Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dieta francuzek

Polecane posty

Gość gość

1. rano solidne śniadanie. - najważniejszy posiłek dnia. podkręca przemianę materii. 2. regularne i ładne podane posiłki. 3 duże posiłki i 2 lekkie przekąski. mają być smaczne i ładnie podane. przyjemność dla ciała i zmysłów. 3. tylko bez pośpiechu! jedz powoli. minimum 15 - 20 min powinno się jeść, przeżuwać każdy kęs. 4. najeść się nie znaczy przejeść. nakładaj rozsądne porcje. od stołu wstawaj z lekkim niedosytem. 5. można wszystko, ale z umiarem. możesz zjeść wszystko, nie odmawiaj sobie niczego, ale kosztuj smakuj, plasterek, mały kawałek. pamiętaj o bilansowaniu kalorii jeśli jednego dnia zjadłaś trochę więcej, drugiego zjedz mniej :) 6. pij wodę. najlepiej średniozmineralizowaną. dodawaj plasterek cytryny listki mięty czy bazyli. pij szkl wody przed posiłkiem. 7. mnóstwo ziół, mniej soli. francuzki nie jedzą specjalnie ostro, wolą dodawać zioła. pomagają w trawieniu. 8. warzywa w każdej postaci. 9. oczyszczanie. francuzki często robią kuracje oczyszczjące, jeden dzień na owocach, np jabłkach, lub kilku dniowe sokowe warzywne.

Gość gość
4 fazy diety. można schudnąć do 14 kg :) 1 faza - 3 tygodnie. jemy normalnie jak zawsze ale analizujemy zapisujemy co robimy zle, pilnujemy żeby nie jeść w nadmiarze, zmieniamy nawyki. 2 faza - do 3 miesięcy - pijemy więcej płynów, bardziej pracujemy nad sobą. trenujemy jedzenie po woli, 3 faza - zamieniamy produkty na zdrowsze, mniejsze ilości, zdrowsze. 4 faza - osiągamy zamierzoną wagę, i nigdy więcej nie wracamy do starych nawyków! http://www.e-dietetyka.pl/diety-alternatywne/dieta-francuzek.html

Gość gość
Bardzo dobrze z mrrollo.pl będzie przygotowywać dla siebie posiłki do pracy, kiedy nie posiada się odpowiednio dużo czasu.

Gość mdbfk
Dość istotne jest wybranie dobrego dietetyka www.dietetykwarszawa.pl. Jeżeli posiada się jakieś choroby, to koniecznym będzie odwiedzenie go.

Gość any279
chodziłam do dietetyka na początku i stwierdziłam,że sama również będę w stanie sobie rozpisywać dietę i co tydzień się ważyć;) zamówiłam sobie również suplementacje African Mango http://szczupla-kobieta.pl dzięki niemu mój apetyt się zmniejszył co było dla mnie bardzo istotne;)