Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto wybrac kierunek studiow ktory pomoze bliskiej osobie?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w liceum biologiczno-chcemicznym ucze sie calkiem dobrze. Łatwo przychodzi mi nauka z chemi oraz tematy zwiazane z genetyka I ewolucja na biologi poniewarz bardzo mnie to interesuje jak rowniez wiele innych ciekawostek I teori naukowych. Zastanawiam sie jakie wybrac studia. Mój chlopak gdy byl jeszcze malym dzieckiem przezyl rozwod swoich rodzicow I wydaje mi sie ze jest przez to neurotykiem, bardzo chcialabym mu pomagac z tym. Oprucz malych problemow z psychika ma on problemy z tarczyca. Zastanawiam sie czy wybrac sie na psychologie,medycyne lub dietetyke I mu pomoc oczywiscie wiem ze wiaze sie to z wielka odpowiedzialnoscia I wielema zyciami ludzkimi nie tylko jego. W sumie gdy bylam mala chcialam byc lekarzem pozniej myslalam ze bede endokrynologiem mojego ukochanego on boi sie lekarzy a mnie pewnie by sie nie bal I jego lekarz zawsze bylby przy nim. Jednak wlasnie ostatnio zastanawiam sie nad psychologia w kocu lekarza ma a do psychologa czy psychoterapelty raczej prywatnie trzeba I tak mialabym bardziej specjalistyczna wiedze by pomoc mu radzic sobie z lękami I neurotyzmem. Wiem ze to chyba nic do tego nie ma ale jestem w wolontariacie I lubie tym sposobem wspierac ludzi jednak na psychologa nie wiem czy bym sie nadawala. Po prostu prosze o małą pomoc poniewaz nie wiem jaki wybrac kierunek studiów I chcem uslyszec opinie na temat studiów psychologi czy tez medycyny w zwiazku z moim chlopakiem.

Gość gość
zamiast iść na psychologa idź sama do niego czytałaś co napisałaś jesteś zdrowo puknięta twój chłopak za kilka lat może nie być twoim chłopakiem może nawet wpaść pod samochód i umrzeć zamiast wybierać zawód dla niego powinnaś wybrać dla siebie bo to zazwyczaj rzutuje na całe twoje życie po za tym zachowujesz się jak dziecko a taka odpowiedzialność jak bycie lekarzem czy psychologiem nie jest dla infantylnych ludzi idź lepiej na weterynarie i ratuj pieski