Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 1200 zl miesiecznie na jedzenie dla 3 osob wystarczy?

Polecane posty

Gość gość
Wystarczy.worek ziemniakow 10-ok 10zl.chlep 3,50.jajka mleko.kaszanka pasztetowa zolty ser z biedronki.jeszcze przytyjecie.

Gość gość
Pytam serio. Dużo rzeczy dostajemy tez od mojego taty ze wsi. Na emeryturze zaczął chodowac kury i króliki. Mamy od nich jajka i mięso. Dostajemy od nich przetwory albo często daje nam moja mama no. pierogi, bigos czy ciasto jak do niej przyjeżdżamy.

Gość gość
na samo jedzenie powinno wystarczyć. mi coś koło tego wychodzi... ale... nie kupuje słodyczy, napoi gazowanych, ciast, wędlin, pieczywa. sama robię wędliny -mamy w oogrodzie wędzarnia i w zasadzie wedline robi mój maz :) co 2 dni piekę chleb-w wypiekaczu. raz w tygodniu piekę lub robię ciasto. kupujemy wodę źródlana, latem zrobiłam sok z malin i wiśni i teraz dodaje trochę do wody, ewentualnie woda z miętą (mam w ogrodku) i cytryną. mieso-kupuję w ubojni cwiartke swiniaka i porcjuje i mam na dłużej. mam pozamrazane wiśnie i śliwki i gotuje kompoty. teraz jemy gruszki,też z własnego ogródka. jaja mam od sasiadki-maz jej kosi trawę, drzewka przycina-starsza, samotna pani-a ona chcąc się odwdzięczyć daje nam jajka-ma 5 swoich kur. jogurty - kupujemy naturalny od producenta, taniej no takie których waga nie zgadza się z deklarowana. kawa-kupuję ziarnista i codziennie robię aromatyczną z ekspresu. I sądzę ze wydaje ok 1200zl na jedzenie.

Gość gość
No i jeszcze dużo warzyw dostajemy od rodziców także w zasadzie nie musimy ich kupować.

Gość gość
Kolejny temat o oszczędzaniu a niby sami bogacze tu siedzą, kury domowe, ktore maja sluzbe

Gość gość
Mamy z mężem prace ale chcemy troche oszczędzić na dom.

Gość gość
Choduj*****ardzo częsty błąd na tym forum.

Gość gość
Jak trzeba to wystarczy a jak nie trzeba to braknie nawet i tysiaka.

Gość gość
Byla tu taka co jej mama CHodowała bulion w ogródku