Moja córka jak miała 3,5 miesiąca to miała strasznie gorące dłonie aż parzyły. Mierzyłam jej temperaturę termometrem elektronicznym i na rękach zawsze było 37,9 albo więcej. Na czole i skroniach temperatura była prawidłowa.

Gość gość
Dodam jeszcze że Regulacja temperatury u małych dzieci jest trochę inna niż u dorosłych . Mała po porodzie miała przez dłuższy czas temperaturę 37,4 i lekarz mówił, że jest ok.

Gość gość
Mi lekarka zawsze powtarza ze u niemowlaka stan podgoraczkowy to powyzej 38, wszystko do jest norma. Moj ma juz 7miesiecy i nadal ma pomiedzy 36.9 a 37.5 mierze elekt w uchu.

Gość tamara55
Dobrym wyborem był termometr NonContact, jednak niemiecka jakość do niemiecka jakość ;>

Gość roksana19907
Mi koleżanka mocno wkręcała termometr nonContact i faktycznie jestem z niego zadowolona, nie przekręca wyników mimo że badanie trwa chwilkę.